Naturismegids

Recensies van Jan

Creuse Nature

16-02-2016
Geen ervaring maar een probleem met de website.
Met de Ipad is deze blijkbaar niet te openen.
De pagina waarop gevraagd wordt of de orginele of de moblle uitvoering komt steeds weer terug of overlapt alles en ikom ik op de mobiele uitvoering van de website dan kan nergens de tarieven vinden.
Wie weet raad?

Quinta das Oliveiras Andorinha

16-07-2016
Onze ervaringen zijn eigenlijk ook best goed te noemen.
Tja, dat Siets een beetje boos was omdat ik dacht dat we bij het verlaten van de camping even kon stoppen om de poort te openen en daardoor een spoor achter liet was mijn schuld. Ik heb mij daarvoor later ook bij hem verontschuldigd en dat werd in dank afgenomen.
De plek was heerlijk!
Het uitzicht schitterend!
Het zwembad zalig!
En dan heb ik het nog niet over de maaltjes bonen uit eigen tuin die er voor ons lagen.
We zijn op eigen gelegenheid 2x in het plaatselijke dorpscafe/bar/restaurantje wezen eten. 1 maal met andere gasten en 1 x met z'n tweeën.
Belachelijk lage prijzen voor een meer dan prima maaltijd! En een erg vriendelijke dame die haar best deed om te communiceren met ons.
Kortom een pareltje van een camping.
En dat zal ook zo blijven gelet op de intenties van Siets en zijn vrouw.

Les Grands Chênes

28-06-2016
Onze ervaringen zijn zeer positief.
Een prachtig terrein een klein maar fijn zwembad, een petanguebaan, heerlijke douches en verdere sanitaire voorzieningen.
De eigenaars zijn bijzonder vriendelijk, spreken alleen maar frans maar dat mag absoluut geen beletsel vormen om deze heerlijke plek links te laten liggen.
Eten kun je er voortreffelijk, voor elk wat wils.
Het zwembad, de bar en de eettafels liggen achter het aparte centrale gebouw en tussen dit gebouw en de campingplaatsen ligt een mooi glooiend veld.
We hebben een heerlijke 12 dagen gehad en zien met weemoed terug op ons verblijf op Les Grands Chenes.

Camping Naturiste Les Fourneaux

16-06-2016
Het is dat de weergoden roet in het eten gooiden want anders waren we er 14 dagen verbleven ipv nu 4..
Het terrein is prachtig. De plaatsen immens groot.
Elke ochtend een gratis vogelconcert..
De eigenaren zijn erg behulpzaam en vriendelijk, hun gasten zijn dat ook.
Rust, ruimte en natuur zijn de trefwoorden voor deze camping die nog in opbouw is na de ovename.
En aan deze trefwoorden voldoet de campng nu al volledig.

Moulin de la Ronde

07-06-2015
Zou je dan zo vriendelijk willen zijn hier de uitkomst met ons te willen delen?

Moulin de la Ronde

04-06-2015
En Yvonne, heb je al antwoord gekregen?
Ik heb begin dit jaar ook geprobeerd te mailen maar geen reactie..

Moulin de la Ronde

21-05-2015
Eigenlijk geen beoordeling maar een vraag.
Sinds een hele tijd is de website van deze camping niet meer on-line.
Betekent dat einde verhaal camping of gewoon einde oude website en is er ergens een nieuwe site te vinden?

FKK-Erholungszentrum amTigringer See

20-09-2014
Een mooi landelijk gelegen terrein vlak bij het dorpje Tigring.
De plaatsen zijn vlak en glooiend. Het sanitair is prima.
Veel vaste gasten die erg vriendelijk zijn. Het meer is heerlijk zwemmen en door de natuurlijke stroming zwem je van een warme stroom in een koele stroom.
In het dorpje zijn we wezen eten in de Tigringerhof, een knus restaurantje waar voor kleine prijzen overheerlijke pizza's gemaakt worden maar ook de andere maaltijden van uitstekende kwaliteit zijn.
Al met al een prettige camping in een prettige omgeving.

