Naturismegids

Recensies van Henk P. L ommel

Domaine des Lauzons

05-11-2017
Elk huisje heeft zijn kruisje, oftewel hier is het beter dan daar en vise versa. Weet je wat echt het ideale is???
Thuis. Dat denk ik toch volgens sommige. Bij de ene is het eten zus en bij de andere zo. Bij de ene is het druk en bij de andere zo. Het winkeltje is ....... De wifi is ..........Beste mensen dit is gewoon Frankrijk "Des Lauzons"met al haar charme . Met andere woorden het is zoals het is. Je bent er aan verknocht of je verafschuwd het. Gelukkig hebben we allemaal een andere smaak en een kijk op het leven. Maar een ding staat voor ons vast, na ruim 40 jaar Nat. ervaring , Ciril en Lydia , jullie doen het zo slecht nog niet. En wat er eerder eens geschreven werd, "Oost west thuis best"

Le Couderc

29-09-2017
Ik lees over kliekvorming en samenscholing door " vaste " klanten. Daar is in principe niets mis mee. Er zijn altijd mensen die denken dat ze bij het meubilair horen en daardoor bepaalde privileges denken te hebben. Ach..dat mag de pret niet drukken. En mensen die menen geselecteerd groeien dag te zeggen, ze doen maar. Elk seizoen zijn ze er. Daar moet je ver boven staan.
Ik(wij) hebben het prima gehad, de 3 weken in september.
Wc die bevuild achter gelaten worden. Ach , de grijze golf ziet ook niet meer zo goed, denk ik dan maar. Een ding is zeker. De organisatie kan daar niets aan doen cq veranderen. ZIJ doen voor 200% zijn best om een ieder het naar hun zin te maken. En als je er niet van houd, kom je gewoon niet meer terug, Wij komen in ieder geval wel weer naar dat mooie stekske.

Domaine des Lauzons

15-10-2016
Deze mooie website is eigenlijk niet bedoeld voor dit soort verhaaltjes, maar ik wil het toch even kwijt.

Beste Andre en R&K, Klagen mag maar dit lijkt meer op zagen. Als ik het goed lees, komen jullie niet meer terug.Je zou niet eens meer durven, denk ik. Ik zou bijna medelijden met jullie krijgen, na deze droevige mededelingen en daarmee jammer vinden dat jullie, eigenlijk een slechte vakantie gehad hebben.
Fffff wat gal spuien, jammer, als ik jullie moet geloven zijn jullie "echte naturisten" Over respect gesproken.

R&K (???), dan heb je het over te veel Nederlanders op de camping.
Tja , die zijn nu eenmaal reislustiger dan Belgen,toch. En als je dan die enkele Belg behoort die wel het land uitgaat, krijg je zo iets. Veel Nederlanders hebben zelf een camping in België en Frankrijk. De eerste Belgische uitbater in het buitenland moet ik nog tegenkomen, vandaar men dan toch het gemak opzoekt waar Nederlands gesproken wordt. Dat is nu eenmaal een gegeven. En ja , later in het jaar heb je nu eenmaal meer grijzen. Maar gelukkig had je ook positieve punten. Meneer Andre, Ik wens je veel plezier bij"JAN"op Les Oisseaux en Petit Arlane. Ik lees graag je spannende mening over die Campings. Beide ben ik al vele malen geweest, ik ben benieuwd. Andre, Ik vraag me eigenlijk af wat je beroep was of is,

Pfffffffff. wat ik nog wilde zeggen. Ik kom graag op des Lauzons. En ja ze hebben hun eigen regeltjes en prijzen. Maar die zijn mijn inziens redelijk. .Je moet niet komen,toch? We zullen niet treuren.

Andre en R&K, jullie verdienen een tegeltje."Oost,West,thuis best."

