Naturismegids

Recensies van Sander

Association naturiste d'Ille et Vilaine ANIV 35

29-08-2019
Een verenigingsterrein met ontzettend vriendelijke en altijd behulpzame mensen. Men staat voor je klaar met raad en daad, ook al spreek je bijna geen Frans. Ietwat verouderd sanitair en gebouw, maar brandschoon. Bbq en vuurtje geen probleem. Zeer ruime plaatsen, zelf voor het uitzoeken. Voor tieners niet zo interessant, maar voor kleine kinderen zijn er speeltoestellen. Een bos om hutten in te bouwen en te avonturieren voor wat oudere kinderen. Als je geen eisen stelt en houdt van rust, dan is dit een geweldige plek. Een prima uitvalsbasis naar het noorden van Bretagne.

Le Village du Bosc

01-09-2014
Wat een geweldig vriendelijke ontvangst. Ik moet er wel bij zeggen da de receptie inderdaad tussen de middag en na 1900u is gesloten. Wij hadden het geluk in de middag te arriveren en werden aller hartelijkst ontvangen. Met een golfkarretje werden we door de eigenaar rondgereden en de weg gewezen naar een voor ons perfecte plek. Bij alle tentplaatsen stroom en water. Controleer wel of de schakelaar bij de 'stroompaal' is omgezet en of je inderdaad elektriciteit hebt. Bij ons was dat niet het geval, maar dat was snel verholpen. Neem ook een kabelhaspel mee omdat de afstanden groot zijn. Meerdere plaatsen met sanitair en toiletten, allemaal brandschoon. Redelijk veel Nederlanders (50%). M.i. geschikt voor 30+ en kleine kinderen,maar niet voor pubers. Pubers zal je er ook niet zien.
Een rustige camping met een prachtige natuur. Een kunstmatig stuwmeer (met daarin een ontruimd dorp) met kristalhelder water waarin je heerlijk kan zwemmen op enkele minuten fietsen of lopen. Ook nog een oud ontruimd hippiedorp (Celles) dat zo nu en dan nog wordt gebruikt om te trouwen (officieel nog 22 bewoners) Grote (al dan niet ongeklede) wandelingen zijn mogelijk. De receptie heeft alle informatie. Een fijne bar/restaurant en een zwembad.
Heel de regio bestaat uit rode steen. Van rood stof hebben we ondanks de warmte en droogte absoluut geen last gehad.
Wel betrekkelijk veel mieren en muggen, maar als je niet met eten knoeit heb je geen last van de mieren. Plaatselijk verkrijgbare anti-muggenspray is wel een aanrader.
Ondanks de bergachtigheid is het er goed fietsen (mountainbiken), maar over de weg moet je wel uitkijken omdat de Fransen rijden als idioten.
Vanwege de rust, de ruime kampeerplaatsen (camperplaatsen en huisjes incluis), de prachtige natuur, wandel- en fietsmogelijkheden en dat je in 40 minuten bij de zee bent en steden en dorpen in de omgeving waar veel te zien en te doen is, een camping waar ik graag naar terug ga. Vanuit Nederland goed te rijden in één dag.

Le Pas de Ceilhes (Les Grifouls)

01-09-2014
We hadden onze komst (laatste week van augustus) aangekondigd en er was een plaats voor ons gereserveerd. Na een tocht door een prachtige, maar desolate omgeving kwamen we aan het eind van de weg bij de camping aan. Helaas niemand aanwezig, niet op het terrein, niet bij de accoeuil of in het huis.
Toch even rond gekeken want het filmpje op de site is veelbelovend. Ons inziens erg goede reclame, maar té mooi weergegeven. Sanitair is inderdaad eg sober en oud maar wél schoon. Voor urenlange ongeklede wandelingen is zeker de ruimte, want immens groot en mooi is de natuur.
Helaas waren er ook geen kampeerders, dus zijn we maar verder gereden.Ook al zoek je rust, ik denk dat op een terrein als dit er toch meer mensen moeten zijn wil je niet helemaal 'alleen' zijn.

La Sesquière

01-09-2014
Wat al geschreven is, Koosje en Maarten zijn een begrip. Wat een vriendelijke ontvangst en wat een heerlijk rustig terrein. Een camping waar je komt voor rust. Beperkt wifi (tussen 10-12u) houdt het ook rustig. Voor heel kleine kinderen is er wat te doen, voor pubers m.i. niet geschikt. In de omgeving is genoeg te zien. Een Nederlandse wijnboer in de omgeving geeft leuke uitleg en Koosje en Maarten kunnen je genoeg informatie geven over wat er nog allemaal te zien is.
Voor mij/ons was het hoogtepunt de ontmoeting na 35 jaar met een oude klasgenoot die een fijne B&B in Cordes sur Ciel heeft.
Overwegend Nederlandse gasten getroffen, waar we fijne gesprekken mee hebben gevoerd met een lekker glas wijn.
Het is er donker 's nachts dus je hebt echt een zaklamp nodig. Schoon sanitair en toiletten. Heel ruime kampeerplaatsen, de meesten bij een water/elektriciteitspunt. De prijs vond ik in verhouding erg hoog.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.047