Naturismegids

Recensies van Nic

Héliopolis: Hôtel Gaëtan

22-06-2019
Hotel Gaëtan is een reis terug in de tijd. Het gebouw is erg oud en matig onderhouden, maar de eigenaars zijn erg vriendelijk en doen alle moeite voor hun gasten. De onderkomens zijn zeer eenvoudig. Een aantal kamers heeft een eigen douche en wc; de meeste kamers delen dergelijke faciliteiten.
Er is een sfeervolle eetzaal, waar een eenvoudig ontbijt kan worden genoten.
Een groot pluspunt is dat het een echt naturistisch hotel is: alle gasten tijdens mijn verblijf waren naakt (ook bij het ontbijt). Wie een naturistisch verblijf zoekt, met rust en vriendelijkheid, en de wat primitieve voorzieningen als deel van de charme kan zien, heeft een prima verblijf in Hotel Gaëtan.

EdenGarden Guesthouse and Spa

10-01-2021
We (mixed gender couple, 70 years young) have visited Eden Garden four times. Hosts Stan and Jan are extremely nice and helpful. The accommodation is very clean and the beds are large and very comfortable. Meals are often available and excellent. All guests we met were naturists, and Stan and Jan lead by example the newcomers. Highly recommanded!

FKK Strand Borkum met Strandsauna

12-08-2020
Enkele jaren geleden is het restaurant verplaatst van zijn positie vlak aan de duinrand naar een plek vlak bij de oostgrens van het FKK-strand. Dit om meer niet-naturisten te trekken. Sinds de corona-crisis is bovendien de sauna verdwenen, en is het restaurant alleen nog voor geklede gasten toegankelijk.

Waar in het verleden geklede en naakte gasten op het terras vreedzaam coëxisteerden, zijn de naturisten nu verbannen van een restaurant dat nog steeds op het FKK-strand staat! En daarmee lijkt het wel een obeservatiepost om naaktlopers te bekijken. Jammer dat weer een naturistische traditie is verdwenen.

Misschien mede door de verandering in het restaurantbeheer, lijkt ook het aantal naturisten op het prachtige FKK-strand aan het afnemen. Het hondenverbod, dat enkele jaren geleden nog werd gehandhaafd, is ook verdwenen.

Héliopolis: Hôtel La Brise Marine

22-06-2019
Hotel La Brise Marine heeft enkele jaren geleden ervoor gekozen zich te richten op "swingers". Waarschijnlijk was dat een noodgreep, omdat er erg veel achterstallig onderhoud aan het hotel was en het aantal bezoekers het niet rendabel maakte daar wat aan te doen. Wij bezochten het hotel in 2008,toen de overgang plaats vond, tot ons ongenoegen.
Bij recentere bezoeken aan l'Ile du Levant hebben we kunnen vaststellen dat het nu zich expliciet op swingers richt, maar dat gelukkig op zo'n manier doet dat de atmosfeer op Levant er niet door wordt geschaad.

Arnaoutchot (Arna)

06-06-2019
We hebben een prima week gehad in een chalet “Palombe”. Dat chalet was prima uitgerust met kookgerei, en voorzien van een uitstekend bed.

Wat ons opviel, was dat in dit voorseizoen vrijwel iedereen bloot was, zodra het weer het ook maar een beetje toeliet. Een verademing t.o.v. bijvoorbeeld La Jenny, waar je je als naturist soms een buitenbeentje voelt. Het enige minpunt vonden we dat veel faciliteiten nog gesloten waren.

Arna heeft een prachtig zwembad, met een verwarmd binnenbad. Er is een nieuwe tafeltennishal gebouwd. Wat minder vonden we nog dat er een omheind "spa"-terrein is gerealiseerd, waarvoor aparte toegang moet worden betaald. Gedurende ons bezoek werd er nauwelijks gebruik van gemaakt.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.061