Naturismegids

Het Reterink

9.5

Gemiddeld cijfer van de laatste 26 reviews.

Adresgegevens

Het Reterink
Butersdijk 2
7434 RG Lettele
06-53422927

WebsiteContact
Lat: 52.285517 / Long: 6.251511
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Tussen Deventer en de Holterberg ligt Het Reterink, een oude boerderij aan de rand van een bos waar je nu lekker naturistisch kunt verblijven.
Het voormalig maisveld is een minicamping geworden met 16 grote plaatsen met stroom en water.
Op de plaats van de oude koeienstal staan nu 5 luxe appartementen / bed & breakfast.
De mestsilo ruikt nu niet meer naar koeienmest maar naar sauna en rust, een mooie wellness met binnenbad.
Het grasveld staat ook open voor dagrecreatie.
De omgeving is prima geschikt voor wandelen, fietsen en uitstapjes naar bijvoorbeeld oude steden als Deventer en Zutphen.
Het Reterink ligt aan diverse langeafstandswandelpaden zoals het Marskramerpad.
Musea in Zwolle (De Fundatie) en Gorsel (Museum) More) zijn op rijafstand.
Als de houtoven heet is, kun je je eigen pizza samenstellen.
De appartementen zijn door hun ligging ook geschikt voor niet-naturisten die zich niet ergeren aan een blote bil of borst.
's Winters organiseert Het Reterink activiteitenweken voor volwassenen. Dan is alleen de mestsilo naturistisch.

Afstanden

  • Brussel 262 Km / 03:03
  • Utrecht 94 Km / 01:14

Open

  • Hele jaar geopend

Algemeen

  • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
  • Plaats voor tenten
  • Plaats voor caravans
  • Plaats voor campers
  • Oppervlakte (ha): 1
  • Aantal plaatsen: 16
  • Aantal plaatsen met elektra: 16
  • Alle plaatsen hebben elektriciteit
  • Verhuur accommodaties
  • Auto's op apart parkeerterrein
  • Aangepast sanitair voor mindervaliden
  • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

  • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
  • Sauna
  • Binnenzwembad

Eten en drinken

  • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)

Activiteiten

  • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

  • Nederlands gesproken
  • Engels gesproken
  • Duits gesproken
  • Frans gesproken
  • Alleengaanden welkom
  • Niet-rokers

