Naturismegids

Recensies van Jos en Monique

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

22-02-2015
Wij hebben al vier keer onze vakantie doorgebracht in Castillon met de tent. Fantastisch, niets dan lof! Steekt voor ons boven andere Franse naturistische campings uit die we kennen. De weg naar boven is goed te doen, je houdt rekening met elkaar. Met een caravan ook, zo horen we van anderen. En hoe zouden de mobilhomes boven zijn gekomen? Ben je boven, dan heb je ook wat! Schitterend uitzicht, omgeving, rust! Het pad naar het meer is ongeveer 20 minuten lopen, maar natuurlijk wel de berg af en dan ook weer de klim naar boven. Voor ons goed te doen en een mooie wandeling. Het meer is heel mooi en het strandje is fijn, er zijn ligbedden waar je gebruik van kunt maken. Je kunt natuurlijk ook naar het zwembad op de camping, ook heel mooi. Het restaurant wordt gerund door een geweldige kokkin die heerlijk kookt. Ook niets dan lof. De bar, het terras, we komen er geregeld maar niet elke dag. De kampeerplaatsen zijn heel ruim, zo groot zie je ze niet zo snel. Op het veld waar je ligt hangt het van jezelf af hoeveel contact je hebt. Dat is persoonlijk. Wij hebben gezellige contacten maar we zijn geen plakkers. Het sanitair, de afwasplekken ( met super uitzicht!) allemaal prima. Het winkeltje, het brood 's morgens, niks mis mee. De omgeving, geweldig! Zeker, de afstanden zijn groot. Je zit nu eenmaal in de bergen. Dat weet je als je daar op vakantie gaat. Maar dan heb je ook wat! Wij doen niet aan alle activiteiten mee. De (water)wandelingen met Didier wel, echt een aanrader! De wijnproeverijen van Xavier, heerlijk en heel gezellig. Over de nationaliteiten: veel Nederlanders, maar ook Belgen, Fransen, Duitsers en Engelsen. Justus en alle medewerkers, alleen maar goede ervaringen, ze zorgen ervoor dat je een fijne vakantie hebt. Commercieel? In onze ogen helemaal niet erg, zeker niet te commercieel. Voor ons is de verhouding luxe, professionaliteit, rust, kwaliteit helemaal goed. Klein minpuntje voor mij, voor anderen een pluspunt, 's nachts koelt het flink af omdat je nu eenmaal op 1000 mtr hoogte zit. Wij liggen nu niet meer op een luchtbed maar hebben ons stretchers aangeschaft. En we liggen onder dekbedden. Maar in een caravan, camper of mobilhome heb je daar zeker minder of geen last van. Wij kunnen maar een paar weken per jaar op vakantie en dan willen we een fijne vakantie. Castillon biedt ons alles wat wij daarvoor nodig hebben! Dus ook dit jaar... Weer naar Castillon!

Lous Suais: Camping-Bungalow Naturiste

07-09-2020
We zijn eind juli een paar dagen op Louis Suais geweest, op doorreis naar het zuiden.
Werden zeer hartelijk ontvangen door Louis die erg goed Engels spreekt, konden we erg waarderen.
Het is een terrassencamping. De meeste plekken zijn geschikt voor tenten en caravans, als ze niet te groot zijn. Er is maar een veld waar grotere caravans en campers kunnen staan.
Je kunt naar het meer beneden lopen waar je kunt zwemmen en een klein strandje is en iets hoger gelegen kun je op een terrasje zitten en iets eten en drinken.
Wij vonden het een prettige rustige (natuur)camping met schoon sanitair. Als we weer eens in de buurt zijn zullen we zeker weer kijken of er plaats is.
Groetjes,
Jos en Monique
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.046