Naturismegids

Recensies van Matthé Marijnissen

Les Fourneaux

15-08-2018
Vriendelijke ontvangst. Eigenaren staan altijd voor je klaar. Gezellig samen geluncht buiten de deur op dinsdag. Voor-, hoofdgerecht, kaas, dessert en koffie + wijn voor maar 15 euro. Zelf je drankje pakken en noteren; de volgende dag afrekenen. Wat een vertrouwen! Prachtige plekken, zwembad en mooi sanitair.

Het Reterink

24-10-2020
Van zaterdag 17 t/m 24 oktober op de camping te gast geweest. Een vriendelijke ontvangst bij aankomst door Ed. Hij geeft meteen een rondleiding over het terrein (de grasmat is inderdaad prachtig, evenals de beplanting, nu in mooie herfsttinten), het sanitair en de sauna en hoe te handelen met de Coronamaatregelen. (en die zijn prima in orde) De sauna mocht ik toen zelf aanzetten (uurtje opwarmen). De relaxruimte is ook heerlijk qua temperatuur en je kunt flink zwemmen als je de jetstream aanzet. Ook kreeg ik op papier de belangrijkste zaken en fiets- en wandelroutes voor de omgeving. (en die is mooi, veel smalle weggetjes met prachtige bomen) In de buurt zijn de resten van een oude V1-lanceerinrichting te bezichtigen. In Lettele is met een deel daarvan een oorlogsmonument opgericht. Al met al een fijne vakantie op een prachtig terrein. Een aanrader!

Matthé

Les Bogues (joie et Santé d'Orléans)

21-08-2020
Half augustus hier weer 2 nachten gestaan. Nu van tevoren gebeld, ik was van harte welkom. Bij de poort aanbellen, je hoort de zoemer over het terrein galmen en vervolgens even geduld. Dan wordt de poort opengedaan door de gardien. Ik mocht een plaatsje zoeken in een rijtje van 6. Heerlijk plonzen in het mooie zwembad. De vaste gasten verzorgen hun 2e huisje erg goed; alles ziet er schoon uit. Hier geen groene aanslag op de daken! De trein hoor je nog steeds, maar die is niet storend. Er komt elke dag iemand langs om te vragen of je brood wil en die legt het dan ook bij je caravan of tent de volgende ochtend. De Fransen zijn erg vriendelijk. Brandschoon sanitair! Van hieruit 560 km terug naar Breda via een prima aansluiting met de A 71

Borvo Camping Naturiste

21-08-2020
Afgelopen zomer 5 nachten geweest. Zeer gastvrije en vriendelijke eigenaren. Prima ontvangst met een drankje door Sandra. Uitleg over de coronamaatregelen (die je keurig op papier krijgt) en het sanitairgebouw, waar ook de bar is. Het sanitair wordt goed bijgehouden! Zaterdagavond meegedaan met de BBQ. Zelf bord, bestek, vlees, sausjes en salade verzorgen, Mark en Sandra zorgen voor het vuur en indien gewenst friet voor 2,50 euro per portie. Het was een zeer gezellige avond!
De plaatsen zijn ruim, maar liggen wel op enige afstand van het sanitairgebouw, dus een eigen toilet is wel fijn. Je mag wel met de auto de boodschappen naar de caravan brengen. Ook mag die de laatste nacht naast de caravan staan!
Prachtige sterrenhemel inclusief Melkweg! Een lekker zwembadje (zonder chloor!) om even af te koelen, maar de koude douches bij de plaatsen zijn heerlijk. Voldoende stroom- en watertappunten. En het mooiste krekel- en cicadekoor van Frankrijk 's avonds!
In de omgeving voldoende fietsmogelijkheden (voie verte) Dit zijn vaak oude spoorverbindingen. Ook de Loire is dichtbij. Van hieruit een dagje naar Autun en Bibracte (Mont Beuvray)

Camping Naturiste Le Couderc

21-08-2020
Afgelopen zomer voor de 11e keer geweest. Eerst 18 nachten maar er toch maar 3 aangeplakt. Goede coronamaatregelen.
Na vorig jaar het sanitair op de Museumweide helemaal vernieuwd te hebben, is dit voorjaar het kleine sanitair op de Familieweide helemaal opnieuw opgebouwd. Ook de jacuzzi heeft een nieuwe betegeling gekregen.
Ook sinds vorig jaar nieuwe bedden bij het zwembad. Er wordt heel veel geboden qua vertier (concerten, pubquiz, open podium, circus, spooktocht etc.) maar ook om de inwendige mens tegemoet te komen is er voor elke portemonnee wel iets te vinden. Een welkomstdrankje en bijpraten (voor gasten die er al eerder geweest zijn) of een duidelijke rondleiding voor nieuwe gasten. Ik heb weer heerlijk genoten en alvast een plekje voor volgend jaar gereserveerd!

