Naturismegids

Recensies van Iep Maclaine Pont

Hotel zum walde

02-05-2019
Volgens de website is het hotel permanent gesloten.

Camping La Source Saint-Pierre

14-08-2021
Peperdure camping met een aantal mooie plekken met uitzicht op bomen, maar ook wat meer rumoerige plekken vlakbij het sanitair. Wij hadden zo‘n rumoerige plek, met buren die roken, vaak bellen met de telefoon op de speaker en een lawaaierige koelkast in hun voortent. Na een paar dagen zijn we verkast naar een schaduwrijke plek tegenover ons, vanwege de buren en de hitte. We genoten van de rivier (sup mee!) en het zwembad (de kinderen vonden de glijbaan heerlijk, dus wij konden eindelijk eens een boek lezen). Het is vlakbij Montpellier en het strand is ook niet ver, dus vooruit, daarom vonden we het toch wel prima hier. Voor de prijs hadden ze wel zeep bij de toiletten mogen verzorgen (nota bene in Coronatijd!). Elke avond herrie van het terras, maar met oordoppen in kon ik daar wel bij slapen en de kinderen waren ook moe genoeg na een lange dag zwemmen. Mijn tolerantie voor het rumoer brak toen we op een vrijdagnacht om 1.15 nog steeds niet konden slapen vanwege echt keiharde stampmuziek uit de bar. Er bleek een disco avond te zijn met allemaal 55+ ers. Leuk voor ze, maar niet voor ons en onze kinderen. Toen ik ging vragen tot hoe laat dit doorging reageerden ze verbaasd. Ze zouden wel zien hoe lang de mensen wilden dansen. Dit vond ik echt asociaal, het had ook nergens aangekondigd gestaan. Geen eindtijd voor zulke herrie, dat kan toch echt niet? Wat wèl aangekondigd was, was een kano tocht. Daar hadden we ons voor opgegegeven, maar toen we aangekleed en ingesmeerd klaarstonden was er niemand. Bij navragen bleek het te zijn geannuleerd, maar ze hadden niet de moeite genomen ons dat even te melden. Verder is de elke ochtend aquagym, en regelmatig andere animatie zoals een petanque toernooi. Er is een pleintje met fitness toestellen buiten en een trampoline en tafeltennis tafels en een bibliotheek met tafelvoetbal.

We hebben niet in het restaurant gegeten, alleen ijsjes gehaald. Er is elke ochtend brood op bestelling, van matige kwaliteit.

Stel je in op een ordinaire platte camping met rumoerig swing-volk dat zit te roken en zie het als een uitvalsbasis voor een bezoek aan Montpellier, met een prachtige rivier waar je heerlijk in kunt zwemmen. Daarna gauw weer wegwezen.

Domaine Naturiste de Chaudeau

13-08-2019
We hebben dit terrein in de zomer van 2019 bezocht met ons gezin met 3 kleine kinderen en vinden het geweldig! Het is een mooi groot terrein met sprookjesachtig bos er omheen waar je naturistisch kunt wandelen. Goede toegangswegen, auto mag op parkeerplaats of op je eigen plaats. Er zijn veel mobilhomes (ook te huur) en er zijn ruime kampeerplaatsen, overwegend in het bos (schaduw) tenzij je aan het grote veld gaat staan, dan heb je zon. Wij hadden een schaduwrijke plek met uitzicht op het meertje, wat erg mooi is. Veel gasten komen hier al jaren en ze zijn erg open en hartelijk. Toen we aan kwamen rijden stonden er meteen mensen paraat om ons te helpen om de caravan neer te zetten. Wij zijn op onszelf en krijgen daar alle gelegenheid voor, voor contact kan je naar het terras en een praatje bij de afwas zit er makkelijk in hier. Het is opvallend hoe gemoedelijk en vriendelijk de mensen met elkaar zijn. Veel Fransen, wat ons een fijn vakantiegevoel geeft. Geen Nederlandse enclave dus ;). De andere gasten doen vaak hun best om Engels met ons te praten, wat ik zeer vriendelijk vind. Wij oefenen graag ons Frans ;). Er zijn ook Nederlanders en Britten. Ook zijn we blij met het kampwinkeltje met lokale producten. Er is weinig keuze in verse groenten, maar wat er is is ook wel echt van goede kwaliteit dus dat pleit juist voor ze. Er is lekker lokaal vlees, diverse kazen, houdbare producten, dus je kunt er een heerlijke avondmaaltijd bij elkaar scharrelen. Ze hebben ook internationale kranten! Het zwembad hebben wij niet gebruikt maar ziet er prima uit.

