Naturismegids

Recensies van Matthé Marijnissen

Camping De Reenert

08-06-2019
Met Hemelvaart op de Reenert geweest. Prima ontvangst aan de receptie, daarna naar plaats 51. Een gezellig veldje met 8 plekken. Niet super grote plaatsen, maar je kunt wel alles kwijt. Mooi sanitair bij het overdekte zwembad, maar wel erg benauwd. Slippers zijn wel aan te raden. Restaurant en pizzeria goed, lekker gegeten. Luxemburg is prachtig. Ook de binnenkant van een chalet gezien; keurig hoor! Er is een fijne sfeer op de camping.

Matthé

Naturistenvereniging De Peelrand

09-11-2021
Afgelopen herfstvakantie nog een week met vrienden op de Peelrand geweest. Wel eerst gebeld wat er mogelijk was, daarna snel gereserveerd. Bij aankomst even (aan)bellen, waarna er wordt open gedaan door de gastendienst.
Vriendelijke en duidelijke ontvangst. Ook wat corona betreft. Je krijgt een sleutel van de poort voor zowel voetgangers- als auto-uitgang bruikbaar.
Op de hoofdweide zijn mooie gastenplaatsen met stroom en water in de buurt. Lang genieten van de zon is dan ook nog zeer goed mogelijk. 's Avonds genieten van de konijntjes die komen eten. Kijk uit voor de konijnengaten (het zijn niet echt holen) als je in het donker over het terrein loopt.
Aparte parkeerplaats voor de auto's.
Aan ons werd gezegd dat vrienden die een dag later zouden komen gerust wat eerder mochten komen.
Ook iemand die bij ons op visite kwam, mocht gratis binnen. Wel werd gecheckt of het klopte, die visite! Fijn zo!
We werden meerdere keren uitgenodigd om aan diverse activiteiten deel te nemen, maar dat hoefde natuurlijk niet. (vriendelijke mensen, die leden!)
Telefonisch was ons verteld dat sauna en zwembad dicht waren, maar er kon toch nog wat geregeld worden, waardoor we lekker van de sauna hebben kunnen genieten.
Ook was het mogelijk om gebruik te maken van de gastvrijheid van de kantine. Je krijgt daarvoor een horloge waar je mee kunt afrekenen. Je betaalt deze rekening bij vertrek samen met je verblijfskosten (en die zijn niet duur in het naseizoen; je krijgt op plaats- en persoonstarief 50 % korting!)
Heerlijk warme douches en goed heet water bij de (af)wasplaatsen.
Mooie herfstkleuren van de beplanting van de camping. Er werd trouwens door de leden hard gewerkt om de camping winterklaar te krijgen.
Je kunt in de omgeving heerlijk fietsen en wandelen in o.a. natuurgebied de Maashorst. Ook zeker een aanrader. (Een van de routes loopt zelfs langs de camping)
In het plaatsje Zeeland zijn voldoende winkels, maar in Uden zijn er nog veel meer.
Een prima verblijf om zeker nog eens terug te komen!

La Chênaie: Association "Club des Naturistes Rouennais"

24-08-2021
Afgelopen augustus voor de 3e keer op la Chenaie geweest. De camping is sfeervol en de vaste gasten genieten van hun mooie stekje. Het is een prima camping als je de omgeving wilt verkennen. (o.a. de abdij van Jumieges is mooi)
Op de Seine zijn overal gratis pontjes om over te steken. Om de 20 minuten vaart er een. Ik had niet gereserveerd, maar ze hebben 16 gastenplaatsen. Er werd gevraagd naar de pas sanitaire, ook een NFN-kaart is verplicht. De coronamaatregelen waren prima!
Het is een mooi verenigingsterrein, waar voldoende te doen is. Zo is er een verwarmd zwembad en kun je op het terrein minigolven. Ook worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd op zaterdagavond gaan ze los!
Het sanitair is verouderd, maar er wordt wel aan verbeterd en het wordt heel goed schoongemaakt door de leden.
Ik betaalde (voor een persoon) per nacht 19,40 euro, inclusief stroom. Voor enkele dagen of doortrekcamping echt aan te raden.

