Naturismegids

Recensies van Harry en Fien

Le Champ du Moulin: Association "Club du soleil de Troyes"

05-09-2016
Na vele jaren weer eens op doorreis hier een dagje verbleven. Het zwembad is een mooie aanwinst! Verder is alles bij het oude gebleven, vriendelijke ontvangst, mooi terrein, eenvoudig maar goed sanitair. Nog steeds ook laat lawaaierig in het weekend, zowel op het terrein als van jeugd op het strandje van de aanpalende Seine.

Verdon Provence: Bungalow-Parc & Camping ***

22-08-2018
Een enthousiast jong stel ontving ons en hielp ons goed bij enkele probleempjes. Ze spreken uitstekend Engels. Het hoofdsanitair is verouderd,maar aan het einde van het terrein is een klein net sanitair. heerlijk (verwarmd) zwembad.
De mooiste caravanplaatsen liggen langs de rand; de binnenzijde heeft veel kleine plaatsen.
Super omgeving,maar je zit ver van een behoorlijke winkel.
Zelfs in juni was de camping nagenoeg vol: reserveer dus! Er komt een zeer gevarieerd publiek van allerlei nationaliteiten: erg gezellig.

La Haute Garduère

22-08-2018
Tja, we hebben al heel wat campings gehad in la douce France....maar deze is uniek....alleen in negatieve zin.
Immers het sanitair is bedroevend: het oude gebouw is in slechte staat met regelmatig haperende douches, het nieuwe heeft veel te weinig druk op het water (grondpomp) en het douche water wisselt van gloeiend tot koud. Dit kan echt niet meer....
Wel iedere dag vers brood, nog relatief duur ook. Geen caravanplaatsen met redelijk wat zon, ondanks de telefonische toezegging.

Domaine du Petit Arlane

22-08-2018
Helaas een van de laatste echte Franse terreinen...en ook deze staat in de verkoop inderdaad.
Mooi terrein , fijn nieuw sanitair in het achterste gedeelte met een mooi uitzicht over de boerderij van de voormalige eigenaar. Helaas was deze man vaak al vroeg luidruchtig in de weer met allerlei machinerien en continu draaiende pompen...jammer.

La Chênaie: Association "Club des Naturistes Rouennais"

22-08-2018
Eenvoudigweg: aanrader!
Ideaal voor gemakkelijke fietstochten; talloze gratis veerboten en bootjes over de Seine.
Enige minpunt: zelf brood halen...maar de bakker is slechts een kleine 2 KM fietsen.

Club du Soleil de la Porte Océane

22-08-2018
Afgelopen augustus hebben we hier ruim een week gestaan met onze caravan. Inderdaad: zeer vriendelijke mensen, brood en allerlei andere waar te koop iedere dag.
MInpunten:
-het zeer beperkte sanitair (gelukkig hebben we geen gebruik hoeven te maken van de toiletten); wel één fijne douche
-de plekken met de meeste zon VERPLICHT met electriciteit af te nemen (jammer van ons streven zoveel mogelijk groene zonne energie te gebruiken)
Pluspunten:
-heerlijke rust
-fantastisch vertrekpunt voor allerlei uitstapjes
-Yport is zeer bekoorlijk; en ga eens eten bij Hotel le Normand....geweldig.

Les Fourneaux

05-09-2016
Na een week op Borvo alhier beland. Een erg fijne camping, prachtig aangelegd met mega ruime plekken. Hartelijke ontvangst en een fijn zwembad. Het sanitair is wel wat beperkt. Lekker brood vanaf 8.00 uur! En wederom een prachtige omgeving met schitterende plaatsen en dorpen.

Borvo Camping Naturiste

05-09-2016
Week 33 op Borvo gestaan met onze caravan en fietsen. Het is goed bevallen, heerlijk rustig, heerlijk brood iedere dag. Compleet en schoon sanitair, zeer ruime plaatsen, weinig schaduw, geen luxe. De omgeving is zeer aantrekkelijk, en er zijn veel fietsroutes ook zonder noemenswaardige hellingen. Van hier uit vertrokken naar Les Fourneaux, 60 KM westwaarts. Het enige dat we gemist hebben is een zwembad. Zo telt de mooie Bourgogne inmiddels al 4 naturistische campings!

Camping Ulika

20-06-2016
Vanwege de brandstof problemen in Frankrijk dit jaar maar eens Kroatie geprobeerd. Inderdaad, de camping is prachtig en luxe, goed onderhouden en zeer betaalbaar; je waant je qua kustlijn in de Caribbean..... Wel zeer druk en overdag onrustig, ook begin juni al, kleine plaatsen (vak D), 95% Duitsers en Oostenrijkers, veelal vaste klanten die elkaar al jaren kennen. Bijna alleen schaduw plekken. Zeer storend was het iedere ochtend veelvuldig gebruik van zeer lawaaiige trimmers, bladblazers e.d.
Kroatie is verder niet goedkoop, en bied wel mooie natuur en dorpen, maar met weinig variatie.
We misten de rust en het betaalbaar genieten van smakelijke restaurantjes en wijnen van Frankrijk.....
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.049