Foto's van bezoekers

Reviews van bezoekers over Het Reterink

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Het Reterink. Laat het ons weten!
Na jarenlang gekampeerd te hebben in tent en caravan zijn wij dit jaar begonnen onze vakantieweekenden/midweken door te brengen in vakantiehuisjes. Voor het eerst naar Het Reterink en aldaar 6 dagen in een appartement. Deze was ruim, schoon en er ontbrak helemaal nergens aan. Een ruime woongedeelte en ruime slaapkamer; iets wat wij tot nu toe niet gewend zijn op naturistenterreinen. Zeker voor herhaling vatbaar. De afscheiding rond het terras mag van ons wel een meter lager. Het gaf ons een enigzins opgesloten gevoel.
Anneke en Loek van der Lee
Loek van der Lee | 28-08-2023
Voor het eerst dit jaar op het Reterink geweest wat een leuke camping is dit klein maar super leuk met heel schoon sanitair en er is aan alles gedacht zelfs afwasborstel, afdruiprek en vaatdoekhes liggen bij elke wasbak. Er is ook een kleine fitnessruimte voor de liefhebber ( wij dus) die direct grenst aan de mooie sauna met binnen zwembad en douches en wc kortom hier ook weer aan alles gedacht . Je kunt er zelf ijsjes uit vriezer halen of een drankje uit de koelkast en geld in een bakje gooien alles onder goed vertrouwen want de eigenaar is super aardig en goed van vertrouwen . Ons zullen ze daar echt vaker gaan zien want je kunt er ook nog eens hele mooie fietsroutes fietsen die je van ed de eigenaar bij aankomst krijgt. Jan en Jolanda
J Borger | 27-07-2023
Een heerlijk weekje op camping “Het Reterink”doorgebracht. Ed is een voortreffelijke gastheer, en ja er zijn strikte regels maar dan weet je ook gelijk wat je te respecteren hebt. De camping ligt in een mooie omgeving waar prachtige wandelingen en fietstochten te maken zijn. Ed, we hebben genoten en komen zeker nog een keertje terug. Groet Gert en Marie-Louise
Marie-Louise | 07-07-2023
Met heel veel plezier hebben we 5 dagen in het appartement Cora gezeten om heerlijk tot rust te komen. Het appartement ziet er perfect uit en alles wat je nodig hebt is aanwezig. De gastvrijheid en het vertouwen van Ed en Saskia straalt er vanaf waardoor je je snel thuis voelt. De sauna en zwembad zien er prima uit, maar vanwege de warmte hebben we hier geen gebruik van gemaakt.
Als je hier bent breng dan zeker een bezoek aan Deventer, museum More en de Holterberg. Allemaal meer dan de moeite waard.
Peter | 24-08-2022
Wat een leuke camping. Ed is altijd enthousiast en behulpzaam. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Voor ons ligt deze camping om de hoek maar voelt als vakantie. Ed staat voor iedereen oliebollen te bakken midden op de camping op zaterdagmiddag. Hoe bijzonder. Naar eigen zeggen als hij er zin in heeft .
Verder mooie omgeving goede sanitaire voorzieningen en goede WiFi.
Mooie graveltochten gemaakt vanaf de camping en voor onze hond goede uitlaat mogelijkheden.
Dank voor de gastvrijheid en tot de volgende keer.
Dagmar | 30-07-2022
Meer recensies van Dagmar (19)
Wij komen al enkele jaren op deze fantastische camping! Ed & Saskia, voor ons voelt het ‘als thuiskomen!’ Altijd genieten wij van de rust, fijne mensen op de camping, natuur en mooie fietsroutes. Wij hopen nog vele jaren van jullie gastvrijheid te mogen genieten! Groetjes: JP.
JP | 19-07-2022
Zeer fraaie camping met over het algemeen (tot vandaag) zeer aardige eigenaren. Ed was echt heel servicegericht. Als je met een camper bent, dien je te blijven staan waar je staat want je mag alleen bij aankomst en vertrek op het terrein. Logisch, want het gras staat er prachtig bij. Wij wisten de eerste keer niet dat het zo was maar in overleg mochten we toch eenmalig in de avond vertrekken naar onze visite en heel rustig terugkeren. Het zwembad en de sauna zijn een echte aanrader en het sanitair is om door een ringetje te halen. Helaas vond de eigenaar het vandaag nodig om een vermeend voorval van twee jaar geleden opeens ter berde te brengen als argument om ons te weigeren, hetgeen jammer is want dat was niet alleen zeer onprofessioneel maar na al dat genieten geeft dit een bittere nasmaak. Leg al je informele afspraken vast (tijdstip van vertrek als dat afwijkt, rijbewegingen, reserveren van de sauna enz.) om misverstanden zoals in ons geval te voorkomen.
Bart Severein | 15-06-2022
Reactie Het Reterink
Kenmerk van naturisme is rekening houden met elkaar. Als een plaats 's middags nog vrij is, mogen mensen rustig wat langer blijven, maar als er weer nieuwe gasten komen, dan moeten die wel op hun plekje kunnen en niet twee uur hoeven te wachten. De wisseltijd bij ons is 12:00 uur. Deze mensen hadden toen hun tent met alle spullen nog volledig staan en wilden, ondanks aandringen, ook niet meteen inpakken omdat er eerst nog telefonisch vergaderd moest worden. Uiteindelijk gingen ze pas tegen twee uur weg. Gelukkig kwamen de nieuwe gasten vlak daarna pas. Ik ga dan niet zelf die tent afbreken en aan mensen lopen trekken en duwen, maar wil niet het risico lopen dat een volgende keer gasten wel moeten wachten.
Van zaterdag 30 april t/m 6 mei hier met vrienden geweest. Vriendelijke ontvangst met rondleiding door een gastenechtpaar, de eigenaar was op vakantie (moet ook gebeuren) maar was toch van alles op de hoogte. Daags van tevoren gebeld of we eerder mochten komen en dat was mogelijk.
Prachtige grasmat, 's morgens toch wel bibberen, want het sanitair is niet verwarmd en best wel (een beetje) open. Goede afvalscheiding! Je kunt voor €1,00 per dag gebruik maken van het binnenzwembad, waar je een flinke jetstream aan kunt zetten. Lekker weer genieten van de sauna (€12,00). Ook is er een sport/fitnessruimte waar je gratis gebruik van kunt maken. Er zijn meerdere toestellen, apparaten en gewichten waar je je mee uit kunt leven.
Wij mochten met onze groep (9) dagelijks gebruik maken van het Melkhok om een gezelschapspelletje te doen. Hier worden ook bierbrouwerij-workshops gegeven.
De eigenaar blijft zijn camping en faciliteiten verbeteren en dat is een goede zaak.
Twee van de vrienden zaten in een huurappartement, dat zag er keurig uit! Eventuele problemen werden meteen opgelost!
Mooie omgeving met een buurtwinkel gerund door vrijwilligers in Lettele. Deventer is een gezellige en mooie stad op fietsafstand.
Matthé Marijnissen | 07-05-2022
Meer recensies van Matthé Marijnissen (25)
Wij zijn samen 3 nachten in een appartement verbleven eind maart. Het app is werkelijk fantastisch!! Lekkere ruime woonkamer met keuken(alle gemakken voorzien), goede moderne badkamer en erg grote slaapkamer met een zalige boxspring!


