Naturismegids

Recensies van Henk den Ouden

Domaine de la Sablière

19-09-2014
Midden september een heerlijke week gehad in een chalet MAS wat een beetje tussen de zwembaden en de rivier in ligt. Dat is wel een puntje, als je niet weet waar je komt te zitten heb je de kans dat je je rot wandelt (en klimt) of dat je de auto overal voor nodig hebt. Al met al is het enige verbeterpunt dat het her en der toch gedateerd raakt en het wat rommelig is. De bar bij het zwembad is wel een beetje cheap hoor. Al met al een heerlijke plek, iedereen kan hier met plezier naar toe gaan.

Val drome Soleil

07-06-2022
Na jaren 'op het lijstje' dit voorjaar eindelijk een kort weekje in een gites verbleven. Deze 6 huisjes zijn werkelijk een prima aanrader als je niet met tent/ caravan komt. Omgeving is echte een aanrader, eigenlijk niet minder dan de Provence. Het heeft het karakter van een hard werkend familiebedrijf minder 'zakelijk' dan bijv Belezy en Euronat. Vergelijkbaar met een andere 'topper' als Couderc. Minpunt is het cash afrekenen van de horeca rekening waardoor je toch nogal wat geld achter de hand moet hebben op zeker moment. Sauna in het zomerseizoen zou ook wel aan mogen. Maar verder...perfect!

Le Pont d'Adèle

07-06-2022
Inmiddels al weer enkele jaren geleden dat we er een paar dagen waren. Ons 'debuut' in de Drome op een prima plek. Wij zaten in een ruim appartement in het chateau met de luxe van het mooie binnenzwembad en de sauna in de buurt. Op zaterdagavond organiseerde de eigenaar een prima bbq. Omgeving is wat minder toeristisch maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Campeggio Naturista Costalunga

07-06-2022
Eind mei '22 paar dagen een zgn. Megapod gehuurd. Klein maar toch heel comfortabel en voorzien van prima douche/ sanitair. Mooi zwembad, alles netjes verzorgd en onderhouden. Route er naar toe vanaf de snelweg of de kust - klein uurtje- is wel een beetje een gedoetje mede door matig wegdek. Maar overall écht mooi paradijsje met wat minder goed internet maar dat mag de pret niet drukken.

Euronat

17-10-2021
Na zeker 15 jaar dit naseizoen weer terug geweest in het naseizoen. In een mooi chalet waar we er eerst een paar van mochten bezichtigen. Meer dan goed bevallen. Ok, het is wat gedateerd maar op een of andere manier past dit toch nog steeds in het geheel. Afwerking bij de receptie is top en de (vele) horeca is prima in orde met prijs/ kwaliteit. Douches bij het strand zijn voortreffelijk. Opvallend in 2021 is het de hele goede temperatuur by the way. Van de campings aan de Atl. kust is dit m.i. de beste.

Elysium

17-10-2021
Vandaag na jaren weer eens naar Elysium geweest. En helaas, de 'fabriek' is er nog slechter aan toe dan ooit. Akkoord, de bediening loopt beter maar de kaart is werkelijk niet meer dan een cafetaria 'model'. De Corona check bij de ingang ( incl. legitimatie???) wordt gedaan door een vrouw die rechtstreeks uit het leger lijkt te komen. Dan is het nog schrijnender dat je daarna met zeker 40-50 man moet wachten bij de receptie waar slechts 2 dames totaal geen oog hebben voor de situatie. Dat het bij het afrekenen bekend was - na onze opmerking- dat er 'de laatste tijd erg veel lichamelijk contact voorkwam bij stellen' en er desondanks 0,0 toezicht was heel de dag is helemaal het toppunt.

Playa de barra

13-09-2021
Heel mooi strand van ca een km lengte. Dat is dan ook de enige bezigheid wat er te doen is. Prachtig uitzicht en afgesloten ligging in een baai. Nadeel is het ontbreken van douche en wc en een prullenbak. Horeca ontbreekt,bij de parking ( €3.-) klein lotje maar ook hier geen voorzieningen. Wel druk in het weekend ondanks ligging op schiereiland, bijna half uur van snelweg. Wij kwamen er op doorreis naar Portugal en dat was dus een prima ‘rustdag’.

LimaNature

13-09-2021
Bijzonder mooi plekje in een - door zijn hoge ligging- minder goed toegankelijk gebied. Een paar leuke huisjes, 1 in eco toerisme stijl, 2 plekken voor een caravan en wat plaatsen voor tenten. Bijzonder aardige en hulpvaardige eigenaar. Prachtige tuin maar her wel een beetje een rommeltje. Supermarkten en horeca zijn er pas weer na de 5 a 6 km afdaling. Porto en Braga goed bereikbaar. Wij waren er begin september, blijkbaar de tijd voor paardenvliegen..
Wel een aanrader voor een ‘ rust’ verblijf.

Camping Naturiste Le Couderc

07-07-2020
Het stond al langer op het lijstje en 1e week juli 2020 is het er dan toch van gekomen. Prima ontvangst, goed chalet, prima sfeer. Wat vooral opvalt is de prijs/ waarde verhouding, zowel de huur als de bar en restaurant. Sowieso dat je - ook bij een wat mindere bezetting i.v.m. Corona een restaurant, bar, cafetaria en winkeltje full time open hebt is klasse! We gaan fan worden!

