Naturismegids

Recensies van Jantina

Lalbrade

07-09-2017
We zijn hier jaren geleden voor het laatst geweest met onze toen nog jonge kinderen. Vriendelijke ontvangst door Nederlandse gastheer. De sfeer is nog steeds erg goed op het terrein, en alles is nog bij het 'oude', inclusief helaas het gedateerde en slecht schoongehouden sanitair. De 'franse slag' kun je hier letterlijk nemen: terrein is matig onderhouden. De overnachtingsprijs is o.i. niet in overeenstemming met het gebodene: daarvoor kun je ook op een super-de-luxe terrein overnachten.

Le Cardinal Domevre: Association "Union Gymnique de Lorraine"

07-09-2017
We zijn hier meer dan 25 jaar geleden een keertje geweest, en nu op doorreis 1 nachtje gestaan (als het niet regenachtig was geweest, waren we waarschijnlijk wel iets langer gebleven om nog wat van de omgeving te zien). Plekje wordt toegewezen in overleg. Het sanitair was nog net zoals 25 jaar geleden dus dat was wel een minpuntje! Op zijn Frans! Wel een mooi zwembad met overkapping, net aangelegd, veel clubleden, die gezamenlijk eten en drinken bij het clubhuis. Ondanks dat we er slechts 1 nachtje gestaan hebben, hadden we op de aankomst dag nog tijd om een wandeling te maken vanaf het terrein. Ook leuk.

La Serre de Portelas Chadrat: Club du Soleil de Clermont Ferrand

07-09-2017
Prachtig mooi verzorgd terrein, mooi en schoon zwembad met een fantastisch uitzicht over de omgeving. Wandelroutes worden gratis voor je gekopieerd, wandelen zowel in de directe omgeving, als bij 1 van de vele "puys". Plek wordt je toegewezen, maar als het je niet helemaal aanstaat, kun je beter even aandringen op een plek wat verderop op het terrein, zeker als je wat langer wilt blijven. Sanitair is prima, net vernieuwd. We zijn hier meerdere malen geweest, het blijft gewoon een fijne camping, met veel te doen en te zien in de omgeving.

Domaine du coq Rouge

07-09-2017
Prachtig gelegen rustige camping met mooie uitzichten en mooie hoge begroeiing (dennen). Vriendelijke eigenaren, zwembad en elke dag gratis sauna. Veel te wandelen, ook direct vanaf de camping, kaarten/routes beschikbaar.

Domaine de Sarraute

07-09-2017
Mooie rustige camping met prima sanitair en een prachtig zwembad. Gelegen aan een rustig landweggetje in een landelijke omgeving. 's Avonds heel veel uilen. Pelgrimsroute in de buurt, met de bijbehorende kerkjes en dorpjes. Vriendelijke eigenaren. Een deel van het terrein is bos: helaas (bijna) niet te bewandelen, er zijn overdag in het bos steekmuggen en 's avonds ook op het terrein.

Naturistensportbund Kassel e.V.

26-02-2017
Mooi gelegen terrein, prachtig uitzicht en rustig. Kampeerplekken met de caravan alleen bovenaan mogelijk, en dan is het een fiks eind verwijderd van het sanitair, dat voldoende, maar redelijk verouderd is. We hebben hier fantastisch gewandeld, direct vanaf de camping kun je wandelroutes volgen, met schitterende uitzichten. Ook de omgeving is mooi, met leuke plaatsjes om te bezoeken.
Harrie en Anneke

FSB Hildesheim

26-02-2017
In de zomer van 2016 hebben we een week doorgebracht op deze camping. Als gast heb je een heel veld voor jou alleen (als je tenminste de enige gast bent). Een hele grote boerderij met alle voorzieningen voor was, afwas en douche. Mooi groot zwembad, sauna. Rustig gelegen bovenop de heuvel, wandelen direct vanaf de camping, mooie omgeving met veel bezienswaardigheden, ook Hildesheim is een mooie bezienswaardige plaats. Fietsen is mogelijk, maar hou rekening met fors klimmen, vooral vanaf Hildesheim naar de camping. Mensen vriendelijk, maar weinig contact met de vaste leden.
Harrie en Anneke

BFF Oldenburg

26-02-2017
In het voorjaar van 2016 2 weken doorgebracht op dit mooie rustige terrein in het bos. Erg vriendelijke en behulpzame leden. Mooi om te fietsen en te wandelen. Voorzieningen op het terrein uitstekend, mooi zwembad en 3 sanitair gebouwen. 2 x in de week sauna, doordeweeks rustig. Een terrein om zeker terug te komen!
Harrie en Anneke

Les Fourneaux

26-08-2015
Het terrein was en is schitterend en ik hoop dat het eindelijk de eigenaren heeft, die het verdiend! Mooie grote plekken, niet veel schaduw. Goed verzorgd terrein en het (gescheiden) afval wordt tijdig opgehaald. Fijn zwembad, aan de inrichting eromheen wordt gewerkt. Sanitair is minimaal, daar moet echt binnen afzienbare tijd wat aan gedaan worden, want is onvoldoende. Honden niet toegelaten, toch waren ze er wel tijdens onze aanwezigheid. Als je de regel 'geen honden' hanteert, dan moet je dit wel naleven lijkt me. Een terrein om terug te komen als het wat beter ontwikkeld is.

Domaine de la Gagère

26-08-2015
Na een aantal jaren weer eens terug op la Gagère. Het is en blijft een schitterend terrein, met prima voorzieningen, in een prachtige omgeving waar je mooie wandelingen kunt maken en met supervriendelijke eigenaren. Een heerlijk verwarmd zwembad.
Toch een minpuntje: de douches zijn wel erg zuinig (te koud) afgesteld. En hondenbezitters mogen wel gewezen worden op de regel: aangelijnd. Diverse honden liepen los en je zag ze plasjes doen. En buiten het terrein worden drollen niet opgeruimd. Dus uitkijken waar je loopt.
Bovendien vinden we de kampeerprijzen buitenproportioneel. Te duur dus.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.066