Naturismegids
Eco resort voor rustzoekers, natuurliefhebbers, duikers en bewust levende mensen.

The Natural Curacao

10

Gemiddeld cijfer van de laatste 7 reviews.

The Natural Curacao
The Natural Curacao (2)

Adresgegevens

The Natural Curacao
San sebastian 11B
Willemstad
+5999 - 6966369 / +5999-8682181

WebsiteContact
Maak een PDF om te printen
Lat: 12.112509 / Long: -68.940582
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Wij bieden verschillende accommodaties aan: safari tenten, appartement, studio en bungalows.

Open

  • Hele jaar geopend

Algemeen

  • Kleding optioneel
  • Internet
  • WIFI / internet
  • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

  • Zwembad

Eten en drinken

  • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)

Diversen

  • Nederlands gesproken
  • Engels gesproken
  • Duits gesproken
  • Spaans gesproken
  • Alleengaanden welkom

Reviews van bezoekers over The Natural Curacao

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met The Natural Curacao. Laat het ons weten!
Klein schalige naturisten complex voor de beginnende en rust zoekende naturist . werkelijk bijzonder schitterend uitzicht !!!! Wij hadden de tent en die is iets muggen gevoelig maar de vele mooie snorkel strandjes en de natuur in de omgeving maken dit resort terecht tot dat hoge beoordeling cijfer . Eigenlijk wel wat moeilijk voor mensen die slecht ter been zijn op de studio na . Wij hadden een super top vakantie met heerlijke warmte !!!!!
Femke en Cors | 06-02-2023
Meer recensies van Femke en Cors (5)
we hebben er een mooie tijd gehad .fijne ontvangst en uitleg over het eiland. het is er erg gemoedelijk en ontspannen. s morgen de koffietafel was ook gezellig . het is zeker een aanrader.
wim en jolanda | 24-06-2018
Geweldige vakantie gehad dankzij Tatjana en Paul. Mooie rustige ligging en ieder ochtend gezellig koffiedrinken met de andere gasten en wetenswaardigheden uitwisselen. Welkomstdrankje, heerlijke bedden en super service. Wij gaan zeker terug
I. | 12-06-2018
Heerlijke 3 weken gehad in een bungalow die van alle luxe is voorzien, met een heel groot terras. Mooiste omgeving die je kan verzinnen. Prachtige vogels zoals kolibries en schitterende vergezichten. Geweldig ontvangst door Paul en Tatjana. We hebben hele leuke mensen leren kennen. Het koffie uurtje is erg gezellig iedere morgen. De BBQ op maandagavond is heerlijk en erg gezellig! Een dikke 10!! We hebben alweer geboekt voor volgend jaar! Bedankt voor de leuke tijd Tatjana en Paul
Aart | 01-05-2018
Paradijs op Curacao. Wat een fantstisch resortje is dit, zeer luxe bingalows, fenomenaal uitzicht en een heel gezellige atmosfeer.
Ideaal om te onthaasten en in een geweldige omgeving. In de ochtend word je gewekt door de vogeltjes, koffie uurtje een geweldig idee en leer je de andere gasten kennen. BBQ ontzettend lekker en de eigenaren Paul en Tatjana erg aardig en zeer gastvrij. Veel leuke mensen ontmoet en de boottocht een top ervaring. Bedankt Tatjana en Paul super gehad!
Jose | 21-02-2018
Prachtige vakantie gehad.Hadden de tent gehuurd,zalig geslapen.Het koffieuurtje was het perfecte begin van de dag,gezellig kletsen met Jos(leuke tips) en de andere gasten(keitoffe amerikanen en canadezen)Met deze de amezing snorkeltocht naar de blauwe kamer en zeeschildpadden gedaan en de lekkere BBQ.Niet te vergeten de prachtige stranden.Een wagen huren is een must om dit prachtig eiland te verkennen.
Bedankt Tatjana en Paul voor een niet te vergeten vakantie. Top
Ann&Gunther | 04-12-2017
Meer recensies van Ann&Gunther (2)
Geweldige vakantie gehad !
Het is een clothing optional resort dat houd in dat ik ontkleed kon zonnen maar mijn partner haar bikini aanhield omdat ze zich daarin prettiger voelt. Zeer hartelijk ontvangen door Tatiana en Paul met een drankje en uitleg over de mooiste plekjes van het eiland, deze kaart mochten we houden top! Zaten in de studio klein maar fijn en gezellig dicht bij het zwembad. De keuken is buiten evenals de lekkere relax stoelen. Lekker een auto tour met Paul gedaan door de stad en de wilde westkust, en een Boattrip gesnorkeld met schilpadden wat wel een hoogtepunt was. Duikscholen genoeg in de buurt om te duiken of een duikdiplma te halen. super gehad leuke mensen leren kennen iedere ochtend koffie uur een must en de BBQ op maandag ook erg gezellig wij gaan zeker terug. Bedankt Tatiana en PAUL
