Naturismegids

Recensies van Peter

Minicamping De Kikker

31-05-2017
Na 10 jaar weer eens een weekje naar de Kikker geweest. De camping is ondertussen 3 x zo groot geworden, maar de fijne sfeer van daarvoor is nog helemaal hetzelfde. Het nieuwe sanitairblok is prachtig en heel schoon. Gastvrije ontvangst. Prachtige fietsomgeving, de ene kant de Veluwe en de andere kant de mooie IJssel met leuke plaatsen. Voor kinderen is er echter niet zoveel te beleven. Wat ons betreft een absolute aanrader, wij komen zeker terug!

Domaine du Petit Arlane

19-07-2018
Fijne camping, we zijn bijna 3 weken geweest en vonden het heerlijk. Best wel Franse sfeer, niet uitsluitend Nederlanders. Daarvoor ga je toch naar Frankrijk! Prachtig ruim terrein, met ruime plaatsen. Die aan de meertjes vinden wij de mooiste. Fijn zwembad, geen peuterbadje. In het eerste meer werd wel gezwommen, ook door honden, maar wij vonden het er niet zo schoon uitzien. Restaurant is prima met dagmenu van 9,50 en heerlijke pizza’s. Eerste week van juli ’s avonds nog steeds dooie boel bij de bar. Het seizoen moest nog erg op gang komen. Campingwinkeltje stelt niet veel voor, wel lekker vers brood (bestellen). Mooie naturistische wandelroutes op de camping. Leuke stadjes en markten in de buurt en de prachtige Verdon is vlakbij. Valensole op nog geen 4 km wandelend goed te doen. Stadje is niet groot maar leuk voor een terrasje. Wij waren eind juni - begin juli en dan is de lavendel schitterend! Fietsen op een gewone stadsfilets is niet te doen, met e-bike of mountainbike mogelijk wel. Sanitair is niet super. Douchen in een hokje achter een deurtje hebben we niet eerder gezien op een naturistencamping. De drukknop geeft 2 seconden warm water. Schoonmaken ging met de Franse slag. Beetje met de slang erdoor en klaar is Kees. Een serieus verbeterpunt is de toegangsweg. Enorme gaten in de best wel steile weg maken het onnodig lastig met een caravan.
Kortom fijne camping, prachtig gebied! Nu maar hopen dat ’t ie naturistisch blijft want hij is blijkbaar te koop.

Val drome Soleil

02-10-2016
Mooie camping in een prachtige omgeving met wel een paar verbeterpuntjes.

Plus:
+ Aangename afstand vanaf Nederland
+ Goed bereikbaar met caravan
+ Camping zelf is te stijl voor auto met caravan, maar deze werd met Jeep bovengebracht en de caravan werd zelfs netjes waterpas gezet
+ Schitterende omgeving, mooie natuur, prachtige wandelingen en leuke stadjes
+ Keurig sanitair en heel schoon
+ Vriendelijk personeel
+ Prima keuken!
+ Gezellig terras
+ Gezamelijke wandelingen zijn heel leuk

Min
- Grootste deel van sanitair gaat al in augustus (hoogseizoen) dicht.
- Geen papier in de toiletten. Rol onder de arm dus!
- Best duur en 2,- voor auto die niet eens op de plaats kan staan kan echt niet.
- Geen pin-betaling mogelijk. Alleen contant betalen.
- Minder activiteiten dan op de site vermeld (nogmaals, augustus is hoogseizoen). Sauna niet gezien.
- Extreme kliekvorming van vaste gasten. Komt meer voor, maar is hier wel heel erg en storend.
- Niet de „echte” naturistensfeer. Veel omslagdoeken, ook bij mannen. Eigenaren zijn ook geen naturisten.
- Gezamelijke maaltijden zijn verplicht gekleed, ook wanneer het boven de 30 graden is.
- Soms veel geluidsoverlast van de bar. Bijvoorbeeld hopeloze karaoke-avond voor slechts een man of 10 waar de rest van de camping van wakker ligt.
- Naturistische wandeling op de camping valt tegen en is moeilijk begaanbaar.
- Bij vertrek afhankelijk van de Jeep.

Mede door het schitterende weer en hele mooie omgeving hebben we een fijne vakantie gehad.
Jammer dat de vaste kliek welke niet echt toegankelijk is en bijvoorbeeld parkeerplaatsen claimt.
De ontvangst was vriendelijk met een drankje maar wel een beetje onpersoonlijk op de „automatische piloot”
Kamperen op grind is even wennen maar heeft ook voordelen.

Achter Ut Huus

28-06-2016
Gastvrij en vriendelijk ontvangst, keurige camping. Heel schoon sanitair, mooie grasbodem en leuk zwembad. Overzichtelijk terrein, geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Geen vaste plekken, dus geen stacaravans met hekjes en tuinkabouters en dat komt de sfeer erg ten goede. Veel fietsmogelijkheden in de omgeving. Gezamelijke maaltijd was super en heel gezellig. Kortom, een aanrader! Alleen de prijs (€ 25,- ook in voorseizoen en € 8,- voor de kleine sauna) is voor een boerencamping hoog.

Domaine Laborde

03-03-2015
Heel goed bereikbaar met een caravan, in de wijde omgeving staan wegwijsbordjes. Ontvangst was helaas niet echt gastvrij. Echt een prachtig terrein met goede voorzieningen zoals tennisbaan, mooi binnen- en buitenzwembad met fantastische glijbanen, leuk terras, restaurant klein winkeltje, alles heel mooi. Mooie vlakke en meest ruime plaatsen. Kinderen kunnen er heerlijk spelen vooral "beneden" bij de meertjes. Leuke wandelingen vanaf de camping. Leuke gezellige stadjes in de omgeving. Het sanitair is wel aan een opfrisbeurt toe en komt nog uit de donkerbruine periode. Het is wel keurig schoon. Eigenaar Kees heeft een gebruiksaanwijzing maar bijt niet hoor! Is iemand die meer kijk heeft op de techniek dan op gastvrijheid. Zoon Hans is behulpzaam en meer een gastheer. Wij hebben het prima naar ons zin gehad op deze hele mooie camping.

La Genèse

27-07-2012
Camping is goed bereikbaar met de caravan, laatste stuk wel stijl. Prima en vriendelijke ontvangst. Alle medewerkers waren trouwens heel gastvrij. Mooie camping, met alle voorzieningen, leuk zwembad, betaalbaar restaurant en mooie plaatsen. Niet super strak tussen heggetjes, maar gewoon lekker Frans. Sanitair is wel wat verouderd maar prima schoon. Je kunt er uren wandelen in je blootje. Mooie omgeving met leuke stadjes. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Maar dan de camping aan de overkant...
Deze geeft wel veel overlast. Dagelijks keiharde muziek tot 's avonds laat en soms zelfs gekreun en gekerm en ook zichtbare activiteiten. Ook op Genese staan veel kampeerders die daar niet vies van zijn en eigenlijk speciaal voor "de overkant" komen en dagelijks overlopen. Moeten ze zelf weten maar heeft niets met naturisme te maken. Het bepaalt de sfeer en je moet je dit wel realiseren als je met kinderen komt.

Jammer want het is een hele leuke camping op een mooie plaats.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.064