Naturismegids

Recensies van HM

Casa de cinco Hermanos

21-06-2016
Dit voorjaar hebben we voor de vierde keer op een van de kampeerplaatsen van Casa de Cinco Hermanos gestaan, deze keer 11 nachten. Weer heerlijk genoten van het prachtige terrein met zwembad en het fantastische uitzicht op bergen en de vallei. Het eten bij Wil en Berto was ook weer overheerlijk, met een glas wijn. Samen met Berto en Wil en andere gasten een van de mooie bodega's in de omgeving bezocht, deze keer Francisco Gomez.
Het wandelen olv Berto langs en door de Rio Chicamo, was geweldig, ook te bekijken op de site van Casa de Cinco Hermanos. De warme uitstraling en gezelligheid van de eigenaren, de vele bijzonderheden die zij over de omgeving vertellen en de mogelijkheden die we nog daar kunnen ondernemen zijn voor ons redenen om dit Spaanse paradijs nog vaker te bezoeken.
Marian en Hans Zwartjes.

Klokocove

29-06-2018
Prachtige locatie, nu in half juni overstelpt door het vogelen gezang vanuit de bosrand. Genoten van de vele vlinders en heerlijk tot rust gekomen. Toplocatie.

Parco del Gargano

18-01-2009
We hadden de FKK camping Parco del Gargano bereikt.
We werden zo warm en met belangstelling ontvangen dat we ons direct thuis voelden. Ondanks het late tijdstip konden we een snelle maaltijd krijgen en een heerlijk kannetje wijn. De volgende dag konden we op ons gemak de camping verkennen.
We vielen direct voor het fantastische zwembad van de camping. Een prachtige koele, heldere en schone bak water met een fantastisch uitzicht op de Adriatische zee. Je ligt in het water kijkt over de waterspiegel van het zwembad en je ziet in een lijn in de verte de azuur blauwe waterspiegel van de Adriatico. Dit blikveld wordt bovendien geflankeerd door prachtige oude dennenbomen.Ook onze hond Pjottr kon zich helemaal vinden in de schaduw van het ligbed en het zachte briesje en lag heerlijk te dromen. In alle rust konden we onze ervaringen met andere campinggasten delen en werden we opgenomen in de gastvrije en respectvolle sfeer van dit prachtig naturistische campingterrein.
Voor ons het paradijs in Italië. Zeker omdat Italië toch al niet te veel naturistische campings telt (dit was onze 4de), was dit toch wel een camping die we nog niet in Italië hadden meegemaakt.Onze handyman Franco veroverde ook ons hart doordat hij nagenoeg elke ochtend na terugkomst van zijn landje ongevraagd op onze tafel enkele sinasappels en citroenen uit zijn cirrusboomgaard bracht. Op andere momenten bracht hij een handvol verse rijpe vijgen welke smaakvol door ons werden genuttigd. Rijpe mispels en verse sla wisselden de vijgen en citrusvruchten af. Steeds weer een verrassing. Niet alleen wij kregen dit ook al de anderen gasten toen in Juni 2008 circa 18 personen hadden deze ervaring. De vrouw van Franco verzorgde onze gezamenlijke maaltijden op de camping en deed dit met lekkere over het algemeen wel vegetarische gerechten. Maar smaakvol en echt Italiaans.
Wij kamperen met onze hond Pjottr en op het terrein waren voldoende uitlaat mogelijkheden. Met opruimen van de viezigheid staat natuurlijk wel voorop maar dat lijkt ons logisch. Wat bijzonder was dat de camping een hele lieve hond op het terrein los had lopen terwijl de gasten hun hond aangelijnd dienen te houden. Op zich voor ons geen onoverkomelijkheid doch wel vreemd. De camping hond was bovendien de beste maatjes met onze hond dus verder geen probleem. Alle campinggasten die wij spraken waren vol lof over de eigenaresse van de camping ene Maria. Zij was echter tijdens ons verblijf afwezig en we hopen haar een volgend keer te ontmoeten. Deze camping had al langer onze aandacht. Maar het was een beetje onzeker ofdat de camping naturistisch zou door starten. Van Andere gasten hebben we gehoord dat de camping altijd god bezet was en dat men nu weer de zaak aan het opbouwen was. Voor ons paradijsje hoeft het niet zo druk te worden maar we willen toch wel deze camping Parco del Gargano voor al onze naturistische vrienden in Nederland die van Italië houden aanraden.
Ervaar en geniet van ons Italiaans paradijs.

Camping naturista Ca' le Scope

18-01-2009
Fijne camping met mooie plaatsen. Wij vonden de vinding van de eigenaren, alles wat je bestelt, wilt kopen of hebben, opschrijven en op eind van de rit afrekenen een prachtige uitkomst. In je blootje nooit geld bij je en toch je kopje koffie, drankje of broodje of andere zaken mee kunnen nemen. Fantastisch. De lekkere gezamenlijke maaltijden staan ons nog steeds erg positief bij. vooral de pizza avond vonden we geweldig. Alhoewel in juni 2008 wat slecht weer toch heerlijk genoten. HM
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.087