Naturismegids

Recensies van Han Van Wittmarschen

Lavinia Naturist Resort

26-08-2019
Lavinia resort is een waar paradijsje.
4 Mooie villa’s van alle gemakken voorzien en 2 zwembaden. De gastvrouw Annemie en gastheer Wim vertroetelen hun gasten op en top. Van zelf gebakken brood voor het ontbijt ‘s morgens gebracht bij de villa, ijsjes tussendoor, tot een uitgebreid diner gezellig met de andere gasten. In 1 woord fantastisch!! Je komt hier heerlijk tot rust.
Wij komen hier vast en zeker terug.

Lavinia Naturist Resort

24-10-2022
We weten precies waar we heen reizen, we waren er immers al vier keer geweest, en dus is het eigenlijk op de automatische piloot. Dit keer geen huurauto want die gebruikte we eerdere bezoeken te weinig. De mobiliteit behoefte, mocht die er zijn, vullen we wel in met een taxi. Maar op het vliegveld van Alicante aangekomen géén taxi, we werden direct verrast. Om ons 5-de bezoek en daarmee ons “houten” jubileum te vieren stonden Wim en Annemie ons op te wachten voor een warm onthaal, compleet me champagne. Wat een VIP-ontvangst!

Aangekomen op het resort was ons terras opgesierd met een “soort van” Rode loper en onze vakantievilla versierd met slingers en plakkaat. Binnen stond het traditionele en vanuit de eigen tuin geplukte boeket met een welkom boodschap.

De vakantie verliep weer zoals verwacht. Heerlijk luieren, ietsjes uitslapen en dan lekker verder wakker worden met een kop koffie op het terras. Iedere morgen stipt op de afgesproken tijd, kwamen Wim en/of Annemie met ons à la carte ontbijt. Alles verse bereiding door Annemie, heerlijk vers gebakken brood, yoghurt (geheim receptuur van Annemie), fruit in hapklare stukjes, zelf gemaakte jam, broodbeleg, koffie/thee, eibereiding naar keus etc., etc.. Een dagelijks feest en goede start van de dag.

Dan overdag heerlijk genieten van de rust, lekker ongestoord lezen of, als de temperatuur op zijn hoogst is, een filmpje kijken in de schaduw. Tussentijds verkoeling zoeken en dobberen in één van de heerlijke zwembaden of genieten van een korte siësta. En in de middag toegeven aan de verleiding van een mooie gekoelde wijn met een borrelplank (ook al van Annemie). Als God in Frankrijk of, beter gezegd, in Lavinia, zo moet het vakantieleven zijn. Het park is kleinschalig maar ook met volle bezetting van de villa’s hoef je elkaar niet tegen te komen, niet te horen of niet te zien, al is elkaar opzoeken niet verboden natuurlijk of, en zo gewenst, met elkaar petanque spelen of sjoelen.

In de middag verschijnt IJscoman Wim aan huis, voorzien van zijn koelbox met ijscomannenbelletje, die ons (makkelijk) komt verleiden voor zijn koele versnaperingen.

En dan de avondinvulling. Aanschuiven met de andere gasten bij Wim en Annemie voor het te boeken dagelijkse 3-gangen diner. Je kan via de QR-code alvast het menu spotten maar wij gaan steeds voor het verrassingseffect. Dineren met een fantastisch uitzicht over de vallei met een steeds veranderend schouwspel. Steeds weer genietend van de kookkunsten van Annemie. En ook nu weer alles super vers en veel producten uit eigen tuin. Ook houdt Annemie op verzoek rekening met wensen van de gasten wat betreft diëten maar uiteraard ook met vegetariërs, veganisten, pescotariërs, pollotariërs etc.. Wim zorgt voor de bediening en is tevens ook de sommelier. Inmiddels staan er op de door Wim samengestelde wijnkaart prachtige wijnen in iedere prijsklasse. Steeds weer met zorg geselecteerd en zonder uitzondering allemaal met een goed en eigen karakter.

Tijdens het aperitief, avondeten en het na-borrelen genieten van prachtige gesprekken tussen de gasten onderling en Wim & Annemie. De gespreksvariatie is groot, van de gesprekken met een lach en een traan, soms innemend, over hedendaagse zaken of dagelijkse vakantieplannen of werk beslommeringen, gezin, kinderen en/of kleinkinderen. Eigenlijk is bij Lavinia iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal maar tevens zijn we eigenlijk ook ontzettend gelijk. Dat is ook het mooie binnen de Lavinia doelgroep van naturisten en nudisten. Begrip, acceptatie en respect is het gemeengoed wat ons verbindt. Ook gasten die voor het eerst “uit de kleren zijn” voelen zich direct thuis binnen de gasten groepen. Schroom, schaamte en onzekerheid vallen bij Lavinia snel weg.

Het is cliché maar wat is Lavinia een prachtig paradijsje met fijne en compleet ingerichte villa’s en een schitterende goed verzorgde tuin. De gastenverblijven en het gehele resort zijn onberispelijk en super schoon! De Corona malaise is door onze gastgevers gebruikt voor uitbreiding met een prachtig appartement, verbeteringen, onderhoud en het bouwen/inrichten van een gemeenschappelijk gastenverblijf met bar voor de killere dagen. Buiten de al aanwezige sauna is er nu ook een jacuzzi met uitzicht gekomen voor de liefhebber. Maar steeds zijn Wim en Annemie weer bezig met het hoger leggen van de spreekwoordelijke lat en hebben ze veel plannen voor de toekomst.

Het valt niet mee om over al dat moois een korte en pakkende recensie te schrijven maar Wim en Annemie verdienen dik de tijd aan deze proza besteed. Wim en Annemie, bedankt voor jullie enthousiasme, voor jullie gulle lach, vriendelijkheid en inzet, voor jullie bijdrage aan het onvergetelijk maken van onze vakantie(s) en mee te bouwen aan een voor ons steeds weer geweldige herinnering! Hasta la vista baby, we’ll be back! Wij hebben inmiddels voor 2023 ons 6de bezoek gereserveerd! ????

Liefs van De Swolletjes, Ans en Han
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.058