Naturismegids

Recensies van Corrie en Maarten

Centre Pardigue

14-01-2017
Een heerlijk echt naturistenterrein in de Provence.

Weer een zeer hartelijke ontvangst door Ria en vers brood bestellen.
We hadden keuze uit meerdere plaatsen. Een moeilijke keuze want alle plaatsen hebben een schitterend uitzicht ! Heel bijzonder dat dit terrein zo open in dit prachtige landschap kan liggen.
Schoon sanitair met heerlijke warme douches.
Gezellige, ongedwongen sfeer. Er is alles wat je nodig hebt. Leuke markten in de omgeving. Een wandelboek met heel veel wandelingen.
Een rust en prachtige luchten en sterrenhemels. Hier wordt het nog echt donker.
Onze geplande week is 15 nachten geworden en we geven het graag positief door.

juni 2016

Centre Pardigue

03-08-2018
Een ECHT naturisme terrein

Een groot terrein met een geweldig uitzicht van 360 graden!! zonder hekken, muren en hoge bomen.
Net weer thuis van onze tweede keer Pardigue dit jaar.
Wij kwamen 6 mei dit jaar voor de eerste keer en de camping was net een week open.Het bovenveld mooi gemaaid voor de eerste gasten en het sanitair schoon en werkend. Die zelfde zondag kwamen ook Bea en Rinus aan. Tot mijn grote verbazing ventileren zij zaken op deze site die niet correct zijn en die ik niet eerlijk vind tegenover een eigenaar van een camping.
Op de site staat duidelijk vermeld dat Pardigue werkt met een septic tank dus dat er alleen "groene afbreekbare" vloeistof gebruikt mag worden!. Mocht een gast dit niet gelezen hebben laat ze het "blauw" weggooien aan de rand van haar eigen terrein om, terecht, haar biologische systeem te beschermen. Niet aardig om uw "blauwprobleem" bij een ander neer te leggen.
Verder staat er ook duidelijk op de site beschreven dat aan het begin en einde van het seizoen alle voorzieningen nog niet in bedrijf kunnen zijn. Daaronder valt het zwembad en broodservice.
Ook de 4 ampere staat in de prijslijst vermeld en dat er dan 6 amp. op de paal zit is toch een luxe voor u!
Toen jullie, en wij, er waren stonden we met 4 plaatsen en maandag met 5 plaatsen. Hoezo lagen er kabels over het terrein? Ja natuurlijk van uw caravan naar de elektrapaal en bij de anderen ook. Enkele meters. Hoe wilt u dat anders doen?
Op het achterveld zijn zeker elektraplaatsen voor gasten die graag aan die kant willen staan ( zie ook eerdere recensies).
Op de vele tafels en stoelen staan nu ruim 200 potten met planten maar die stonden 6/7 mei nog binnen ivm eventuele nachtvorst. Nu stonden ze prachtig rondom het huis, op het terras op een trapje bij de ingang van het sanitair. Heel Frans en erg leuk vonden wij.
De oude Franse fietsen staan deze zomer niet buiten en in mei ook niet dus misschien overgenomen uit een verhaal van een ander?
Tot slot: de zomerprijs is 27.50 maar jullie, en wij, hadden de 10%mei-korting.
Wij vonden Pardigue zo uniek dat we in juli terug zijn geweest.
Natuurlijk meer dan 4 plaatsen bezet maar nog steeds die geweldige rust en ruimte. Een goede sfeer en blij dat we geweest zijn.

De prijzen van de drankjes en ijs zijn na vijftien jaar nu verhoogd na 1.20 euro. Nog steeds geen hoofdprijs lijkt ons.

Dit moest ons eerlijkheidshalve echt van het hart.

Centre Pardigue

20-10-2016
ZEER TERECHT EEN 9 VOOR DIT TERREIN.

Allemaal recensies van vrienden volgens Christa. Dat denk ik zeker niet maar wel eerlijke meningen en ervaringen van gasten sinds 2006!.
Wat gebeurde er op de dag dat je dit schreef? Je was er een jaar geleden en waarom ben je er dan drie nachten gebleven?
R&K en R&J blijkbaar geen terrein voor jullie maar wel voor medenaturisten die van rust, ruimte, een super uitzicht, goede bereikbaarheid, een prima sfeer, altijd schoon sanitair met heerlijke warme douches, lekker brood, en een betrokken gastvrouw houden.

Wij stonden op de rand op het achterveld en hadden wel elektra .Het is een zeer vlak terrein en goed te belopen vergeleken met andere terreinen qua afstand naar de Mas, sanitair, zwembad etc.
Wifi is al jaren 5 euro totaal! voor je hele vakantie
( voor ons was dat 16 nachten)
Internet werkte prima en ons dagelijkse krantje was zo binnen.
Wij kunnen de oude Franse fiets wel waarderen en de decoratie bij de broodtafel en de andere verzamelingen. DAT is o.a. Pardigue.
Dat de eigenaar ligbedden - met blad - in haar privetuin heeft staan gaat gasten niets aan.
Zij zegt ook niets over de inrichting van onze tent, caravan.
Leven en laten leven en dat kan hier.
Respect en vooral GENIETEN.

Ria, blijf vooral zoals je bent!
Pardigue is een geweldige vakantieplaats voor velen en wij hopen dat we nog heel veel jaren kunnen komen.

Centre Pardigue

17-06-2016
ZEER POSITIEF.
Wij starten graag onze vakantie op Pardigue! Heerlijk ontstressen op dit mooie terrein. Schoon, mooie omgeving, stil en die vergezichten op de bergen rondom!. Ria die altijd weer even hartelijk is en je echt welkom laat voelen.

Misschien goed om ook te vermelden dat wij er echt waren op donderdag 28 april en Geraldus op dinsdag 26 april, dus voor de opening! Ria heeft jullie verteld dat woensdagmorgen de loodgieter eraan kwam. Bij onze aankomst zag alles er keurig uit. Voortuin mooi, beide velden gemaaid en heerlijk warm water.
Piccobello weer Ria en we geven het door.

Centre Pardigue

01-09-2015
Wij komen net terug van twee weken genieten op Pardigue.
Een prachtig terrein met een super uitzicht vanaf elke plaats. Een hartelijk welkom dat direct voelt als vakantie.
Mooi schoon sanitair, lekker brood op bestelling en de winkels en Sisteron vlakbij. Wij hebben meerdere wandelingen gemaakt uit het wandelboek en ook schitterende autotochten. Een ontspannen sfeer en een gezellige maaltijd meegemaakt.
De pruimen bij het afwasgedeelte waren nu rijp en alle gasten bleven plukken/ eten en potjes jam maken. De takken waren daarna weer lichter en hangen hoger. Niet te veel snoeien hoor Ria dan missen we volgend jaar de heerlijke pruimen.
Een kleinschalig terrein dat wij zeker kunnen aanbevelen aan de echte naturisten.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.041