Monte Naturista O Barão

23-09-2012
Een heel mooi gelegen camping met veel bomen. Kurkeiken, eucalyptusbomen voeren de boventoon. Om er te komen is een klus met caravan vanwege de zandweg die hier en daar is weggesleten of uit een ribbeltjesondergrond bestaat maar als je er ook eenmaal bent dan heb je ook wat! Op de camping is een heerlijk zwembad en men kan er tegen een zeer goede prijs uit eten. Verder zeer vriendelijke eigenaren die geholpen worden door een engels echtpaar. Op het terrein alleen maar hele aardige mensen leren kennen. Zowel Portugezen, Engelsen alsmede Nederlanders. Kortom, een plek om terug te komen!

Domaine Naturiste la Petite Brenne

23-09-2012
Heel mooi en rustig gelegen camping op een groot terrein. De eigenaars waren een weekje op vakantie en de tent werd beheerd door dochter en haar vriend. We stonden er 2 nachtjes om wat af te kicken wat ook goed lukte. De sauna op zondag avond was heerlijk, het zwembad overdekt ook net als het koude zwembad. Op het terrein zijn 3 nauristische wandelroutes uitgezet. We hebben niet gegeten omdat we de prijs nogal hoog vonden. 19€ pp.
Maar dat neemt niet weg da we met een goed gevoel weer op weg naar huis gingen.

Sauna & Beautyresort De Zwaluwhoeve

04-07-2012
Ondanks de grote drukte meen ik toch een "beter dan gemiddeld" te moeten kunnen geven. Het was zaterdag, het was mooi weer en het was behoorlijk druk.
Veel mensen kwamen via de postcodeloterij bleek later, wij trouwens ook. Het buitengebeuren was mooi aangelegd met een parkachtig aanzien. De zwembaden waren prima, alleen het koude bad was niet echt koud. De sauna's zaten naarmate het later werd redelijk vol maar er was altijd wel een plekje te vinden. De lunch was goed en het personeel vriendelijk. Wel was het af en toe een beetje dringen bij de ingang van sommige sauna's waarvan er enkele waren die meer een knuffelhoek bleken te zijn. Het was er te donker hetgeen dit dus ook uitlokte.
Over het hele gebeuren zijn we niet echt negatief maar of we er nog eens heen gaan weten we nog niet.

Les Manoques

29-12-2011
Een mooi op een heuvel gelegen camping. De plaatsen liggen in het bos en van daar uit loopt men zo de wei in. Een heel mooi zwembad en bijna elke avond een magnifieke zonsondergang doet de rest. Sanitair is voldoende. De sauna heerlijk en de jacuzzi idem. Er staan veel bijzondere eiken en die hebben een positieve uitstraling op mens en dier, zo wil het verhaal. We hebben er genoten van de gezamenlijke wandeling, van de gezamenlijke avondbarbeque en van de hele prettige onderlinge sfeer.

Camping Millefleurs Naturistenparadijs

29-12-2011
Een waar paradijsje op aarde. En daarmee is alles gezegd!

Héliomonde

29-12-2011
Deze camping als doorgangscamping bezocht van zuid naar noord. Het positieve mbt het passeren van Parijs is dat je de volgende dag uitgerust de drukte in gaat. Het terrein was in eerste instantie moeilijk te vinden, ook met de TT. Deze stuurde ons over smalle dorpswegen. De camping heeft onafgescheiden plaatsen onder bomen. We werden heel netjes ontvangen. Het sanitair viel wat tegen. We waren mooier en schoner gewend bij andere naturistencampings. Het zwembad is prima. Vooral na het bezoeken van de sauna is het trekken van een baantje heerlijk. De sauna werd bezocht door Fransen die het niet zo nauw namen met de hygiëne. Zweethanddoekjes werden in de sauna uitgewrongen en de slippers bleven gewoon aan. Nee,dan de nl bezoekers, die waren wel goed bezig. Daar konden die Fransen nog wat van leren. Op een km of 10 is een grote supermarkt waar men ook goedkoop kan tanken.

Camping Hilsbachtal GmbH

13-12-2011
Eenvoudig veldje zonder poespas. Het sanitairblok is netjes. Muntjesautomaat voor een douche en is jammer. De prijs is behoorlijk voor wat je er voor krijgt. Naast het toeristisch gedeelte is een groot veld met veel vaste plaatsen. Gezwommen hebben we niet, het regende de hele dag en een groot deel van de nacht. We bleven ook maar 1 overnachting. De camping ligt wel mooi in het landschap. De uitbaters zijn vriendelijk.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookies


Time: 0.049