Naturismegids

Recensies van Henk en Henny

Naturistenbund Rhein-Main

29-08-2018
Het terrein heeft volgens hun website de naam “Ponderosa” meegekregen.

Bij aankomst werd de poort direct voor ons geopend. Zeer vriendelijk ontvangst. Inschrijving vond plaats naast hoekje met een groepje weliswaar beleefde – maar rokende en drinkende – (vaste?) gasten. Voor het sanitair-gedeelte – trap-op-trap-af, maar schoon – moet je daar vlak langsheen. Grappig detail: het inschrijfformulier werd in tweevoud opgemaakt, met een carbonnetje.

Veel rommelige dan wel niet onderhouden caravanplaatsen van de verenigingsleden/jaarplaatsen. Ook rondom de hoofdgebouwen zou wel wat geïnvesteerd kunnen worden. Idyllisch en romantisch – zoals hun website meldt – hebben wij hier niet ervaren.
Geen Wifi – en geen PIN-betaling mogelijk. Veel laag overkomend vliegverkeer, maar ‘s nachts stil.

Het gebied naar en rondom de camping is niet zo interessant. Het doel was dan ook uitstapjes naar wijnbedrijven in Groß-Umstad en Heppenheim, Hessische Bergstraße. Tussen deze twee plaatsen ligt een prachtig en bijzonder gevormd landschap, het Odenwald.

Le Perron (Athena)

29-08-2018
Prachtig op een heuvelhelling gelegen camping, met zicht op het dal naar Malmedy. Op een onaangekondigd drone-incident na, is het met 130 plekken toch rustig. Water uit eigen bron is geweldig! Fijn dat de camping hondenvrij is.
Bijzonder aardige en behulpzame beheerders die het hun gasten naar de zin maken.

Wellicht dat de eigenaar van het terrein nog aandacht moet besteden aan het toegangsgedeelte nabij het hoofdgebouw. Deze lijkt ons inziens nog in ontwikkeling. Onder andere de houtopslag met dekzeilen en het aanzien van het hoofdgebouw. Het kampeerterrein zelf – evenals de jaarplaatsen – zien er netjes uit. Het sanitairgebouw is verouderd. Wel redelijk schoon.

De betalingsafhandelingen – campingverblijf, bar, eten, badge toegangspoort, douchemunten, sauna en brood in de ochtend – is nogal divers en daarmee omslachtig. Een mix van afstreepkaartjes, afstreepkaartje op rekening, borg à contant, contant en PIN.

In de nabije omgeving hebben wij veel gewandeld en twee bierbouwerijen bezocht. Fantastische bieren geproefd/gedronken met een lekkere lunch. Bij beide bedrijven gekozen voor de heerlijke lokale kazen en vleeswaren. Advies: Eerst wandelen, dáárna proeven ;-)
En voor de ware rustzoeker: Kijk ook even naar de agenda van Francorchamps ...

Camping Diepven

02-08-2018
Twee nachtjes gepland, maar het zijn er drie geworden. Zeer vriendelijk ontvangst. Een fantastisch netjes en goed onderhouden terrein met nieuw sanitair. Het achterste gedeelte van de camping is mooi glooiend met hoge bomen.
Wij zagen vanaf onze plek:
Een eekhoorntje, konijn, roodborstje, zanglijster, bunzing, muis, mus, duif, specht, pimpelmees, merel, buizerd en hoorden ‘s nachts een uil.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.068