Naturismegids

Recensies van Pieter en Ria Schildt

De Maat (vereniging Zon en Leven)

23-01-2017
Een mooi terrein in een mooi gebied, zeker in het voorjaar. Goede fietstochten zijn in de omgeving te maken. Mooie en historische oude stadjes in de omgeving. Mooie ruime plaatsen, de meeste met elektra, waarvan een aantal verhard voor campers. Over het algemeen vriendelijke mensen die je accepteren als je alleen wilt zijn of erbij wilt horen. Er staan veel fruitbomen en in de zomer kun je pruimen zo van de boom eten en in het najaar de appels en peren want ze gebruiken geen bestrijdingsmiddelen. Ook maken zij van hun eigen fruit sap wat op het terrein te koop is in dozen van 5 liter , net als wijnpakken, met een kraantje. Jammer is dat het niet biologisch mogen noemen.
In het seizoen kun je uiteraard ook bramen plukken en vlierbessen.
Ook kun je lekker een bad nemen in hun veilige natuurzwemvijver, voor kinderen is er een afgesloten deel.
Je moet goed op de kaart kijken waar het terrein ligt want de TOMTOM kent het nummer 7A niet en dan sta je een flink eind bij het terrein vandaan. Vul daarom de GPS-getallen in.
Een nadeel is dat als het wat lang geregend heeft het terrein wat drassig is. Maar daar kunnen zij niet veel aan doen, dat komt door de natuur.

Quinta do Maral

20-08-2016
Wij komen met veel plezier op deze camping sinds ze in 2012 begonnen zijn met vijf plekjes rond hun woonhuis en een houten toiletgebouwtje. Ze, dat zijn Paula en Nuno, twee bevlogen jonge Portugezen die goed Engels spreken en heel gastvrij, behulpzaam en vriendelijk zijn. Ze hebben inmiddels twee kinderen.
Er wordt regelmatig gezamenlijk gegeten in de bar/receptie die in de winter van 2014/15 gebouwd is.
Voor de bar is een rechthoekig stuk land met kampeerplaatsen (tent, caravan, camper), electrapalen met 6, 10 en 16 Amp. en een watertappunt. Als je graag onder de bomen wilt staan, is dat ook mogelijk. Er zijn ook prachtige, schaduwrijke plaatsen voor tenten.
Een toiletgebouw met 4 w.c.'s, invalidentoilet met wastafel en douche, voldoende warme douches, alsmede afwasplaatsen is er ook sinds 2015. Het water wordt verwarmd met zonnecollectoren.
Het parkeerterrein is ook goed bereikbaar via een nieuwe poort.
Een belangrijke tip staat op hun website: VOLG NIET DE AANWIJZINGEN VAN JE NAVIGATIEAPPARATUUR, MAAR RIJD VIA RANGINHA !! Dan voorkom je mogelijke beschadigingen aan je caravan of camper .
En de omgeving is zonder meer interessant en mooi. O.a. twee vestingstadjes: Marv√£o dat je ziet liggen vanaf de camping, en ruim 10 km verderop Castelo de Vide.
Leuk om zo'n terrein te zien "groeien". Behalve een appartement met woon-en slaapkamer, keuken en badkamer, is er nu ook een "refugio" in het gebouwtje waar voorheen de bar was. Er is een kleine keuken, een tweepersoonsbed en een zitje maar voorlopig moet je voor toilet en douche naar het algemene toiletgebouw. Het gebouwtje grenst aan het kleine zwembadje.
Wij komen volgend jaar graag voor het zesde jaar op rij terug!

Pieter en Ria Schildt
augustus 2016
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.045