Gereisd met partner in april 2017
Gert Jan van de Broeke | 10-07-2017
Fantastische plek ! Ik had een tent gehuurd Glamping met keuken, douche toilet en heerlijk bed! Buiten 2 ligbedden en eettafel voor 4 personen alles haast nieuw. Ik ben helemaal relaxt terug gekomen en vond het geweldig. Koffie uurtje gezellig en informatief, boekenkast algemeen gebruik erg prettig en de BBQ avond erg lekker en gezellig.
Ga zeker terug !
Kees | 17-06-2016
Onze Huwelijksreis op jullie resort geboekt omdat we toe waren aan een lekkere rustig vakantie na de drukke periode die we achter de rug hadden.Kamla en Leo hebben Paul en Yvette waargenomen tijdens hun verblijf in Nederland. Dikke duim voor deze twee lieve mensen!
Supergezellige tijd bij jullie gehad en wat een zalige locatie om tot rust te komen.De woning die wij mochten gebruiken tijdens ons verblijf was geweldig!Keurig netjes en een hele lieve poets'ster' ;-)
Wij komen graag nog eens terug...en wat zou het leuk zijn om Lil en Marco dan nog eens te ontmoeten.
Yvonne Pelgrim en Harry van den Anker | 18-07-2015
We zijn zéér enthousiast over dit kleinschalige resort, heerlijk rustig, leuke mensen, ochtend koffie, BBQ op maandagavond! Waar ik vooral van genoten heb, zijn de massages van Yvette, zó professioneel, het komt helemaal tot rust, alle spanning glijdt van je af!! Volgend jaar komen we weer, een aanrader voor iedere naturist!!!
Beatrijs en Willem | 21-02-2015
We zijn zooooo benieuwd, we gaan in mrt/apr voor de 1e keer hier naar toe voor ,n lekkere naturistische vakantie! Maar lees nergens iets over het appartement? Heeft iemand daar ervaring mee? Hopelijk net zo fijn als je leest over de bungalows en of huisjes.
Grotejs,
Daan en Trudi van Baarsen
Daan en Trudi van Baarsen | 08-01-2015
Meer recensies van Daan en Trudi van Baarsen (2)
Na het bekijken van het programma ik vertrek het volgende ,het ressort prachtig en smaakvol .Als oud o.off van de K.marine heb ik vele malen op parera gezeten eerste maal in 1958 .na mijn pensioneren in 1990 zijn ik en mijn echtgenote met de winter maanden voor twee of drie maanden op het eiland ,vele keren zaten wij op flammingopark en of andere ressorts .Wij zijn zelf geen naakt recreanten ik vindt voor ieder wat wils . En wat u buurman er van vindt ,erg kortzichtig ,van zo'n afstand zou je een verrekijker nodig hebben ,om iets te kunnen zien ,volgens mij lag er een op het tafeltje .!!! Wat ik wel erg jammer vind is het contact met u broers ,ik leef met u mee .Zelf had ik pas weer contact met mijn Fam na 40 jaar ,hopelijk voor jullie dat het niet zolang hoeft te duren . Nog goede zaken ,wij verblijven van januari tot maart in een app op Teracora in de buurt van Daniel
R.F. Langedijk | 03-08-2014
Dit is wat je van het paradijs zou verwachten. Prachtige bungalow, fantastisch uitzicht, heerlijke bedden met 's nachts een zacht briesje zodat je geen airco aan hoeft. 's Morgens gezellig met de gastheer en gastvrouw samen met andere gasten een bakkie koffie bij het zwembad de verschillende mogelijkheden voor de dag bespreken met handige tips. Centraal gelegen op het eiland vlak bij de mooiste stranden. Vooral Porto Marie met zand/stenen strand geeft mogelijkheden om te zonnen, zwemmen, snorkelen en te duiken, met na afloop een koel wit wijntje, een lekker biertje of een niet te versmaden mango smoothy. De verscheidenheid aan vissen en vogels die je ziet is ongelofelijk. Een pelikaan die in duikvlucht even een visje komt happen. Gele, blauwe, zwarte, doorzichtige vissen je ziet ze al bij het snorkelen. Leguanen doen je denken dat je in Jurassic park zit.