Eva

Minicamping De Kikker

25-09-2016
We zouden naar de Azoren gegaan zijn, maar door omstandigheden werd dit geannuleerd, jammer. Dan gaan we naar "ons" mooie Frankrijk toe, maar slecht weer gooide roet in het eten, jammer. De Kikker stond al langer op ons lijstje. Op naar Hall. Het weer zat uiteraard behoorlijk mee. 2 weken zomerse temperaturen, eind september. We gaan al ruim 40 jaar naar naturistencampings toe , maar dit is echt een pareltje. Het nieuwe toilet/was gebouw is hun paradepaartje. Het mag gezegd worden, het is echt heel mooi en functioneel.
Arie en Ineke hebben het goed voor elkaar. De (lekkere) broodservice (afbakken in de oven) is werkelijk een fantastische ongekende service.
Dit alles is een dikke 9 waard.

Maaaarrrrrr, de iets wat vastgeroeste vaste gasten laten niet of moeilijk, passanten toe in "hun "sociale omgang in het algemeen.
Dit is heel, heel jammer, maar een alom bekend fenomeen bij veel campings. Ze denken dat ze alles 300% goed doen en hebben een beetje het idee dat de camping ook van hun is.Maar laten vervolgens remsporen in de WC na , sorteren het afval niet correct en sjouwen met vuile schoenen zo de wasruimten binnen( en dat voor diverse vaste gasten!!). Jammer ,Jammer.
Maar het blijft desondanks deze kleine minpuntjes toch een pareltje.

Ineke en Arie , bedankt voor de fijne tijd. We hebben genoten van jullie gastvrijheid.
De camping , de mooie omgeving, het mooie weer , deden ons uiteindelijk de Azoren en Frankrijk snel vergeten. Tot de volgende keer,
Henk

Flevo-Natuur

30-07-2016
Wat een gekrakeel allemaal! Wat heeft dit alles nog met naturisten te maken.Wat moet ik , als buitenstaander , hier nu van denken.Is het nu cap d agde in het kwadraat, of gewoon een hele "gewone" nette naturisten complex?
Of ligt de waarheid in het midden.Het wordt eens tijd dat er een onafhankelijke instantie een eerlijk rapport hierover maakt. Ennnnnnnnn dat kinderachtig gedrag cq gedreig ? Bewoner vetes dienen niet op deze mooie site gestreden te worden . Verloedering ten top. Oh ja die ene ster is er om het gekrakeel. Maar als buitenstaander durf ik eigenlijk niet eens meer te komen. Of was dat nou net ook de bedoeling?

Domaine des Lauzons

13-07-2016
Topper. Ze doen er alles aan om het een ieder naar hun zin te maken. Vriendelijk , Wcs en douches worden goed schoongemaakt . Water is lekker warm. Het eten is er goed. De prijzen zijn normaal. De omgeving is bijzonder mooi. Daar valt niets op af te dingen. Maaaaaar het zijn de gasten die het ook moeten maken dat een ieder het ook fijn vindt om er te verblijven. Er zijn gasten , die met een brandslang hun auto wassen , al rokend de (brandgevaarlijke) natuur in lopen, remsporen in de wc achter laten, zich te vaak overdag kleden ( op een naturisten camping), of gewoon helemaal niets zeggen, zelfs geen goede morgen ed .Helaas, dit soort blijf je houden. Het zou voor een ieder fijner zijn als dit soort " naturisten" niet zouden komen. Dan kan de "echte" naturist des te meer echt genieten. Gelukkig weten de meeste gasten wel wat echt NATURISME is.

Des Lauzons, bedankt voor de fijne 3 weken.

Domaine des Lauzons

18-02-2016
Beste "van der Meertjes", als eerste was je wel in Frankrijk!
Ten 2e, het is een camping met een bar erbij en niet andersom , toch? En wat de kip betreft, je moet dan die klacht daar direct neerleggen en niet via deze website.
Ten 3e , de wel tevreden bezoekers zitten niet op dit soort " naturisten" te wachten. Het is overal wel iets, waar je over kunt vallen. Thuis zal het wellicht het beste zijn. Bij wie ook weer?
Ik denk dat deze gids niet voor dit soort ruis bedoel is..
Klagen mag, maar ...........

Thermen Geldrop B.V.

