Naturismegids

Recensies van Harold

Domaine de la Sablière

29-09-2017
Dit jaar in september voor de derde keer geweest op la Sabliere. De vorige jaren hadden we een Caravan Type Alize en dit jaar Romarin. Voor beide types geldt dat de bedden hard zijn en een topper wel uitkomst bied. De camping is gelegen in een prachtig oer bos en landschap met een hoogteverschil van enkele honderden meters, ver weg van alle dagelijkse geluiden als trein en auto. Je moet redelijk goed ter been zijn voor deze camping. De privacy is door de ruime kampeerplaatsen met goede groen afscheiding gewaarborgd. De camping is in oppervlakte groot en leent zich bijzonder voor lange naturistische wandelingen van uren in een ongerepte natuur. Met de oversteek te voet over Ceze naar de andere camping La Genese ook naturistisch ontstaat een gebied van ruim 100 hectaren waar je ongestoord uren door de natuur kunt wandelen.

L' Églantière

13-09-2022
 Domeinl'Eglantière


Wij echtpaar verbleven in aug/sept 18 nachten op deze camping in een gloednieuwe stacaravan type Orchidee.
Voorzien van een grote koelkast met apart vries gedeelte. Vier kookpitten en prima warm water via een elektrische boiler.
Een heerlijke ervaring op een prachtig groot domein. De camping is ideaal voor gezinnen met kinderen. Er is een heerlijk riviertje om in te spelen en kano te varen en er wordt veel gedaan aan animatie voor de kinderen. Een echt kampvuur ’s avonds met het zelf roosteren van Marshmallow’s is een van de hoogte punten voor de kinderen. Ook het zwembad is fijn voor het hele gezin en is verwarmd. Het restaurant voorziet in lunches tegen betaalbare prijzen en ook ’s avonds kun je er gezellig eten zowel binnen als buiten. Ook zijn er regelmatig BBQ avonden waar je aan mee kunt doen. Er is een klein winkeltje voor wat dagelijkse boodschappen en het bestellen van je brood.
Het personeel is aller vriendelijks en je kunt zelfs in het Nederlands met de eigenaar een gesprek voeren. Elke maandag neemt de eigenaar Xavier je mee voor een wandeling over het domein en de omgeving. De route duurt enkele uren omdat er veel uitleg gegeven wordt over de natuur de omgeving en de gebouwen. Totaal loop je 5,5 kilometer in je blootje. Het terrein is groot en je kunt er prima uren naakt wandelen in de bossen. Bij goed weer kun je de Pyreneeën zien. Het kampeerterrein heeft grote plaatsen met veel privacy. Een echte familie camping in een rustige omgeving. Voor ons een aanrader.
Harold - L' Églantière
Harold - L' Églantière (2)
Harold - L' Églantière (3)

Domaine de Bélézy

18-09-2019
Domaine de Bélézy
Van 28 augustus tot 11 september verbleven wij op Bélézy in een bungalow Bois. De eerste camping waar geen auto’s bij de accommodatie en op het terrein staan. Had overigens ook niet gegaan omdat de Bois bungalows verscholen liggen in het bos op een helling. Geen auto is geen gemis en geeft veel rust en veiligheid op de camping. De eerste accommodatie met een kluisje wat erg prettig is. De accommodatie vertoonde wel gebruikssporen en was zeker niet nieuw. De bungalow is voorzien van een cv ketel met boiler. Deze zorgt voor direct veel en goed warm water. Ook een vaatwasmachine is aanwezig. De oorspronkelijke Provençaalse boerderij uit de XVIIe eeuw, tegenover de Platanen, vormt het culturele en actieve hart van Bélézy. Er worden veel culturele activiteiten geboden: muziek workshops, zang, bibliotheek, bioscoop onder de sterrenhemel, concerten en openlucht theater.
Hier zit ook het VVV kantoortje en de Cargo, waar jongeren zich 's avonds kunnen vermaken. De camping is gezellig ingericht en doorlopend bezet. Zowel de verhuur van accommodaties als de campingplaatsen zijn in die periode permanent bezet. Dit zorgt voor een gezellige drukte van een zeer divers gasten gezelschap van alle leeftijden en nationaliteiten. De camping ligt op loopafstand van Bedoin een echt gezellig Frans plaatsje en een wandeling naar de markt op maandag moet je dan ook zeker eens gaan doen. De supermarkt is voor dagelijkse aankopen goed voorzien en de prijzen zijn redelijk. De camping bestaat inmiddels 50 jaar en is voorzien van een goed werkende wifi over het gehele terrein. Dagelijks mag je gratis 10 minuten gebruik maken van de wifi. Langer is tegen betaling. De camping is in zijn soort prijzig maar bied ook erg veel wat inclusief is. Een prachtig groot zwembad met comfortabele en meer dan voldoende ligstoelen maakt je vakantie af. Wij hebben een goeie vakantie gehad en komen zeker nog eens terug.
Harold - Domaine de Bélézy
Harold - Domaine de Bélézy (2)
Harold - Domaine de Bélézy (3)
Harold - Domaine de Bélézy (4)
Harold - Domaine de Bélézy (5)

Origan village

18-09-2018
Dit jaar 16 dagen in september doorgebracht op Origan Village in een mobilehome.
Een prachtige camping met vriendelijk personeel. De camping is gelegen enkele kilometers buiten het dorp op enkele honderden meters hoogte en goed te bereiken via een eigen geasfalteerde weg. Met een camper en caravan is het wat lastig gezien de breedte van de weg en de kans op tegenliggers. Het dorp Puget Theniers is voor die regio een van de grotere dorpen in de omgeving en heeft een supermarkt (Carrefour) met een ruim assortiment. De camping heeft een prachtig zwem en recreatie gedeelte midden op het terrein voorzien van een gezellige bar. In het gezellige restaurant kunt u eenvoudige doch smaakvolle gerechten bestellen. De keuze is beperkt en de prijzen zijn redelijk. Op de camping is een naturistische wandelroute uitgezet van ongeveer twee uur. Het pad is bijzonder stijl en smal en alleen met goeie schoenen en conditie te doen. Ook kun je naturistisch in ongeveer 15 minuten naar de rivier de Var lopen waar je kunt poedelen en een waterval zou moeten zijn. Toen wij er waren in september was de Var bijna leeg en ook de waterval hebben wij niet gezien. De accomodaties zien er goed en verzorgd uit. De camping is zeker een aanrader.
Harold - Origan village
Harold - Origan village (2)
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.079