De historie mogen we niet trots op zijn en toch is de gastvrijheid heel fijn. Behulpzaam, geduldig, vriendelijk, geïnteresseerd alles is van toepassing.

De gezamenlijke barbecue op Maandagavond was ook een goed initiatief en dan blijkt dat naturisme toch een internationaal karakter heeft met gemeenschappelijke waarden. Het genieten van de natuur, het fantastische klimaat, de mensen en het resort, maken dit en onvergetelijke vakantie, terwijl toch al wel wat plekkies op de aarde bezocht hebben.

We willen hierbij Paul, Yvette en Kamla nog eens bedanken. Het ga jullie goed en misschien tot ziens.

Henk&Tjal
Henk & Tjal | 11-05-2014
Van 1-12 t/m 11-12-2013 Op de Natural Curaçao geweest een heerlijk klein resort op een rustige locatie. we werden netjes op tijd opgehaald op het vliegveld en toen we aankwamen konden we meteen aan de BBQ aanschuiven.
voor ons was het echt onthaasten en genieten fijn en klein heerlijk gezellig koffie uurtje s 'morgens .. We hebben de gehele week een auto gehuurd bij Paul en we hadden rechtstreeks geboekt en de complimenten voor Kamla die onze mails altijd netje beantwoorden. met onze huurauto hebben we heerlijk iedere dag iets anders bezocht en gezocht in het rustige deel van Curaçao rustige strandjes en zelfs en naturistisch strandje waar je eigenlijk een privé strand had. Kortom Paul,Kamla en Sam blijf doorgaan met dit concept wij komen terug om wederom onze batterij weer op te laden. ook dank aan de andere Nederlanders die er zaten voor het gezellige koffie uurtje.
Ad en Lia
Ad en Lia | 04-01-2014
Wij zijn in december 2013 2 weken in the natural curacao geweest en hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Het grote huis was schitterend met een heel groot terras met lounge set en fantastisch uitzicht vanaf het terras. Dicht bij het zwembad met lekkere ligstoelen. Ook het sun deck is een heerlijk plekje, met uitzicht op het zoutmeer en in de verte de zee. Paul en Kamla houden ' s morgens tussen 8 en 9 koffie uurtje waar, toen wij er waren, alle gasten verzamelden om ervaringen uit te wisselen en over de mooie plekken van Curacao te praten. Reuze gezellig en je leert elkaar kennen. Mooie strandjes in de buurt en gezellige restaurantjes. Je hebt wel een auto nodig. Wij hadden hem al van te voren gehuurd maar je kan er ook een huren bij The Natural. Ook aan te raden zijn de excursies met Paul met de boot en met de auto naar de ruige kust en the natural pool. Willemstad is niet ver weg en ook heel leuk om te bezoeken. Wij hebben nog lang niet alles gezien en komen beslist terug. The Natural Curacao is een top accommodatie die we iedereen aan kunnen raden.
Dick en Anja | 04-01-2014
The Natural hanteert een prima formule, de bungalows zijn comfortabel en zeer ruim, bij het zwembad plek genoeg om naar keuze in de zon of schaduw te liggen en natuurlijk om een duik te nemen. De kleinschaligheid van het resort maakt dat je nooit het gevoel hebt in de drukte van andere mensen te zitten; daarentegen is er als je dat wilt alle gelegenheid om gezellig contact aan te knopen met de bewoners van de andere huisjes. Iedere ochtend zetten Paul en/of Kamla een lekkere kop koffie voor je neus op het terras bij het zwembad. Een mooie start van de dag, waarbij je praktische informatie over van alles en nog wat op het eiland kunt krijgen, en ervaringen uitwisselt met je internationale medegasten. Wij zijn er inmiddels in 2013 tweemaal geweest, en een volgende keer zal er vast ook wel komen. Bij de Natural is de sfeer super ontspannen, lekkere zonnige dagen beleven in een door jezelf gekozen ritme. Misschien voelen wij er ons wel zo thuis omdat de combinatie van een door de eigenaren gecreeerde relaxte sfeer, een mooie omgeving, en de mogelijkheid voor naturisme heel veel overeenkomsten heeft met het kleine vakantiehuis dat wij in Zuid-Frankrijk verhuren (sorry,toch even van de gelegenheid gebruik maken om reclame maken: zie www.gitelebaou.com)
