Naturismegids

Recensies van Gonnie en Siebe

Les Fourneaux

08-08-2019
Voor rustzoekers by far het mooiste en meest ruim opgezette terrein van Frankrijk. Met eigenaren die snappen wat gastheerschap is. Chapeau!

La Serre de Portelas Chadrat: Club du Soleil de Clermont Ferrand

10-08-2019
Slechts nuttig als prima uitgangsbasis voor de interessante omgeving. Terrein met een kakofonie van gebods- en verbodsberichten en daarbij behorende picto’s. Geleidt door vrijwilligers die als je ze een pet opzet neigen naar bureaucratie of anders hun taak te serieus nemen. Voor diegenen die dat past prima. Voor een terrein zonder loonkosten te hoge prijs voor het gebodene.

Les Fourneaux

08-08-2019
Voor rustzoekers by far het mooiste en meest ruim opgezette terrein van Frankrijk. Met eigenaren die snappen wat gastheerschap is. Chapeau!

Pallieter

27-07-2019
Als doorgewinterde naturistencampingervaringsdeskundigen (Scrabble was voor de eerste keer mee) niet helemaal pardoes belandt op Pallieter. Mooi, ruim opgezet terrein waar honden welkom zijn maar niet worden omarmd. Van blijheid dat je er bent is nauwelijks sprake. Zeer vooruitstrevend prijsniveau als je bedenkt dat men hier nog retro met een rolletje toiletpapier naar de sanitairblocs loopt. Die zijn overigens keurig in orde. Gebruik van WiFi is eveneens niet bij het tarief inbegrepen. In het hoogseizoen geldt een minimum verblijf van drie nachten. Huh? Kortom: naar onze mening loopt het gebodene niet in de pas met de prijs: prachtig terrein maar “batteries not included”.... Zodanig dat wat ons betreft de score voor Pallieter op twee en een halve ster blijft steken. Jammer. Met een wat vriendelijker prijsniveau, wat minder regeltjes en wat meer “u vraagt en wij draaien” hadden het er wat ons betreft wel bijna vijf kunnen zijn. En zouden wij ooit nog eens terugkomen.

Borvo Camping Naturiste

24-07-2017
Aan een doorsnee Frans landweggetje tref je, afhankelijk of je van de ene of de andere kant komt aan je linker- of rechterzijde een bord aan de kant van de weg die je verwijst naar het korte toegangsweggetje naar Borvo Camping Naturiste. Diezelfde voor de hand liggende eenvoud is kenmerkend en van toepassing voor deze nieuwe ster aan het naturistisch firmament. Passend voor die naturist die niets meer wenst dan rust, rust en nog eens rust in je blote niksie. En inderdaad. Gezinnen met kinderen, in welke leeftijd ook met waarneembare uitingen van belevingswensen zullen zich er nauwelijks amuseren. Geen opsmuk. Glamping? Verre van dat. Maar een no-nonsense terreintje, far from the madding crowd, waar er als gevolg van te vergaande commerciële verleidingen niet veel meer van zijn. Gaan dus. Om dat boek uit te lezen waar je de rest van het jaar niet aan toe bent gekomen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.051