De eigenaars zijn superaardige mensen.
De camping heeft plek voor een aantal caravans op een mooi groen veld, sanitair is keurig!! In de buurt mogelijkheden om te fietsen en te wandelen! 1 keer een uitgebreid ontbijt besteld wegens verjaardag van mijn vrouw, uitstekend!! Zij zal haar verjaardag niet snel vergeten ;)

Een aanrader als je van rust houdt!!
Ron | 28-03-2021
Meer recensies van Ron (37)
Van zaterdag 17 t/m 24 oktober op de camping te gast geweest. Een vriendelijke ontvangst bij aankomst door Ed. Hij geeft meteen een rondleiding over het terrein (de grasmat is inderdaad prachtig, evenals de beplanting, nu in mooie herfsttinten), het sanitair en de sauna en hoe te handelen met de Coronamaatregelen. (en die zijn prima in orde) De sauna mocht ik toen zelf aanzetten (uurtje opwarmen). De relaxruimte is ook heerlijk qua temperatuur en je kunt flink zwemmen als je de jetstream aanzet. Ook kreeg ik op papier de belangrijkste zaken en fiets- en wandelroutes voor de omgeving. (en die is mooi, veel smalle weggetjes met prachtige bomen) In de buurt zijn de resten van een oude V1-lanceerinrichting te bezichtigen. In Lettele is met een deel daarvan een oorlogsmonument opgericht. Al met al een fijne vakantie op een prachtig terrein. Een aanrader!

Matthé
Matthé | 24-10-2020
Meer recensies van Matthé (25)
Afgelopen weekend een zeer fijn verblijf gehad bij Ed en Saskia in een appartement. Appartement voorzien van alle gemakken en alles heerlijk schoon!
Helaas geen gebruik van de sauna en het zwembad kunnen maken maar dat wisten wij
i.v.m. de corona maatregelen.
Heerlijk kunnen fietsen door de bossen. O.a. Holterberg en Deventer en met het weer
hebben wij het ook zeker getroffen.
Wij komen zeker terug Ed en Saskia en bedankt voor de gastvrijheid op Het Reterink!
J&P | 19-05-2020
Rustig gelegen nieuwe camping en hier is in kort tijd veel gerealiseerd. Prima en netjes sanitair. Bij volle campingbezetting sta je op het veld wel vrij dicht naast elkaar en op de hoeken tegenover elkaar. Hierdoor weinig privacy.
Jack en Linda | 23-09-2018
Meer recensies van Jack en Linda (8)
Gastvrij, schoon, rustig, kleinschalig, vrij. Wij hebben heerlijk kunnen bijtanken op het terrein na een stressvolle tijd. Heel fijn!
Eline Jaap | 02-09-2018
Hartelijk ontvangst door Ed en Saskia met kopje koffiie en deventer koek.
Rondleiding over de camping. Kleinschalig, maar over alles is nagedacht. Mooi, schoon sanitair, afwasruimte, sauna tegen betaling, voor nood brood in de diepvries, keuze uit ijsjes, pak het zelf en stop het geld in het bakje. Woensdag middag een glaasje, 1e van het huis, 2e van jezelf of tegen kleine prijs bij Ed. 1x in de week zelf verse pizza maken en met zn allen eten. Ruime plaatsen, wij waren er met de hete dagen in juli. (Ed is je gras weer mooi groen geworden) er viel niet tegen op te sproeien. Leuke omgeving, gezellige plaatsen. Plek om terug te komen!!!
Hans en Annet
Annet Hans | 25-08-2018
Geweldige camping, alles prachtig afgewerkt en de prijzen (van plaats, huisje, wasmachine, sauna, zwembad) zijn meer dan schappelijk. Gemoedelijke sfeer, gedreven eigenaar. Aanrader!
Bart & Florien | 14-08-2018
Wij zijn hier nu twee keer geweest.
Mooie kleinschalige naturisten camping met een gemoedelijke sfeer.
Mooie sanitaire voorziening.
Prachtige sauna met binnenzwembad.
Het gezellige stadje Deventer op fietsafstand.