Hanny en Wouter | 04-01-2014
Van 5 september tot 15 september 2013 vakantie genoten. Onze thuisbasis The Natural voldeed aan alle wensen. De reis (KLM) en het verblijf zelf geboekt. Goede hulp van Kalma. Op verzoek door Paul opgehaald. De bungalow met eigen terras voldeed meer dan gedacht. Heerlijk om de nacht dag te zien worden. Hadden vervoer bij Paul geboekt. Een auto is een must, want op het eiland is veel te doen met Willemstad, de kleine strandjes en verschillende restaurants (Buurvrouw, DE, Willemina etc.)
Koffie-uurtje 's ochtends is een aanrader en de BBQ met de overige gasten op dinsdag is leuk. Wat wij missen is een kleine horeca faciliteit op het ressort zodat je bij aankomst iets kan eten zonder weg te hoeven.
Nel en Ton Brouwer | 26-11-2013
Was een goed verblijf op The Natural Curaçao.
Wat ons ontzettend tegen viel was het schoonhouden van de bungalow waar wij inzaten. Ik morste wat bij het aanrecht in de bungalow en maakte dat natuurlijk schoon met een vaatdoek, die kwam zwart van de grond af. Verder heb ik me verbaast over de hygiëne rond de bbq plaats. Was echt een hele gezellige avond maar na de 2de bbq avond ging ik de volgende dag een biertje pakken uit de koelkast en zag de viezigheid rondom de bbq.
Eerder die week pakte ik een bietje uit de koelkast uiterste verkoopdatum 07/2013 we zaten pas in 10/2013 dat is ook een beetje vreemd. Foto´s heb ik.
Ook iets vreemds is dat de eigenaar vertrekt naar Nederland niet al zijn gasten gedag zegt en een briefje ophangt dat er bij noodsituatie`s een nummer in Willemstad gebeld moet worden, dus kosten voor de gasten want internet viel die avond uit en iemand heeft dus via zijn 06, Nederlands, naar Willemstad moeten bellen.
Conclusie, mooi resort jammer van de hygiëne.
Terugkomer? Nee helaas
Yvonne en Henri | 30-10-2013
"Geweldig resort om heerlijk te onthaasten........"
Geweldige tijd gehad, weg vd drukte en toch overal dichtbij ligt dit mooie resort, ongeveer 20 minuten van Willemstad maar de mooiste stranden van Curacao liggen om de hoek ! Goede, complete, schone en mooie bungalows, een fijn zwembad en een service die je tegenwoordig maar zelden vind of krijgt. Paul en Calma doen echt alles om het naar de zin te maken, dat begint met het dagelijkse koffie uurtje tussen 08.00uur en 09.00uur, en eens per week de BBQ, de perfecte gelegenheid om de andere gasten beter te leren kennen op dit kleine, knusse resort. schoonmaak, laken en handdoekwissel 2x per week, maar als je er om vraagt doen ze het graag een keertje extra voor je, perfect! prijs/kwaliteit verhouding = geweldig. Als je houd van kleinschaligheid en een perfecte ambiance, uitstekende service, rust en klantvriendelijk en behulpzaam personeel dan ben je hier op de juiste plek!! Paul en Calma bedankt, mede dank zij jullie kunnen we terugkijken op een geweldige huwelijksreis !!!
Jeroen | 03-10-2013
Zijn net een week terug van het geweldig verblijf in the Natural Curacao.
Paul, Sam, Max en Kamla bedankt voor onze geweldige vakantie. Zijn er 13 nachten geweest in dezelfde periode als Lil, we zijn het helemaal eens met de beschrijvingen die hier staan. Geweldige huisjes en zwembad, super vriendelijke mensen, lekkere verse broodjes van de bakker, heerlijk eten bij Daniel, de Buurvrouw en in Willemstad. Een aantal keer lekker doorgezakt bij de Toko Williewood met Lil en Marco. 3x Geweldig gedoken met de duik instructeur op de boot van Paul, www.BasHarts.com, en ja Lil we beseffen dat het schitterend en heel veel geluk was om op 1 dag een schildpad en een adelaarsrog tegen te komen en op foto te hebben :-)