Dit is een camping waar we absoluut terug gaan komen. Wat een verademing, die natuur, dat heerlijke meertje...

Mas de la Balma

03-05-2015
Mijn droomplek

Wie nog van echt kamperen houdt, maar ook wie van een caravanvakantie houdt, zal zich helemaal thuis voelen op Mas de la Balma. De camping ligt in een schitterend berggebied en kent nog echte stilte en schitterende sterrenhemels. Er is een keur aan plaatsen in zowel zon als schaduw en er zijn goede ligweiden. Het zwembad is enorm en wordt gevuld middels een waterval met koel beekwater. Kleine en hele grote kinderen vinden het leuk om van de waterval af te springen. Het hoogtepunt van de camping is het “Paradis”. Een watervalletje dat in een bekken uitkomt waar je lekker in kunt poedelen. Hier mogen ook honden zich opfrissen. Het is fantastisch om langs het watervalletje omhoog te klauteren en de beek te volgen, zo kom je op schitterende verborgen plekjes terecht. Neem dus je waterschoenen mee, of doe het zoals Tarzan en Jane op je blote voeten. Vlakbij het paradis is ook nog een heilige bron, met een oeroud natuur altaar. Of je nou behoefte hebt aan sociaal contact of aan stilte, alles is mogelijk. Het terras is gezellig, maar het terrein is enorm groot en je kunt er heerlijk rondstruinen in je blootje. Er zijn volop heerlijke stille plekjes te vinden.

De douches zijn warm, de toiletten eenvoudig en schoon. Op het terrein zijn ook nog twee koude douches, voor wie zich even snel af wil spoelen. En boven bij de boules baan het is een kleiner bassin met bluswater voor gelukkig nooit voorkomende noodgevallen. Dit stroomt door met beekwater, net als het zwembad, dus soms springen we er stiekem even in. Het winkeltje voorziet in de broodnodige spullen en dagelijks kan vers brood worden besteld.

Bij de bar zijn regelmatig maaltijden verkrijgbaar uit de traditionele Catalaanse keuken van Monique en tevens zijn er vaak soirees, waar de maaltijden en wijn op het terras genuttigd worden, soms opgeluisterd met muziek van campinggasten. Het heerlijke eten straalt in eenvoud en is zeer betaalbaar. De feestdagen zijn op la Balma werkelijk iets bijzonders. Als het je lukt, zorg dan dat je er met Sint Jan (voorseizoen) of 14 Juli bent. Er wordt dan een geweldig diner bereid (De “Cargolade”) met diverse gangen, dat van 1 uur 's middags tot een uur of 12 's nachts duurt. Als alle gangen tussen de middag geweest zijn en de wijnen rijkelijk gevloeid hebben, is er een pauze om te zwemmen, zonnen of muziek te maken en daarna begint het hele diner weer van voren af aan. Ontzettend gezellig. Met Sint Jan wordt traditioneel over het vuur gesprongen en wordt er een nachtelijke wandeling naar het Paradis gemaakt. De agenda van de festiviteiten staat op de website.

Mas de la Balma is uniek. Wil je weer echt de natuur in, zonder de hele tijd aan laptop of mobiele telefoon gekluisterd te zitten? Zoek je de rust om lekker vanuit je stoeltje naar de prachtige bergen te staren, wellicht mijmerend met een glas koele Muscat in je hand? Wil je je kinderen onbezorgd en vrij over het terrein laten struinen, ze laten spelen op de onbezonnen en vrije manier waarop kinderen dat kunnen? Dan is deze plek voor jou.
In het hoogseizoen is reserveren aan te raden, want er zijn 50 plekken op dit gigantische terrein. Nog zo’n voordeel, niet te veel mensen!

Hoewel Amelie-les-Bains zelf vooral voorziet in alle dagelijkse benodigdheden (supermarkten, restaurants, winkels, terrasjes) zijn de dorpjes en stadjes en oude burchten in de omgeving echt prachtig. Je bevindt je in het land van de Catharen! Ga vooral ook naar Prats-de-Mollo en Céret. Schitterende en zeer sfeervolle plaatsjes! Céret is dichtbij Amelie-les-Bains, dus daar pakken wij onze terrasjes. Of eet een hapje bij het uitstekende restaurantje in het schattige dorpje met uitzicht, Montbolo. Vanaf daar kan je de Middellandse Zee zien liggen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.048