Naturismegids

Recensies van Johan

Le Sérignan Plage Nature

20-07-2016
Sergian-Plage Nature is sinds één of twee jaren onderdeel van het Sergian Plage (Yelloh Village) en samengevoegd met de voormalige Gymno Club en dat is te merken. Het is nu een vrij groot terrein waar bijna iedereen naakt loopt.
De ontvangst is perfect en professioneel (Sandra spreek hollands)

Er is in 2015/2016 fors geïnvesteerd in een nieuw prachtig zwembad waar je de hele dag gebruik van kunt maken. Tot 13.00 uur kun je ook gebruik maken van de Balneo.
Ook het grote toiletgebouw is gemoderniseerd en ziet er geweldig uit. Het toilet gebouw op het deel dichtbij het strand is echter dringend aan vervanging toe, ik verwacht dat dit het komend jaar zal gebeuren.

Inmiddels is ook het restaurant /snackbar gemoderniseerd en dat ziet er perfect uit. De voormalige vrijwillige kok is verdwenen en nu puur commercieel ingevuld.

Voor ons een mooie plek om een strandvakantie te houden. Voor mensen die er al vele jaren komen hoorden we de reacties dat de charme van de kleine camping weg was en men zich minder thuis voelde.
De vrij grootte plaatsten zijn nu allemaal met struiken en bomen afgeschermd.
De camping is strek internationaal met nadruk op Fransen en Duitsers)

De prijzen van overnachting en restaurant zijn (commercieel) hoog maar daar krijg je ook wat voor terug.

Wat wij jammer vonden was dat er her en der enorme campers op de velden werden geplaatst waardoor je soms dagenlang een uitzicht hebt op glimmend blik.

Terme d'Astor

31-07-2017
Het was niet onze bedoeling maar omdat een andere camping tegen viel toch nog een dikke week naar Terme d'Astor geweest en weer volop genote en dit ondanks dat het er erg wel erg rustig was (begin juli) en het weer niet echt 100% warm Frans.

Wij zijn er inmiddels met tussen pozen drie keer geweest en voor ons voelt het als even lekker thuiskomen.

Het is altijd weer leuk oude bekenden terug te zien maar gelukkig ook veel nieuwe mensen ontmoeten.
Bijzondere is dat het hier niet voelt als een kliek van bekende mensen die elk jaar weer terug komt. Iedereen is welkom om aan te schuiven aan de 'stamtafel' en te genieten van het heerlijke eten en drinken en wil je dat niet dan ben je net zo welkom als ieder ander.
Voor de kinderen is er een animatieprogramma en natuurlijk het mooie zwembad waar je ook om 6.00 uur in de ochtend heerlijk je baantjes kunt trekken.

Op het terrein is een leuk winkeltje waar je lekker Hollands kunt winkelen en de Franse producten en natuurlijk de wijn haal je in de mooie plaatsjes in de omgeving.

Een routeplanner is handig maar leidt in Frankrijk nog wel eens tot verrassingen (lees onhandige kleine weggetjes, vooral met een caravan). Eerst Bouillac aanhouden en vervolgens de bordjes volgen naar Terme d''Astor.

Club du Soleil de Lyon

31-07-2017
Op doorreis naar het Zuiden er in 2017 twee nachten gestaan. Een echte verenigingscamping met een enkele gast (wij waren op dat moment de enigen) Het is wel handig dat je een woordje Frans spreekt want men beheerst nauwelijks Engels.

Sanitair is schoon maar basic (er is één zit toilet/ ander hang toiletten)
Heerlijk zwembadje op paar (korte) baantjes te trekken.
Geen winkel oid dus zelf je etenswaar meenemen/ elders kopen.

Het feit dat het terrein afgesloten is met poort (waarvan je de sleutel krijgt) geeft een veilig gevoel maar bij ons ook altijd een beetje het gevoel dat er iets bijzonders achter de hekken gebeurd

Verdon Provence: Bungalow-Parc & Camping ***

31-07-2017
Eind juni 2017 voor het eerst deze camping bezocht. De camping ligt in een mooie natuurlijke en rustige omgeving met schitterende uitzichten over de andere bergen en het meer en de korte wandeling(en) naar het strandje en 'de punt' laten je daar volop van genieten.
De natuur is na de branden van een jaar of 15 geleden nog jong en je vindt er weinig hoge bomen/ schaduw.

De camping ligt over al ver van af, de toegangsweg is smal maar prima te doen (zojuist geasfalteerd). Het sanitair (beneden) is schoon maar heel basic en verouderd en boven aan de camping is een nieuwe eenvoudige unit geplaatst (verwacht geen luxe)
De gasten komen uit diverse landen en er heerst een ontspannen sfeer.

De jonge uitbaters zijn vriendelijk maar zouden er veel meer uit kunnen halen: er zit niet echt een drive in er een succes van te maken. Het 'restaurant' is alleen 's avonds geopend en tussen de middag is alles dicht (incl receptie).
Er is alleen brood te verkrijgen en daarnaast zijn er 5-10 basis producten te krijgen maar eerlijk gezegd heb je daar niets aan: dus doe je inkopen bij de winkels op 20-25 minuten rij-afstand.

Le Village du Bosc

20-07-2016
De ontvangst door Nathalie was prima en ze deed haar uiterste best een mooie plaats voor ons te vinden.
De plaats was prima en ruim en dicht bij de nieuwe toilet/douche voorziening. Op de hogere delen van de camping zijn de voorzieningen echter zeer gedateerd.
WiFi werkte prima op het centrale punt en daar kun je gratis gebruik van maken.

Het zwembad ligt centraal en heerlijk om een duik in te nemen. Wel is het mij opgevallen dat het water nooit gecontroleerd werd en het rook niet altijd even fris. Rond het zwembad ook wat vervallen/defect meubilair; is duidelijk aan een upgrading toe.
De kantine moet je je niets van voorstellen; rommelig, slecht onderhouden en het samen eten op plastic stoeltjes op een met onkruid overwoekerd terrein hebben we maar overgeslagen. Toen wij weggingen begon met volgens mij met het zomerklaar maken van het terrein dus mogelijk dat het er in de zomerperiode beter uitziet.

Wij zijn na een week weggegaan terwijl we voornemens langer te blijven;het geheel was niet wat wij zochten maar smaken verschillen nu eenmaal.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.071