12-12-2015
Ik kom er al vanaf het begin . Het werd mooier en mooier
En drukker en drukker. Nu er in en om Eindhoven 3 saunacomplexen in korte tijd achter elkaar gesloten zijn, wordt het in Geldrop veel en veel te druk. Geen haakjes meer over voor je handdoek, Geen fatsoenlijke plek om iets te drinken. Het eten lijkt belangrijker te zijn dan de sauna. De etenslucht , ipv eucalyptuslucht , komt je bij de receptie je tegemoet. Het hele grote parkeerterrein staat helemaal vol en zelfs voor op het gras en op straat staan autos. Dat zegt al genoeg. Ook de kledingkastjes moet je met tweeën delen. Alles moet je er werkelijk in frotten. Het personeel is helemaal niet, op enkele na, saunagericht, maar lauter op horeca. Mijn badjas stond bij de bar een keer per ongeluk een beetje open, ik werdt a publiek verzocht om me netjes te kleden. Nota bene in een saunacomplex. Ik heb de desbetreffende dame maar geadviseerd om bij de AH achter de kassa te gaan staan , daar heeft ze er dan geen last van. Bovendien komen er veel via kortingsacties e.d. Op zich geeft dat niets maar vele zijn behoorlijk luidruchtig. Van echt sauna en ontspannen is er vaak niet meer bij, helaas. Vele bezoekers horen eigenlijk in centerparksachtig complexen thuis. Het is eigenlijk nooit meer stil in de sauna zelf. Je bent verplicht om mee te luisteren. En als je er iets van zegt, krijg je een grote bek terug. Dit gebeuren staat niet op zich zelf. Het is elke keer wel te doen. Dat geeft al aan van wat voor een soort publiek er tegenwoordig komt. Vanuit het naturisme is er toch wel een beetje respect voor elkaar. Maar hier is het
Ver te zoeken.
Van een dikke 9 is nu maar amper een zesje. Ik moet wel zeggen dat het een bijzonder mooi complex is , zuiver , maar nogmaals veel en veel te druk , met vele verkeerde ( wat heet) mensen. Het management vindt het allemaal wel goed , de euros rollen binnen. Toch gauw per dag/ avondje met zn tweeën een kleine 100 euro, maal..........
Dus management de rem erop anders wordt je een van de vele andere. Oh ja , sauna is relaxen in alle rust toch?
Vighor

Vallon des Oiseaux

13-09-2015
Ja , de nieuwe gezinsbezetting cq leiding zal zeker bijgeschaaft moeten worden. Maar vele steken blijkbaar hun kop in het zand. Natuurlijk als je er vaak komt zal het best wel klikken. Je moet er echt zin in hebben , of te wel het moet een passie zijn om zoiets te runnen. Maar als je door diepe dalen moet gaan en het gaat doen om dat je simpelweg erfgenamen bent, sla je wellicht de plank mis.
En dat Amanda zo wel eens doet? Van wie zou ze dat hebben , denk je.? Ik hoor van de camping erg genoeg meer negatieve dingen. Maar die lees je hier niet!
En zeker de vastgeroest klanten," betalende vrienden van Jan" zien vele dingen niet meer.
Tijd voor in de winter voor een opfriscursus ,vriendelijkheid en klanten.

Denk, dat ik nog maar jaren moet wachten , om deze mooie camping nog eens te bezoeken. Als sommige niet meer hun stempel zo op het geheel leggen en wellicht iets wijzer zijn geworden
Als ik nu nog mag komen?, want kritiek is hier niet geoorloofd. Niet voor niets loopt al het ingehuurde personeel weg of al eerder de laan uit gestuurd door Jan.
Dat is al jaren zo.
Jammer