Echt een aanrader, bedankt voor deze onvergetelijke vakantie.
Eric en Chantalle Kerkhoffs | 06-08-2013
Net terug van ons tweede verblijf op de Natural, het was weer fantastisch!
Om niet teveel in herhaling te vallen sluit ik me graag aan bij de verhalen van Rolien en Jessica.
Aanvullend wil ik vermelden dat The Natural óók een prima uitvalsbasis is als je wilt duiken! In St. Willibrordus bij playa Porto Mari zit een uitstekende duikschool waar je makkelijk je flessen/lood kunt halen, er ligt ook een mooi rif voor de deur en het strand daar (niet naturistisch) is ook super met een heerlijke lunchgelegenheid erbij!

Vergeet op de terugweg niet om een 'pitstop' te maken bij de lokale Toko van "Williwood" zoals de bewoners hun dorpje liefkozend noemen. Je treft er een mix van lokalen, toeristen, duikers etc. Er is een DJ op vrijdagavond en zondagmiddag die voor zeer afwisselende muziek zorgt waarop naar hartenlust geswingd kan worden!
Lil | 28-07-2013
Voor rust en een harmonieuze sfeervolle omgeving om te verblijven, is het miniresort The Natural het juiste vakantieadres. Dit miniresort is gunstig gelegen op het midden van het eiland. In de buurt zijn meerdere mooie stranden en baaien. Eetcafé De Buurvrouw, Landhuis Daniel en restaurant Karakter zijn sfeervolle locaties in de buurt om te genieten van een heerlijk diner. Een auto is een must op Curaçao, maar zijn te huur op The Natural.
Iedere dag hebben we genoten van onze fraai ingerichte bungalow met ruim terras. De bungalow ziet er precies zo uit als op de site beschreven staat. Heerlijk relaxt genieten vanaf het terras van een prachtig groen uitzicht. Meteen als je het park binnenkomt voel je je thuis.
Ik kan the Natural dan ook van harte aanbevelen. Prima prijs/kwaliteit verhouding. De gastvrijheid en service op het park is van een hoog niveau. Iedere ochtend, tijdens het koffie-uurtje van 8-9 uur, aangeboden door Paul en/of Kamla, is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen over het eiland. Erg gezellig, maar ook nuttig. En na de koffie even in het prachtige zwembad zwemmen, heerlijk verfrissend.
Hoewel mijn vriend en ik niet zo gauw meerdere keren naar dezelfde vakantiebestemming gaan, weet ik zeker dat als we weer naar Curaçao gaan we op The Natural verblijven.
Rolien | 28-07-2013
In mei 2013 een hele fijne vakantie op "The Natural" gehad. Gelegen op ongeveer het midden van het eiland, zodat je alles gemakkelijk kunt bereiken. Bovenop een heuvel, waardoor er een verkoelende wind waait. Dit kan windgeluid geven, maar wind is toch hardnodig op dit eiland, omdat het erg warm kan worden in de zon. We hadden geen zon op het eigen terras (villa 5), maar wel bij het zwembad en op het zonnedek. Dat er geen zon op het terras was, is geen probleem, want je krijgt al snel teveel zon als je regelmatig de stranden bezoekt. Het miniresort, de enige op Curacao voor naturisten, heeft een optional clothing concept. Op je eigen terras staan 2 grote stoelen, 2 comfortabele bedjes met een prettig dekje en een tweezitsbankje met een tafel. Bij het mooie schone zwembad staan genoeg zonnebedden voor iedereen. De slaapkamers hebben tv, maar die hebben we eigenlijk niet aangehad. Alles is prima schoon en de matrassen zijn stevig en goed. De huisjes zijn ruim en mooi afgewerkt en je hebt mooi groen uitzicht. Vanaf ons terras konden we in de verte het meer van de flamingo's zien. Er komen kleurrijke