Naturismegids

Recensies van Maarten

Centre Hélio-Marin Montalivet

10-08-2015
Mijn vrouw en ik zijn net terug van een weekje Montalivet.
Het is een gigantische camping en om alles goed te laten draaien zijn er wel wat regeltjes nodig zoals reeds geschreven. Ik had er wat schrik van, maar in de praktijk viel dit zeer goed mee.

Naak is niet verplicht en dat is er aan te merken. Er zijn inderdaad zeer veel mensen die (half)gekleed rondlopen. Als je je niet prettig voelt tussen geklede medemensen is deze camping zeker niet aan te raden, maar ik hou net van dit 'alles kan en niks moet'-sfeertje. Je mag overal bloot zijn, ook in de winkeltjes, op restaurant, tijdens de gratis yogalessen ... (enkel in de fitness moest je een broekje aan) en er staan veel borden om je aan te moedigen bloot rond te lopen. Ik heb me in ieder geval op geen enkel moment scheef bekeken of vervelend gevoeld omdat ik bloot was waar de meerderheid kleren droeg. Waarom de mensen naar een naturistencamping komen om daar dan gekleed rond te lopen is me echter een raadsel.

Het strand is wel 100% bloot en heel leuk. Je kan er een wandeling maken van 2 km, of zelfs wat langer, daar wordt niet moeilijk over gedaan. Ik heb 's ochtends nog een kilometertje op het 'gewoon' strand verder gejogd in mijn blote kont en was heus niet de enige die dit deed. Je moet trouwens niet van de camping voor een leuke blote looptrip. Je kan gerust 10 km joggen zonder twee keer op hetzelfde stuk te moeten lopen.
Tegen de avond was het voor ons te fris om nog in je blootje te blijven.


Heel leuk is dat de camping kraaknet is. Het is daar moeilijk om een papiertje op de grond te vinden.
Het personeel is heel de dag in de weer voor het nodige onderhoud. Elke dag werd het vuilnis opgehaald, zo houd je vervelende wespen en andere sfeervergallers effectief weg. Normaal staat mijn vrouw op het einde van een campeertripje vol insectenbeten, dit jaar is het bij eentje gebleven.
Het sanitair werd ook elke dag gereinigd, niet met een vochtig doekje maar grondig met de tuinslang.
Douchen gebeurt lekker gezellig met z'n allen in de buitendouches, maar er was in ons badhuis (en ik denk in de meeste) ook een afgesloten douchehokje dat populair was bij de tieners.

Er is veel te doen voor kinderen maar aangezien wij geen kinderen hebben kan ik daar niets zinnig over zeggen.

Het verplichte kaartje is het enige negatieve dat ik kan opmerken. Je voelt je als naturist veel vrijer ondanks dat je eigenlijk meer een paar vierkante centimeters textiel verschilt van zwembroekmensen. Dit kaartje nam het echte vrije gevoel echter weer een beetje weg. In de praktijk heb ik het echter maar een paar keertjes nodig gehad waardoor dit sentiment toch zeer beperkt bleef.

Voor ons was het top, maar het moet je liggen.

Lac du Salagou

16-08-2017
Mijn vrouw en ik hadden gewoon de coördinaten ingevuld op de GPS. We hebben daar geen andere naturisten gezien.
Je kan niet met de auto tot op de exacte plaats komen, maar vlakbij is er wel een parking. Lac du Salagou is een heel leuke plaats voor mensen die het graag minimalistisch zien: er zijn quasi geen faciliteiten. Er zijn daar wel heel veel mini-baaitjes waardoor iedereen zijn eigen privé-strandje kan creëren. Dit maakt dat het heel rustig is, en dat je sowieso wel in je blootje kan zwemmen. Dit hebben wij toch gedaan, toen we ontdekten dat dit plekje niet-naturistisch was. Ofschoon we wel opgemerkt zijn door een aantal mensen, heeft niemand moeilijk gedaan.
Tegen de avond werd het opeens een stuk drukker en zijn we doorgegaan.
Kraakhelder water, en bijna geen zwerfvuil. Topplaatsje, wel alles zelf te voorzien(zeker genoeg drinkwater !!)
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.057