Domaine de l’ Escride

17-08-2015
Wij vonden het heel lang geleden een redelijke camping. Maar wie ben ik, of beter gezegd, welk recht heb ik om mijn ervaring en mening "op te leggen" .Het is natuurlijk wel zo dat de omschreven zaken ook waar moeten zijn.
Tenminste als je er ook voor moet betalen. Maar als mens kun je de lat misschien wel te hoog leggen. Dan komen je verwachtingen nooit uit. Thuis en ergens anders ook niet. De afgelopen meningen lijkt meer een vete naar elkaar waar , denk ik, niemand op zit te wachten . Ook al is men daar, op zijn zachts gezegd, geïrriteerd over. Natuurlijk is iemand die , al lang ergens komt , een stukje huisraad geworden. Nogmaals vakantie is een gemeen goed en is gelukkig nog steeds vrijwillig en een mening mag , maar een naturist dient toch beter te weten. De ene camping is de andere niet en zo is het helaas, of gelukkig, bij de mens ook. Zeg het maar.Ze zeggen wel eens je moet met de billen bloot. Maar ja, dat hebben we allemaal. Ps met slecht (bolletjes) bedoel ik het gekrakeel er over.

Origan village

15-08-2015
Tjonge, wat jammer, of eigenlijk triest dit te moeten lezen.Het lijkt wel een tendens te worden om het "echte" naturistme aan hun laars te lappen. Steeds meer bestaande campings krijgen een onvoldoende op hun rapport. Nu is het natuurlijk wel zo dat er altijd mensen bij zijn die op alles wel iets weten, maar toch. Vaak zijn of beter gezegd waren het echte doorgewinterde naturisten die toendertijd hun ideaal omzette in werkelijkheid. Na jaren een fijne en mooie camping gerund te hebben gaat de camping de verkoop in of een der kinderen neemt het roer over. Dit vaak met een ander inzicht cq ideaal dan hun ouders. Dit is de zoveelste camping die om zeep geholpen gaat worden. Gelukkig zijn er nog veel mooie , maar vooral goede naturistencampings over. Al blijft de vraag , wat de meesten tegenwoordig onder naturisme in woord of nog beter , in daad verstaat. Als slot, wij hebben hier ( 14 jaar geleden) een hele fijne tijd gehad. Een ander vervelende bijeenkomst is dat de betere campings wellicht " te " vol worden. Het stond eigenlijk nog op ons lijstje , maar ik gum het er maar vanaf.
Na 40 jaar naturist , moeten we helaas het zelfde vaststellen.

Le Couderc

04-08-2015
Kliekvorming
Diverse mensen hebben het over kliekvorming en hun gedrag naar anderen. Als eerste, gelukkig is ieder mens anders is. Ik campeer al 40 jaar naturistisch en moet helaas toegeven dat dit veel vaker voorkomt.
Men denkt dan, dat ze privileges hebben en bij het meubilair van de camping horen.Zoals men al schrijft, een vriendelijke goede dag is blijkbaar al te veel.De grijze golf zou eigenlijk toch vooral moeten weten wat naturisme eigenlijk is. Maar ja mensen laat er je vakantie vooral niet door verpesten. Ze doen maar. Dan denk ik maar , " Naturisme" oh ja , respect hebben voor elkaar, toch. Dan respecteer ik hun vreemd gedrag dan ook maar. Zij passen dan niet in mijn (onze ) denkwijze over naturisme.maar toch jammer je hoofd te moeten buigen als je erkaar ontmoet. Als laatste, deze vastgeroeste gasten, zo noem ik het maar, hebben dan wel aan de bar het hoogste woord, gek toch
Eva

Domaine des Lauzons

14-07-2015
Zoals ik al eerder vermelde, wat een fijne en mooie camping. Ja en natuurlijk nieuwe eigenaren met nieuwe ideeën en regeltjes. Er zullen best wel individuele misvattingen voorkomen maar mijn ervaringen ,deze 3 weken , zijn gelukkig positief. Het zijn vaker de vastgeroeste gasten die de sfeer positief of negatief kunnen beïnvloeden. Maar wij komen vooralsnog voor ons zelf en leuke medegasten(buren) is dan mooi meegenomen. Alowel er best nogal wat in zich zelf gekeerde mensen verblijven. Waar zelfs geen goede morgen of wat dan ook vanaf kan. Ook dat is dan maar zo.
Jammer;
Ik had lang gedacht dat , met name de kinderen, vaak vervuilers in de toilet cq douchegebouwen waren. Maar het blijken ook de zogenaamde grijze( acsi )golf te zijn. Sommige hebben blijkbaar geen geld meer over voor een goede bril. Met enige regelmaat (elke dag) De toiletten vol met remsporen en wasbakken vol met haren en tandpasta. Zo ook de afwasbakken met vette randen , groenten en vleesafval. Men zit wel te zagen dat men de slippers e.d buiten het gebouw moet laten staan, want dan wordt alles vies. Maar wat is vies?
En geloof me , ik verzin het niet. Meerdere wel nette naturisten kunnen dit onderstrepen! Maar denk nu niet dat dit als rode draad door onze vakantie liep, zeer zeker niet. Maar ik moest het wel fff kwijt. Vanuit de kamping wordt er 2x per dag goed gepoetst, daar ligt het niet aan.

