Naturismegids

Recensies van Lya en Eric

Les Manoques

05-10-2014
Wat een heerlijke camping voor ons. Echt Frans dus. Oorspronkelijk een verenigingscamping maar nu met een gezellig en hard werkend eigenaarsechtpaar. Er komen nog steeds (ook Nederlandse) leden, die vooral naar de activiteiten komen zoals op de zaterdagavond met eenvoudig diner en live muziek. Deze leden zijn uiterst vriendelijk en nemen je al snel op in hun leven op de camping. Mits je daar natuurlijk voor open staat. De bar en het zwembad is de centrale plek waar het gezellig verblijven is. Ook het restaurant is prima. Soms even wachten als de stroom uitvalt, maar dat is toch ook echt frans. Door de ligging van bar en zwembad aan t eind van de camping heb je wel het gevoel dat het een enorm terrein is. De eerste keer is dat ook vreemd als het terrein oprijdt en door moet rijden naar het kantoortje. De plekken zijn ruim en het sanitair is overal binnen bereik. Het sanitairgebouw het dichtste bij onze plek was uitstekend en goed schoon iedere dag. Het sanitair bij de bar liet soms wel te wensen en is ook wat ouder en veel bezocht. Helaas is Wifi erg slecht vooral als er veel gebruikers zijn. Daar moeten ze echt wat aan doen!!! De omgeving is schitterend. De vele burcht-stadjes zijn erg bijzonder om te bezoeken en hebben die kleine pleintjes in t midden. Ook de pelgrimsroute loopt in de buurt. De winkels zijn redelijk binnen een half uur te bereiken. Een paar keer in de week is er wel iets in het hoog seizoen te doen: volleybal, livemuziek, wandelen, karaoke, jeue de boules, goochelaar. Je hoeft niet maar is wel gezellig. Om 9 uur komt een plaatselijke bakker luid toeterend de camping op. Wij waren daar echt op ons stekkie en komen er vast weer een keer terug. Wel super frans!!

Camping Naturiste du Port **

18-08-2017
Heerlijke twee weken op deze compacte "club" camping gestaan. Het heeft de sfeer van een clubcamping maar is gewoon in handen van een uiterst vriendelijk beheerderechtpaar. Veel kunnen fietsen in de omgeving. Bij de VVV in Maillezais een fietskaart gehaald van het onderste gedeelte van de Vendee. kosten 1,50. Gelijk een bezoek gebracht aan de prachtige overblijfselen van Abbaye de Mazaillezais. We troffen daar 70 moderne sculptures aan. Met een zang demo van 3 monniken en 1 boerenmeisje. Indrukwekkend om te horen tegen de achtergrond van de oude ruine van de kathedraal. Ook de fietstocht over Ile de Re was heel bijzonder. De auto over de brug meegenomen (kosten 16 euro) en in het eerste plaatsje geparkeerd. Vandaar op de fiets verder. Door oude vissersstadjes, langs baaien, door wijngaarden, door bossen, kortom genieten dus. Op zaterdagavond meegedaan aan de maaltijd. Meer dan moeite waard en erg gezellig. Het sanitair is nog steeds eenvoudig maar voldoende. Wordt goed schoongehouden. Zwembad heerlijk verwarmd. In Marans heb je de meeste keus aan dichtsbijzijnde restaurants. La Rochelle is erg druk en toeristisch. Moeilijk met de auto naar de binnenstad. Beterd op de fiets vanaf de rand van de stad. In het centrum bij de oude haven in een oud gedeelte vind je in een oase van rust heerlijke pop-up restaurants en bars. Als je het treft zijn er ook jonge muzikanten.
Een vakantie dus om nooit te vergeten.

La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud

01-08-2015
Direct een goed gevoel. Plek zelf uitzoeken, tussen de Fransen, en kijken of er voldoende elektra aansluitingen zijn. Maar dat lukte vrij snel. Iedere dag brood via kantoor bestellen. Wifi was eerst uitstekend op het veld te ontvangen maar na een storing alleen nog bij kantoor. 10 nachten gestaan! Heerlijk gefietst. Naar het naaktstrand op 7 km, naar Saint-Cado, naar de supers in Erderven (Lidl en Intermache), SuperU in Belz, het schiereiland Quiberion via fietspaden langs de sauvage. Op de fiets door het bos met de dolmen en menhirs. Wandelend ook prima te doen, duidelijk aangegeven. Bezoek aan Carnac op een regenachtige dag. Lekker eten in Etel, in Erderven bij de de Italiaan in het hart van het stadje wel reserveren! Want de Fransen staan daar in de rij. Erg druk dus maar wel goed en betaalbaar. Kortom wij hebben deze clubcamping als heel bijzonder ervaren, het zwembad hebben we niet gemist. De rust die daardoor ontstaat is een verademing. Sanitair vonden wij uitstekend en schoon. Aanrader dus!????????????

Club du Soleil de la Porte Océane

13-07-2015
Gister aangekomen op deze clubcamping. Hartelijke ontvangst door Michel die alles kon vertellen over dit paradijs zoals hij dat noemt. Veel verschilende vogels te zien. Mooie plekken onder de hoge bomen, met schaduw en zon. Sanitair goed maar eenvoudig. Eerste avond op een terras aan zee gezeten in Yport. Aanrader! Parkeren is niet eenvoudig, maar wandelend op en neer is te doen, volgens ons. Vanmorgen de bakkersvrouw die ook diverse lokale producten mee brengt zoals groente, wijn, kaas etc. Franse vaste gasten zijn uiterst vriendelijk. Sauna is iedere dag op een vast tijdstip geopend. Morgen naar de d-day stranden. Route via Le Havre.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.067