Het Verlaat

15-05-2021
Van vrijdag 30 april t/m vrijdag 14 mei te gast geweest op het Verlaat. Vriendelijke ontvangst door Camilla, die rustig de tijd voor je neemt en je naar je plaats begeleidt. Waar zie je dat nog!
Goede coronamaatregelen, daardoor helaas de sauna nog dicht, maar wel begrijpelijk. Het sanitair in de kapschuur is prima en schoon. De kantine was al weer draaiende, evenals de broodservice (wordt aan je caravan gebracht!). Het water in de vijver was nog erg koud, maar wel helder.
Karel en Camilla (de nieuwe eigenaren) zijn nog volop bezig er hun camping van te maken en dat is een goed teken. Forse korting als je langer dan een week blijft, ook korting als je NFN-lid bent. Aanbetaling was niet nodig.
De plaatsen zijn gescheiden door heggen. Overal stroom en voldoende watertappunten. Gratis Wifi.
Door veel regenval en veengrond kan het drassig zijn en zakt je neuswiel de grond in. Gelukkig is Karel met zijn trekker er als de kippen bij. Vriendelijke en gemoedelijke sfeer!

Chamavi (Naturistenvereniging, terrein Hamaland)

10-04-2021
Afgelopen Paasdagen te gast geweest op Chamavi. Via hun website gereserveerd en na bevestiging van de gastendienst was ik welkom. Correcte en vriendelijke ontvangst op het terrein. Naar de kampeerplek gebracht door de mevrouw van de gastendienst, waarna een rondleiding van de diverse gebouwen volgde. Overal duidelijke Coronamaatregelen en overal dispensers met ontsmettingsgel. Mooi, schoon en verwarmd (en dat was ook wel nodig) sanitair. Ruime plaatsen op het sportveld, elektra (4 Ampère) en watertappunt aanwezig. Auto's op een aparte parkeerplaats. Op Paaszaterdag veel leden aanwezig voor het voorjaarsonderhoud. Er werd fanatiek gesnoeid, gegraven en getimmerd om de camping weer vakantieklaar te maken. Een mooie camping met diversiteit in caravans en chalets van de vaste leden. Leuk om dus een rondje over de camping te wandelen. Ook aan te bevelen is de bruine wandeling die langs de camping loopt en die je onder andere door het cirkelbos leidt. De Almerense berg (24 m) is de moeite waard om te beklimmen, je hebt dan mooi uitzicht net over de boomtoppen. Helaas zat het weer niet mee, daar kan de camping niets aan doen. Wel een camping om nog eens een keer terug te komen!

Het Reterink

24-10-2020
Van zaterdag 17 t/m 24 oktober op de camping te gast geweest. Een vriendelijke ontvangst bij aankomst door Ed. Hij geeft meteen een rondleiding over het terrein (de grasmat is inderdaad prachtig, evenals de beplanting, nu in mooie herfsttinten), het sanitair en de sauna en hoe te handelen met de Coronamaatregelen. (en die zijn prima in orde) De sauna mocht ik toen zelf aanzetten (uurtje opwarmen). De relaxruimte is ook heerlijk qua temperatuur en je kunt flink zwemmen als je de jetstream aanzet. Ook kreeg ik op papier de belangrijkste zaken en fiets- en wandelroutes voor de omgeving. (en die is mooi, veel smalle weggetjes met prachtige bomen) In de buurt zijn de resten van een oude V1-lanceerinrichting te bezichtigen. In Lettele is met een deel daarvan een oorlogsmonument opgericht. Al met al een fijne vakantie op een prachtig terrein. Een aanrader!