Nogmaals wij hebben ervaren dat men er alles aan doet om de kampeerder het naar zijn zin te maken.
Zowel de mensen van de receptie , de eigenaren en overig personeel. Niets dan lof. Des Lauzons , tot ziens.
Groet Eva

Domaine des Lauzons

14-08-2014
Tjonge, jonge!
Gaan we weer! Wat was naturisme ook al weer?
Behalve naakt te zijn, ook elkaar een beetje respecteren, toch?
Zo zijn er ook diverse (on)geschreven wetten en weetjes. Dat maakt nu eigenlijk het "bloot kamperen zo leuk. Best veel laatbloeiers/nieuwkomers in het bloote weten helaas deze weetjes en wetjes niet. Natuurlijk gaat een echte naturist eerst even douchen (en plassen)voordat hij, zij gaat zwemmen! Met zweet en smeerseltjes etc. van een ander zwemt het nu eenmaal niet zo fijn.
Communiceren doet men met een enige gedempte toon, etc etc.Als men dan toch elkaar via deze site zo benaderd, toe maar meneer Frans , misschien heb je wel te maken met nog een van de weinige "echte" naturisten. Die inderdaad niet van luidruchtige rokende honden houden. En wat België betreft, Rij je dan vanuit Holland via Duitsland naar de mooie kamping.??
Nogmaals, waar is de tijd gebleven dat als je horloge in de wasruimte liet liggen er de volgende dag nog lag.Nu is meestal de zeep zelfs weg. Misschien bedoelde meneer Patrick dit wel.
En, wie de schoen pas, trekke.....................
Tenslotte hoef je niet "roomser"dan de paus te zijn, maar toch.

Jammer, deze heen en weer verwijten.
Wat een mooie , fijne Kamping is het toch.
Meta

Centre Pardigue

09-07-2014
Pardigue
Wat een mooie camping midden tussen de velden. Het weidse blik rondom naar de bergen. De “oude Mas” staat als een monument en heeft zo zijn charme. Ik heb al sinds 1978 al heel wat naturistencampings gehad maar deze staat nu toch ook wel ergens in de top van mijn lijstje. Alles is redelijk basic en heeft daardoor wel zijn charme. Kijk ,zoek je Hilton-achtige zaken ,moet je lang zoeken en kun je beter vertrekken. Wat men ook schrijft ,het klikt of het klikt niet. Zo is het toch met alles en iedereen, toch? De vrouw des Huizes maakt duidelijk deel uit van het gehele sociale gebeuren rondom de Mas, (zelfs in haar blootje). Zoals het ook behoord te zijn. Steeds meer eigenaars/beheerders zijn afstandelijker en gekleed,dat is jammer. Natuurlijk is het hun kostwinning ,maar toch.
“Pardigue”, een paradijsje verstopt in de natuur . Bewaar de mooie herinneringen en laat de slechtere varen.

Ria mijn complimenten.

Die Nederbelg

Centre Hélio-Marin Montalivet

12-01-2014
Tja, Roosje.
Wat een mooi familie verhaal.Het zou zomaar in een boeketreeks passen.Wie wil dit nu allemaal weten?Misschien eens nagedacht om zelf eens een camping te beginnen?Met je eigen regeltjes en wetjes.
Over een ieder in zijn waarde laten gesproken, laat de Camping ook in zijn waarde.

