Naturismegids

Recensies van Maarten & Katrien

Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette )

17-08-2014
Wij zijn er afgelopen donderdag (14/08/2014) geweest.
Het was even zoeken .. maar dus even een tipje:

Volg de borden Plage Espiguette, en niet camping espiguette .. daar was onze eerste fout .. Dan kom je uiteindelijk aan een betaalparking uit .. kost je 6 euro (vind ik persoonlijk maar een kleinigheid, voor wat je in ruil krijgt) ..

Rij de parking op en helemaal achteraan de parking vind je nogmaals een kleine doorgang (enkel voor auto's) .. ook daar rijd je de parking helemaal tot op het einde af en zoek je een parkeerplaatsje .. (je kan normaal niet verdwalen, er is maar 1 ingang/uitgang ..) als je dus het 2de deel van de parking afgaat, vind je helemaal op het einde doorgang "80" .. vanaf daar nog 10 minutjes stappen en je bent er .. het naakstrand ligt dus niet op een kwartier van de bar, maar een halfuur er van .. dus gewoon met de auto helemaal tot het einde van de parking gaan (dus ook door de doorgang rijden) .. en daar helemaal op het einde doorgang "80" nemen (te voet) en je bent er dan bijna :-) .. zeer mooi, rustig, aangenaam water .. was er toen wel winderig .. maar voor de rest super :-) Ook de verkopers van frisdrank/koffie/ijs waren naakt ..

Domaine de la Sablière

17-08-2014
Ook net terug van een weekje Sablière .. man man man .. het was voor Katrien en ik onze eerste stap naar het naturisme .. en het is ons reuze bevallen .. We verschoten er dan ook van om zoveel Belgen (Vlamingen) en Nederlanders tegen te komen ..

Iedereen is er supervriendelijk .. Wij zaten in een chaletje voor 2 personen in Fauvette (Acacia) .. wat krap, en helaas geen tv'tje of microgolf/oven .. maar wel goed onze plan kunnen trekken met de kommen/pannen die aanwezig waren :-)

Misschien dan toch net een minpuntje .. discoavond enzo is wel met kleren aan .. en er was avond waarbij een groepje kwam optreden .. dit duurde tot +-1u snachts.. en dat is wel goed hoorbaar door de weerkaatsing in de bergen .. ma kom :-) het was maar 1 avond .. dus dit geeft niet, we hebben dan gewoon wat langer gezelschapsspelletjes gespeeld :-)

Verder raad ik de doorsnee mens af om je fiets er te gebruiken .. Het is er heel stijl, waardoor je vaak dus beter te voet gaat, dan dat je doorbijt op de fiets :-) We hebben nu nog wat pijn in de dijen/kuiten/.. :D

Maar echt .. supermooi, iedereen vriendelijk, materiaal huren kost je niets. . je betaald enkel een waarborg, en die krijg je mooi terug als je je materiaal in de zelfde staat terug geeft :-)

De Cèze is klaarhelder, en het water vond ik er vaker warmer dan in het zwembad .. natuurlijk heb je in het zwembad een uitzicht om U tegen te zeggen .. en in de cèze zit je omringd door de vissen .. Kiezen of delen dus :-)

Ons besluit staat vast .. de 1000 km (enkel) is de moeite waard om te overbruggen naar daar, wij gaan volgend jaar terug maar dan langer .. en we proberen nu al een zeer goeie vriend met zijn vriendin warm te maken, om mee te gaan :-)

Mocht je graag nog wat meer willen weten, mail maar :-)

maartenkatrien@hierendaar.be
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.048