La Jenny: Parc Résidentiel Naturiste

07-07-2020
Eind juni 2020 bezocht en een luxe huisje aan de golfbaan gehuurd. Het is inderdaad groter en groots maar voor dat grote huurbedrag wordt lang niet alles waargemaakt om de KLANT écht tevreden te stellen. Mooie Nederlandse tekst op website maar voor de rest is ter plekke alles Frans, ook de uitleg rondom het afval en het kennismakingsboekje. Geen ligbedden bij zwembad i.v.m. Corona maar andere camping bewees dat het wél kon met wat extra schoonmaken. Waarom is er geen horeca open tussen 14.00 en 18.00 uur eind juni? 1 nacht bijgeboekt maar ze waren vergeten de auto nog aan te melden waardoor we er niet uit konden in de vroege morgen. Mail verkeer (o.a. over nogal hoge borg) duurt lang. Ok, het is een mooi park en het mag dan wat kosten maar het park is nu (al) over z'n hoogtepunt heen.

Gîtes Le Pont d'Adèle

21-08-2019
Fantastische gites. Hele prettige eigenaren die zeer klantgericht zijn. Op zaterdagavond 'klein hapje' is een uitgebreide (gratis) bbq met zowel camping- als gite huurders. Omgeving is iets minder inspirerend maar mooi glooiend. Ook slim op heen- of terugreis uit/ naar het zuiden. Sauna/ zwembad/ whirlpool/ rust ruimte, allemaal top.

Vallon des Oiseaux

29-08-2017
Met enige schroom - vanwege de toch soms wat matige beoordelingen op deze site- toch een week geboekt in een (prachtig nieuw) mobil home. Hartelijk ontvangst door het Belgische stel vrijwilligers Marnix en Roos. Jan is 30 jaar geleden met deze 'droom' begonnen, ok, hij is eigenzinnig maar het is wel een paradijselijke en rustgevende plek in de mooie Luberon. Het park wordt goed bijgehouden, het is ruimtelijk, het zwembad is ok, als er gekookt wordt is het prima, prijzen van de consumpties zijn billijk. Kortom, wij zijn geen hard core kampeerders maar we zien maar 1 kritisch puntje: je mag nog zo eigenwijs zijn maar heel bewust de wifi duur houden en niet kunnen pinnen is gewoon niet handig en kost punten. Maar ondanks dat, wij gaan daar wel terugkomen...

Origan village

29-08-2017
Een aantal jaren 'durfden' we niet te gaan vanwege de toch wat minder wordende beoordelingen. Augustus 2017 weer een week een mobil home gehuurd. Eén fout gemaakt: vlak naast het restaurant en de 'speelplaats'. Uiteindelijk een nacht eerder vertrokken omdat het tot bijna 1 uur s'nachts niet te harden was van het kabaal ( Sophie voorop...). Vooropgesteld: er zijn zeker gasten die een leuke avond hadden en zich gedurende de week lieten 'animeren' door een excentriek bejaard stel die denken dat ze in Olympia optreden... De eigenaar is inderdaad wat introvert maar zeker aardiger en klantgerichter dan hier soms wordt genoemd. Hij wordt alleen 'gegijzeld' door de ouwe hap en hun feesten. En toch...waar heb je zo'n mooi uitzicht, mooi mobil home, Nederlandse en Belgische TV, happy hour in het restaurant, prima zwembad, betaalbaar en goed eten en drinken? Als je meeneemt dat het wat gedateerd aan het worden is, je er overdag niemand ziet werken aan onderhoud van het park, je merkt dat er geen leiding is, een plek hebt verder weg van het kabaal een paar avonden per week dan is het er echt heel goed toeven.

Domaine de Bélézy

05-06-2017
Voor de 4e keer terug naar Belezy, we besluiten iedere keer toch weer onverwacht die kant op te sturen. Het blijft in alle opzichten een paradijselijke plek. Groot compliment voor de medewerkers die mij hielpen met de vertaling bij een noodzakelijk bezoek aan de huisarts in Bedoin. Ook een prima kerel maar sprak inderdaad geen woord Engels. Enige minpuntje gaat toch wel worden de prijs van de chalets die maar door blijven stijgen, dat gaat ze op den duur toch klanten kosten. Maar verder: doen!

Domaine de Bélézy

11-05-2016
1e week van mei volkomen onverwacht toch weer op Belezy terecht gekomen ( Origan Village durfden we toch niet aan toen we het na lange tijd weer terugzagen)) en een week gebleven puur omdat we het zo goed naar ons zin hadden dat we niet meer weg gingen. De kracht van deze camping is dat ze heel de winter doorwerken en altijd aan verbeteringen doen. Dit leidt dan tot volop boekingen in het voorseizoen waardoor het al gezellig en sfeervol is. Receptie is top geregeld. Het is inderdaad niet goedkoop - wij huren een mobil home- maar ze hebben ook het geluk dat het vrij snel mooi weer is. Twee puntjes: restaurant was nog dicht op maandag en hoe leren we de (vele!) Nederlanders de Fransen om in de sauna niet zo veel te ouwehoeren...

Le Marcassin de Saint Aubin

06-08-2014
Hoewel wij geen doorsnee kampeerders zijn-hadden ook een chaletje gehuurd,weliswaar zonder sanitair- hebben wij het erg goed gehad. Uitstekende prijs/waarde verhouding. Wel erg Nederlans-lijkt zelfs een keuze- en weinig pretenties. Doordat er niets is voor kinderen wellicht een wat oudere doelgroep. Prachtige ligging onder in de Dordogne in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigen. Wij hadden een prima combi van 'rust' en de omgeving verkennen. Komen zeker terug.
Henk en Carla.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.054