Campeggio Naturista Costalunga

27-11-2013
Beste mensen, ik lees alleen maar positieve dingen over deze camping. Het wordt eens tijd om daar naar toe af te zakken.
Ik heb even een vraag over de reis er naar toe.
Wat is vanuit Nederland de gerichtste weg er naar toe.
Dit met auto met caravan. Via Frankrijk , Genève mtblance tunnel e.v.?
Graag enige reactie en alvast merci
Met vriendelijke groet

Centre Pardigue

11-10-2013
Daar het eigenlijk niet past om iemand in het zoeklicht te zetten , kan ik het toch niet laten om een parodie op Esther's nacht-ochtend/merrie neer te zetten.

Ik ,Esther ;
"...We waren vorig jaar voor t eerst op camping Pardigue, mijn man, ik en onze 2 kinderen. Wat een mooie plek. We voelden ons meteen thuis, ook door de warme ontvangst van gastvrouw Ria. Mijn fijne gevoel sloeg al snel om: het was nogal vies voor mij als een vrouw waar thuis alles spick en span is. Het onderhoud was niet je-van-het .Zelf woon ik namelijk in een zeer mooi en afgewerkt huis,dus voor minder doe ik het niet. Je wordt niet vrolijk als het eerste wat je 's ochtends ziet een rat is. Mijn man en kinderen had ik nog niet gezien die ochtend, vandaar. Zwarte haren in de putjes van de douche is ook niet zo fris, blonde haren daarintegen zie je niet zo.
Gelukkig ,deze zomer en andere zomers gaan we op zoek naar iets anders. Dat we mooi midden in de natuur zitten, nou ja, dan maar niet.
Nog maar niet te denken aan vossen, zwijnen, muggen ,spinnen ,dassen,slangen of andere enge insecten .Nou het kan me allemaal gestolen worden.Als ik dat allemaal wil zien ga ik wel naar een dierentuin, ja toch?!

"Naturisme"
Natuur oké maar beesten...

Als slot."oost west ,thuis ................

Domaine de Bélézy

03-10-2013
Beste mensen, wat een gekrakeel allemaal! Mening mag, maar zo iets "uitvechten"op deze site..........Beetje on-naturistisch, toch? Ook al ligt de waarheid in het midden.Probeer het vooral neutraal te houden. Ik ben bang dat je anders maar eens goed in de spiegel moet kijken . Zoals het nu eescaleert, zien ze je al aankomen. Wijsheid zal winnen cq regeren. Jammer.
Het (naturistische) leven kan toch zo mooi zijn.Ik heb het er in ieder geval fijn gehad en dat blijf ik koesteren.

Le Village du Bosc

13-09-2013
Mooie herinneringen ophalen.

Het was al weer 1983 , Pierre was even zijn Boule-wedstrijdje af aan het maken , om vervolgens met zeis een plek te maken voor onze tent. Dat was nog eens een ervaring. De (warme)douche bij onze plek was voorzien van een heel lange waterslang. Alles een beetje op zn Frans. We waren tenslotte ook in Frankrijk. Wij stonden toen op het mooiste plekje van de Camping(vonden wij). Wat een uitzicht! Ik weet nog dat het verlaten (oude hippie)dorpje ,echt verlaten was ! alleen wat katten huisde er. Het was meer een spookstadje uit een western. incl. klapperende luiken en deuren.
Ook al rijdend aan de zuidkant van het meer ,liep een oude weg gewoon door, het meer in . Ook de bewegwijzering was er nog. Lac Salagou was nog onbekend. Tot er een jaar later een paginagrote omschrijving/foto in de krant stond.
Ons , voor vele onbekende paradijsje , was in een klap bekend geworden.
Daar is uiteraard niets mis mee.
Nu, 30 jaar later en ietsjes ouder , heeft de volgende generatie het overgenomen en hoor dat de sfeer nog "het zelfde " of te wel goed te noemen is.

Toch maar weer eens een kijkje gaan nemen.