Matthé

Les Bogues (joie et Santé d'Orléans)

21-08-2020
Half augustus hier weer 2 nachten gestaan. Nu van tevoren gebeld, ik was van harte welkom. Bij de poort aanbellen, je hoort de zoemer over het terrein galmen en vervolgens even geduld. Dan wordt de poort opengedaan door de gardien. Ik mocht een plaatsje zoeken in een rijtje van 6. Heerlijk plonzen in het mooie zwembad. De vaste gasten verzorgen hun 2e huisje erg goed; alles ziet er schoon uit. Hier geen groene aanslag op de daken! De trein hoor je nog steeds, maar die is niet storend. Er komt elke dag iemand langs om te vragen of je brood wil en die legt het dan ook bij je caravan of tent de volgende ochtend. De Fransen zijn erg vriendelijk. Brandschoon sanitair! Van hieruit 560 km terug naar Breda via een prima aansluiting met de A 71

Borvo Camping Naturiste

21-08-2020
Afgelopen zomer 5 nachten geweest. Zeer gastvrije en vriendelijke eigenaren. Prima ontvangst met een drankje door Sandra. Uitleg over de coronamaatregelen (die je keurig op papier krijgt) en het sanitairgebouw, waar ook de bar is. Het sanitair wordt goed bijgehouden! Zaterdagavond meegedaan met de BBQ. Zelf bord, bestek, vlees, sausjes en salade verzorgen, Mark en Sandra zorgen voor het vuur en indien gewenst friet voor 2,50 euro per portie. Het was een zeer gezellige avond!
De plaatsen zijn ruim, maar liggen wel op enige afstand van het sanitairgebouw, dus een eigen toilet is wel fijn. Je mag wel met de auto de boodschappen naar de caravan brengen. Ook mag die de laatste nacht naast de caravan staan!
Prachtige sterrenhemel inclusief Melkweg! Een lekker zwembadje (zonder chloor!) om even af te koelen, maar de koude douches bij de plaatsen zijn heerlijk. Voldoende stroom- en watertappunten. En het mooiste krekel- en cicadekoor van Frankrijk 's avonds!
In de omgeving voldoende fietsmogelijkheden (voie verte) Dit zijn vaak oude spoorverbindingen. Ook de Loire is dichtbij. Van hieruit een dagje naar Autun en Bibracte (Mont Beuvray)

Camping Naturiste Le Couderc

21-08-2020
Afgelopen zomer voor de 11e keer geweest. Eerst 18 nachten maar er toch maar 3 aangeplakt. Goede coronamaatregelen.
Na vorig jaar het sanitair op de Museumweide helemaal vernieuwd te hebben, is dit voorjaar het kleine sanitair op de Familieweide helemaal opnieuw opgebouwd. Ook de jacuzzi heeft een nieuwe betegeling gekregen.
Ook sinds vorig jaar nieuwe bedden bij het zwembad. Er wordt heel veel geboden qua vertier (concerten, pubquiz, open podium, circus, spooktocht etc.) maar ook om de inwendige mens tegemoet te komen is er voor elke portemonnee wel iets te vinden. Een welkomstdrankje en bijpraten (voor gasten die er al eerder geweest zijn) of een duidelijke rondleiding voor nieuwe gasten. Ik heb weer heerlijk genoten en alvast een plekje voor volgend jaar gereserveerd!

Matthé

Moulin de la Ronde

21-08-2020
16 en 17 juli 2020 2 nachten overnacht. Bij aankomst vraag ik of er plek is, waarop Philippe antwoord: Seulement pour les amis, alleen voor vrienden. Toch mocht ik (ook als alleengaande) een plaatsje zoeken op de prairie en daar was plaats genoeg. Bij het betalen die dag bij Sarah vertelde me ze dat ze eigenlijk gestopt zijn met de camping. Er staan alleen nog vaste gasten en kennissen van de eigenaren.
Toch kwamen de volgende dag nog 5 andere Nederlandse gasten overnachten. Er zijn 2 sanitairgebouwen, waarvan een duidelijk verouderd. Alles doet het wel, dus een lekkere douche en heet water om af te wassen. Wel eigen wc-papier meenemen.

