Naturismegids

Recensies van familie de Wit

't Vennebos Natuurleven

20-08-2014
Gastvrij onthaal. Uitstekend uitgeruste camping. Kampeerders mogen gebruik maken van de keuken, drankjes zelf pakken en afrekenen. Er wordt je als kampeerder veel vertrouwen gegeven. Vriendelijke clubleden die je het gevoel geven welkom te zijn op hun terrein. Veel leuke stadjes, abdijen, kastelen in de omgeving. Het wandelroutenetwerk begint letterlijk voor de poort van de camping. Bij aankomst krijg je een informatiemap aangereikt met daarin heel veel informatie over de streek. Winkels op loopafstand. Voor ons een plek om zeker terug te komen.

Centre Naturiste Le Fiscalou

30-07-2018
We waren hier vijfentwintig jaar geleden voor het laatst. Terrein heeft nu een veel meer open karakter. Prettige ontvangst waarbij de gastheer meeloopt om de beschikbare plekken te laten zien evenals de faciliteiten. Overdag scharrelen de kippen rond je tent en 's nachts hoor je de uil met jongen bòven je tent. Gemoedelijke sfeer. Naast Nederlanders ook Fransen en Belgen. Diversiteit aan verhuuraccomodaties waar vooral Nederlandse senioren gebruik van maken. Eigenaren doen alles om het je naar de zin te maken.!

Club Soleil Loir et Cher

30-07-2018
Ze zijn er nog, die kleine Franse clubterreintjes (maar hoe lang nog) Loir et Cher is zo'n terrein, liefdevol onderhouden door de leden. Leden maken graag een praatje met je. In het home kun je zelf je drankje pakken en afrekenen. Ze zien toeristen graag komen. De inkomsten bieden de vereniging de mogelijkheid om te investeren. In de omgeving kun je uitstekend fietsen en heb je de kastelen voor het uitzoeken. Grote supermarkt op ca 10 km, bakker op 5 km. We waren er tijdens het WK voetbal. Champagne na de gewonnen halve finale.

Le Mas d'Ayen

25-07-2017
Rond 10 juli een week op deze camping gestaan. De gang naar toiletgebouw en bargedeelte is een stevige klim vanaf de kampeerplaatsen. Er kan brood besteld worden dat om 09.00 uur afgehaald kan worden. Er kan pas betaald worden op de ochtend van vertrek na 08.30 uur. We misten een wasmachine en wasbekkens om kleding en beddengoed te wassen. De plekken zijn niet zo groot en bieden weinig schaduw. Op de terrassen heb je het gevoel in een rijtje te staan, geen afscheiding tussen de plaatsen. Een paar keer per week kan er gezamenlijk gegeten worden (22 euro voor een driegangenmenu). Bij het zwembad is geen douche aanwezig, douchen moet derhalve in het toiletgebouw, dat overigens maar matig werd schoongehouden. Ten tijde van ons bezoek was de camping met slechts zes bezette plaatsen aan de stille kant.

Domaine du Grand Bois

17-07-2016
Groot verenigingsterrein met ca 200 vaste plaatsen. Voor gasten zijn er twee velden, een groot en een klein. Nadeel van het grote veld is dat het tegen een helling ligt, dus niet vlak en dus lastig voor tentkampeerders. Terrein wordt vooral gebruikt als doorgangsterrein met relatief veel campers. Bij de receptie dagelijks vers brood en beperkt groenten. Winkels op ca 15 km in het Rhônedal. Behalve Vienne is er in de omgeving weinig te doen. Het sanitair is verouderd, heeft te weinig capaciteit en ligt op flinke loopafstand van de kampeerplekken,.
Restaurant en bar op het terrein met commerciële prijzen. De leden zijn vriendelijk en behulpzaam. Nadeel is dat er veel leden vanaf de camping naar hun werk gaan. Hoewel er formeel rust is tot 07.30 uur, begint men al om 05.30 te rijden (op knersend grind) Niet bevorderlijk voor de nachtrust.

Le Mas de Lignieres

26-07-2015
Pareltje. Sinds het overlijden van haar echtgenoot runt eigenaresse Jeanne de camping in haar eentje. Dat is ook de reden dat niet alle oorspronkeljke kampeerplaatsen in gebruik zijn. In het hoogseizoen ligt het aantal reserveringen hoog en is het aantal beschikbare plaatsen dus beperkt. Maar voor een week of een dag of tien is er altijd wel een plaats te vinden. Eigenaresse Jeanne is een fijn mens. Ze kent al haar gasten en neemt de tijd om een praatje met ze te maken. Zondagmiddag organiseert ze een (gratis) apero op het terras bij het Mas. Op de camping opvallend weinig Nederlanders, daarentegen veel Belgen die re kennelijk al jaren komen, hetzij met eigen caravan, hetzij in de verhuur.
Er kan brood besteld worden en er is fris en wijn te koop voor schappelijke prijzen. De dichtstbijzijnde dorpswinkel is op ca 5 km en een groter verzorgend centrum met supermarkt en restaurants op ca 10 km.
De kampeerplaatsen zijn ruim, met veel privacy. De naturistische wandeling de heuvel op is een aanrader.
De streek (de Minervois) is weinig toeristisch hoewel er heel veel te zien is: kerken, abdijen, oude steden, diepe gorges en het Canal du Midi. In de streek wonen opvallend veel Engelse pensionado's zodat de voertaal op terrassen eerder engels lijkt dan frans.

Le Bois des Battées

17-07-2015
Clubterrein, dat gezien het aantal lege plaatsen, betere tijden moet hebben gekend. Maar verder een goed uitgerust terrein met schoon sanitair en dito zwembad. Elke morgen om 08.15 stipt rijdt de SRV-wagen het terrein op met brood en andere primaire etenswaren.
De clubleden zijn vriendelijk, maar leggen geen contact met de andere gasten/passanten. Begrijpelijk als er iedere dag een tiental passanten aankomen die de volgende morgen weer vertrokken zijn. Toch zijn deze passanten en een incidentele langer blijvende kampeerder de levensader voor deze vereniging.
De streek heeft veel te bieden: kerken, abdijen, Canal du Centre, kastelen. Geschikt voor een langer verblijf, maar toch hoofdzakelijk gebruikt als doorgangscamping.

Messidor

19-07-2014
Eind juni 2014 Messidor bezocht. Hoewel er volop plaats was,kregen wij slechts de keuze uit acht plekken, allemaal pal in de zon op de terrassen. De trappen tussen de terrassen zijn, zeker voor oudere mensen, gevaarlijk: ongelijk en wisselend in hoogte. 's Nachts is er alleen verlichting bij de toiletgebouwen en zijn de trappen onverlicht, geen pretje. Er is alleen wifi bij het hoofdgebouw, waardoor iedereen daar achter zijn tabletje en laptop zijn dingetje zit te doen en er van communicatie geen sprake is. De broodbezorging is pas om 09.00 uur, voor ons aan de late kant.
's Middags om vijf uur heeft het terras een hoog "Huize Avondrood" gehalte van vnl. Nederlandse gasten. Het management is onzichtbaar op het terrein. In een week hebben we zegge een keer een personeelslid in een flits voorbij zien komen.
Voor ons geen plek om terug te komen.

Les Grands Chênes

12-04-2014
Prima terrein , lieve eigenaren (mevrouw rijdt op de schoolbus)behulpzaam. Grote plaatsen en meer dan voldoende privacy. Ontvangen inderdaad geen campers (mondelinge informatie van de eigenaar) Hebben daar in het verleden slechte ervaringen mee gehad.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.06