Matthé

Moulin de la Ronde

21-08-2020
16 en 17 juli 2020 2 nachten overnacht. Bij aankomst vraag ik of er plek is, waarop Philippe antwoord: Seulement pour les amis, alleen voor vrienden. Toch mocht ik (ook als alleengaande) een plaatsje zoeken op de prairie en daar was plaats genoeg. Bij het betalen die dag bij Sarah vertelde me ze dat ze eigenlijk gestopt zijn met de camping. Er staan alleen nog vaste gasten en kennissen van de eigenaren.
Toch kwamen de volgende dag nog 5 andere Nederlandse gasten overnachten. Er zijn 2 sanitairgebouwen, waarvan een duidelijk verouderd. Alles doet het wel, dus een lekkere douche en heet water om af te wassen. Wel eigen wc-papier meenemen.

Les Bogues (joie et Santé d'Orléans)

11-08-2019
Begin juli hier 2 nachten gestaan. Iemand van de vereniging komt na aanbellen opendoen. Niet gereserveerd of gebeld, maar ik was van harte welkom. De camping heeft 10 plaatsen voor passanten, er wordt een plaats aangewezen na inschrijving. Brandschoon sanitair en een heerlijk zwembad met ligwei ernaast. Men komt vragen of je brood wil berstellen. Ook mocht ik meedelen in het toetje van de vaste gasten. In het home kun je zelf voor een euro een ijsje of een drankje pakken. Geld doe je in blikken doosje op de bar, kun je niet passen dan gewoon een briefje met naam en verbruik erin doen. Ja, er rijden treinen langs, maar dat zijn er niet zo veel en na een tijdje hoor je ze niet meer. Tussen 23.00 en 7.00 uur helemaal geen treinen. Je krijgt een code voor de poort. Vanuit de camping het kasteel van La Ferte St. Aubin bezocht.

Domaine du coq Rouge

09-08-2019
In juli 2019 een week op deze camping geweest. Best wel een pittige aanrijdroute (smal en hobbelig), maar gewoon rustig rijden. De route is wel goed aangegeven met kleine bordjes van de camping. Een belletje bij aankomst en er wordt open gedaan. Sandrine legt alles uit in rustig Frans, een beetje taalkennis is dus wel prettig. Daarna met een plattegrond een plaatsje uitzoeken. Als alles staat even het plaatsnummer melden. MAGNIFIEK UITZICHT, keurig schoon sanitair en een mooi zwembad. Rode aarde, vandaar de diverse rode huizen en plaatsjes in de buurt. Er is dus genoeg te bezichtigen. Een gezellige en lekkere gezamenlijke maaltijd genoten. Sandrine en Sebastien staan altijd voor je klaar! Rustige camping met veel Fransen. Is vroeger een verenigingsterrein geweest (Natco) Je krijgt een code om in het vervolg zelf de poort te kunnen openen. Auto apart op de parking (fijn !) Er zijn diverse, erg leuke en aparte huuraccomodaties, nog nooit gezien!

Camping De Reenert

08-06-2019
Met Hemelvaart op de Reenert geweest. Prima ontvangst aan de receptie, daarna naar plaats 51. Een gezellig veldje met 8 plekken. Niet super grote plaatsen, maar je kunt wel alles kwijt. Mooi sanitair bij het overdekte zwembad, maar wel erg benauwd. Slippers zijn wel aan te raden. Restaurant en pizzeria goed, lekker gegeten. Luxemburg is prachtig. Ook de binnenkant van een chalet gezien; keurig hoor! Er is een fijne sfeer op de camping.

Matthé

Camping Naturiste Le Couderc

15-08-2018
Heerlijk om steeds weer terug te komen op deze geweldige camping. Er is voor ieder wat wils, van rustig kamperen tot volop activiteiten. De eigenaren blijven hun camping verbeteren en dat is een goede zaak! Er is altijd wel iets om van te genieten!

Le Mas d'Ayen

15-08-2018
Prima gastvrije ontvangst door Arie. Mooie, kleine camping met mooie plaatsen. Een kleine klim naar sanitair (mooi en schoon) en receptie/restaurant. En dat restaurant is geweldig!!! 3x Per week verzorgt Bernadette een heerlijk 3-gangenmenu om van te smullen. En dat doet iedereen dan ook! Al met al een zeer ongedwongen sfeer. De Correze zelf is qua omgeving zeer verrassend (mooi)

Les Hespérides

15-08-2018
Ja, de toegangsweg is hobbel-de-bobbel, maar met rustig rijden kom je er ook. Vriendelijke ontvangst en uitleg. Toch wel aan de prijs: 1 nacht, 1 volwassene en stroom voor €33,40. Een zeer schoon sanitair, een mooi zwembad en de vriendelijkheid maakten dat zeer de moeite waard!

Creuse Nature

06-05-2018
Al 10 jaar tijdens de meivakantie 2 weken op Creuse Nature. Schoon sanitair, een heerlijk 3-gangenmenu voor een schappelijke prijs. Gratis sauna en hottub in het voorseizoen. Verwarmd binnenzwembad. Veel groen en mooie standplaatsen. Altijd weer een hartelijk welkom!
De sfeer en gezelligheid zijn TOP! Els en Reinier en alle vrijwilligers: hartelijk bedankt en tot ziens! (heb al weer geboekt voor 2019!)
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.046