Les Bogues (joie et Santé d'Orléans)

11-08-2019
Begin juli hier 2 nachten gestaan. Iemand van de vereniging komt na aanbellen opendoen. Niet gereserveerd of gebeld, maar ik was van harte welkom. De camping heeft 10 plaatsen voor passanten, er wordt een plaats aangewezen na inschrijving. Brandschoon sanitair en een heerlijk zwembad met ligwei ernaast. Men komt vragen of je brood wil berstellen. Ook mocht ik meedelen in het toetje van de vaste gasten. In het home kun je zelf voor een euro een ijsje of een drankje pakken. Geld doe je in blikken doosje op de bar, kun je niet passen dan gewoon een briefje met naam en verbruik erin doen. Ja, er rijden treinen langs, maar dat zijn er niet zo veel en na een tijdje hoor je ze niet meer. Tussen 23.00 en 7.00 uur helemaal geen treinen. Je krijgt een code voor de poort. Vanuit de camping het kasteel van La Ferte St. Aubin bezocht.

Domaine du coq Rouge

09-08-2019
In juli 2019 een week op deze camping geweest. Best wel een pittige aanrijdroute (smal en hobbelig), maar gewoon rustig rijden. De route is wel goed aangegeven met kleine bordjes van de camping. Een belletje bij aankomst en er wordt open gedaan. Sandrine legt alles uit in rustig Frans, een beetje taalkennis is dus wel prettig. Daarna met een plattegrond een plaatsje uitzoeken. Als alles staat even het plaatsnummer melden. MAGNIFIEK UITZICHT, keurig schoon sanitair en een mooi zwembad. Rode aarde, vandaar de diverse rode huizen en plaatsjes in de buurt. Er is dus genoeg te bezichtigen. Een gezellige en lekkere gezamenlijke maaltijd genoten. Sandrine en Sebastien staan altijd voor je klaar! Rustige camping met veel Fransen. Is vroeger een verenigingsterrein geweest (Natco) Je krijgt een code om in het vervolg zelf de poort te kunnen openen. Auto apart op de parking (fijn !) Er zijn diverse, erg leuke en aparte huuraccomodaties, nog nooit gezien!

Camping Naturiste Le Couderc

15-08-2018
Heerlijk om steeds weer terug te komen op deze geweldige camping. Er is voor ieder wat wils, van rustig kamperen tot volop activiteiten. De eigenaren blijven hun camping verbeteren en dat is een goede zaak! Er is altijd wel iets om van te genieten!

Les Fourneaux

15-08-2018
Vriendelijke ontvangst. Eigenaren staan altijd voor je klaar. Gezellig samen geluncht buiten de deur op dinsdag. Voor-, hoofdgerecht, kaas, dessert en koffie + wijn voor maar 15 euro. Zelf je drankje pakken en noteren; de volgende dag afrekenen. Wat een vertrouwen! Prachtige plekken, zwembad en mooi sanitair.

Les Hespérides

15-08-2018
Ja, de toegangsweg is hobbel-de-bobbel, maar met rustig rijden kom je er ook. Vriendelijke ontvangst en uitleg. Toch wel aan de prijs: 1 nacht, 1 volwassene en stroom voor €33,40. Een zeer schoon sanitair, een mooi zwembad en de vriendelijkheid maakten dat zeer de moeite waard!

Creuse Nature

06-05-2018
Al 10 jaar tijdens de meivakantie 2 weken op Creuse Nature. Schoon sanitair, een heerlijk 3-gangenmenu voor een schappelijke prijs. Gratis sauna en hottub in het voorseizoen. Verwarmd binnenzwembad. Veel groen en mooie standplaatsen. Altijd weer een hartelijk welkom!
De sfeer en gezelligheid zijn TOP! Els en Reinier en alle vrijwilligers: hartelijk bedankt en tot ziens! (heb al weer geboekt voor 2019!)
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.064