Camping Naturiste La Clapère

13-09-2013
Heel goed te horen dat het er goed toeven is . Men zegt wel eens; niet te veel positief schrijven ,want dan wordt het te druk.
20 jaar terug was het er al goed toeven.
En dan de jeugd ; Voor en naseizoen zijn ideale tijden om de jeugd te vermijden. Trouwens, niet alle pubers zijn lastposten ,toch? Het wordt weer eens tijd om nog eens naar het zuiden af te zakken.

Vallon des Oiseaux

13-09-2013
Men moet vooral blijven komen als er een "klick"is met de Camping.

Een ieder weet na enkele jaren echter ook heel goed hoe het er is en er werkelijk aan toe gaat. Het is dan gewoon plussen en minnen. Maar in de loop der (leeftijd)jaren neigt het meer naar minnen toe te gaan. Kritische (terechte) opmerkingen naar Jan zelf weet hij niet mee om te gaan en escaleert vaak helaas in al dan niet bedoelde opmerkingen cq onmacht .Hier speelt natuurlijk ook de onzekere toekomst (lees prive omstandigheden)van het geheel parten.

Het was er goed toeven. Nogmaals , men moet voor de Camping maar niet (of minder) voor de eigenaar komen. Voor hen ben je gewoon een betalende factor in hun ogen. Wat ook logisch is ! Maar dat vergeten sommige (veel-)komers wel eens. En pas op , heb je iets te veel commentaar , zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat je persoonlijk te horen krijgt dat je nooit meer op zijn camping mag komen, wat dan toch jammer is,toch?

Dus ; gewoon blijven komen en vooral niet "Zeuren" dan kun je best goed verblijven.

Centre Pardigue

05-11-2011
bericht aan de Echte Naturisten.
Wat ik nu allemaal lees.
Wordt het niet eens tijd deze mensen gewoon te negeren.Wat zakt het naturistme toch af.Het moderne principe ;hoe meer naturisten hoe meer vreugd? Eigenlijk liever niet.Dan krijg je meer van dit soort laatbloeiers, dat zich naturist noemt. Het wordt weer eens tijd om de regels weer eens wat aan te scherpen. Waar staat(stond) naturisme ook al weer voor?!Waar is die tijd gebleven dat als je je zeep had laten liggen er de volgende dag nog lag. Laat je niet afschrikken door dit soort .... Gewoon gaan en genieten.

Camping Val Drôme Soleil

19-05-2011
Gré en Jolanda , als eerste , ga zo door. niets op aan te merken. In april 2010 vernam mijn baasje van Gré dat jullie van de buurman een aangrenzend stuk grond gekocht hadden. Een open stuk tegen de bosrand aan. misschien een idee om daar een stel open plaatsen te maken voor tent en caravan. Het ruimtelijke , heeft ook wel wat, dat ik kan rennen,zo tegen die bosrand aan. Niet dat de rest niet goed is hoor.Zeer zeker wel. Mijn Baasjes komen hier vanaf de jaren 80 ,later nog 2x zo maar eens kort komen aanwaaien.(jammer genoeg te kort)De laatste keer was ik er bij. En, elke keer opnieuw valt hun de gastvrijheid op. Alsof ze (en ik ook)thuis komen. Tot slot,alle mensen mogen een mening hebben,toch? Maar sommige voorafgaande zeurpieten hebben ook recht op vakantie. Dan maar toch het liefst ergens anders.

de vriendelijke Groeten van mijn baasjes en zeker tot ziens.
Een poot van de Beauceron "Vighor" .

Camping Lous Suais

17-03-2011
Van de kampeerders ;

Camping viel wat tegen. Te blabla.blabla..............

WOEFFFFF
Een mening mag, maar hoelang waren jullie er dan toch nog gebleven. Ik krijg bijna medelijden.
Toch wel echte naturisten ,neem ik aan???
Ik, ik hoef hier mijn naam er niet bij te zetten. maar alleen " de kampeerders "is nu echt zeer , tja hoe zal ik het noemen.........Gewoon de volgende keer lekker thuisblijven, toch?
Hoe was het ook al weer ;Oost, west ,thuis......en de buren is ook niet alles...
Woef. ik heb geblaft.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookies


Time: 0.053