en mooi zingende vogels bij je op bezoek als je af en toe wat druifjes of tomatenschijfjes op het muurtje buiten neerlegt. Ook kwam een van hun lieve honden s'morgens heel beleefd kijken, of er voor hem iets te halen viel. Een aai is ook goed. Er is airco, maar die hebben we maar 1x aangezet s' nachts. Iedere morgen tussen 8.00 en 9.00 uur kan je koffie/thee drinken met de aardige en behulpzame eigenaar Paul en/of zijn zonnig gehumeurde assistente Kamla. Tijdens die uurtjes hoor je alle handige weetjes van Curaçao. Ook geschikt om andere gasten te ontmoeten. Paul heeft ons op een rustige middag meegenomen naar de vlakte van Hato, waar we o.a. een vleermuisgrot en een spectaculair waterschouwspel hebben gezien. Vlak aan de kust bevindt zich daar een opening in de rotsbodem waar het water met de golfslagen omhoog spuit. Er zijn verscheidene goede restaurants in de buurt (Karakter, Landhuis Daniel, de Buurvrouw), in Willemstad echt gaan eten bij de Gouverneur (1e etage!) tegenover de beroemde gekleurde huizenrij. Ook bij de lokale snacks kan je kletsen met de locals en bv gebraden kippenpootjes eten. Er zijn schitterende stranden in de buurt (dichtstbijzijnde is 10 minuten met de auto), waar je bedjes kunt huren en lunchen. We hebben ons geen moment verveeld, mede doordat we een huurauto hadden. Paul kan je tegen vergoeding persoonlijk halen en brengen en op het complex staan huurauto's. Heel gemakkelijk. Met de bus schijnt het ook erg leuk te zijn als je contact zoekt met de eilandbewoners. Een keer per week wordt er een barbecue, georganiseerd, waardoor je de andere gasten nog beter leert kennen. Wat ons betreft een super aanrader, zeker als je naturist bent en van rust houdt. Wij hebben ons hier erg welkom en op ons gemak gevoeld. Niet langer nadenken, gewoon boeken!
Jessica | 27-07-2013
Meer recensies van Jessica (2)
Geweldig resort, Voor het verhaal over dit resort, kijk dan op de site van de NFN onder "MENSEN". Daar staat mijn verhaal onder de titel "Vakantie Curacao april 2012
Christina (Tineke) van der Schaaf | 17-02-2013
Meer recensies van Christina (Tineke) van der Schaaf (2)
In februari 2012, toen het nog guur en ijskoud was hier in Nederland, kregen we trek in een lekkere warme vakantie en natuurlijk het liefst naturistisch. Na een paar uurtjes googlen naar naturistische oorden kwamen we terecht in Curacao. Onze beslissing was gauw genomen. De website van The Natural zag/ziet er veelbelovend uit. We hebben toen meteen voor 2 weken geboekt in april. De vakantie was in één woord "geweldig". De eigenaren Hélène en Paul zijn zeer enthousiaste mensen en altijd bereid je te helpen.
De accomodatie is schitterend gelegen. De bungalows zijn
ruim, modern ingericht en werd 2x per week schoongemaakt.
Het zwembad was ook een heerlijke plek om even af te koelen.
Aangezien we net in het laagseizoen aankwamen, was het zeer rustig bij the Natural. Maar we kunnen ons voorstellen dat, zodra er meer bekendheid aan dit resort wordt gegeven, het storm zal lopen. In ieder geval wensen wij Paul, Hélène en hun zoons heel veel succes en hopen nog eens naar hun toe te gaan.
Ber van Aalderen + Tineke van der Schaaf | 08-05-2012
Meer recensies van Ber van Aalderen + Tineke van der Schaaf (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "The Natural Curacao" ?
Hoe waardeer je The Natural Curacao in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.023