Enthousiaste en bijzonder vriendelijke gastheer die het plaatje compleet maakt.

Wat ons betreft een echte aanrader.
Foto met Drone gemaakt
Jan & José | 15-07-2018
Meer recensies van Jan & José (13)
Wij waren er voor de 2e keer. Een verblijf van 5 dagen in appartement Emma. Alles zag er verzorgd uit en zo volledig. We hebben niets gemist. De bedden opgemaakt, de handdoeken in de badkamer. De haagjes rond het terras inmiddels mooi hoog. Prachtige doorkijk over de landerijen en 's morgens wakker worden met vele soorten vogelgeluiden. Trip gemaakt naar de beeldentuin in Heino en naar het Lalique-museum in Doesburg. Heel veel in en om "Emma" geweest omdat het prachtig weer was en het dan extra aangenaam is om "gewoon" op je plek te zijn.
De pizza-avond beleefd. De eigen gemaakte pizza's smaakten voortreffelijk. Weten nu waar het geheim inzit om een goede pizza te eten; het juiste deeg en de goede oven. Het gehele menu was verrassend en dat op zo'n warme avond!
Aan de sauna zijn we dit keer niet toegekomen. We komen graag terug.
Fred W. Diepenhorst | 25-05-2018
Ik sluit me aan bij de vorige recensies,hartelijke ontvangst met koffie, mooi gelegen in een landelijke omgeving, nu ik thuis ben mis ik het geluid van de vogels in de ochtend., Voor een startende ondernemer hebben ze het allemaal goed in orde, deze week heeft Ed de wifi nog verbeterd, kon zelfs naar Ziggo go kijken op de laptop.
Goede uitvalsbasis voor het maken van fietstochten en stadsbezoeken.
Het naturisten strand van Busselo ligt op 15km en is een dagtochtje waard
Herman | 14-05-2018
Meer recensies van Herman (8)
Een fijne camping met mooie plekken en prima voorzieningen. Bijzonder gastvrije gastheer en gastvrouw die met leuke initiatieven komen om, als je dat wilt, andere campinggasten wat beter te leren kennen: de Italiaanse avond hadden zij zorgvuldig voorbereid, samen pizza’s maken en bakken werd zo een hele leuke avond! Zij hebben nog meer leuke ideeën en staan open voor suggesties...
De camping is in mooie (fiets/wandel)omgeving met genoeg bezienswaardigheden om je een week te vermaken!
Bart en Yonne | 28-04-2018
Meer recensies van Bart en Yonne (2)
Wij hebben genoten van een midweek in een van de vijf appartementen (Dora). Een compleet ingericht appartement waar je je meteen thuisvoelt. Aan alles is gedacht. Heerlijk opgemaakte bedden. Fijn terras met mooi uitzicht over de velden. We hebben museum More, Kasteel Ruurlo en de beeldentuin Mariënheem bezocht. Allemaal op korte afstand. Na thuiskomst het binnenzwembad gebruikt. Prima combinatie. Wij komen zeker terug.
Paul | 16-09-2017
Meer recensies van Paul (2)
Gastvrije ontvangst door eigenaar Ed. Uitstekende, moderne faciliteiten. Zeer goed verzorgd. De sfeer is gemoedelijk en open. Genoten van het zwembad: schoon, rustig en prettige temperatuur. De sauna is een aanrader. Het grasveld ziet er uit als een biljartlaken, goed gedraineerd, geen kuilen met plassen na een fikse regenbui. Wij komen zeker terug.
Goede raad: reserveer op tijd, die 16 mooie plaatsen zijn zó vol.
Marga en Boudewijn.
Marga en Boudewijn | 11-09-2017
Deze nieuwe camping in het Overijselse land is een klein paradijsje, alles er op en aan en kraakhelder, hele vriendelijke en gastvrije eigenaar die het zijn gasten naar de zin wil maken. de sauna gemaakt in een oude mest silo is een plaatje met een mooi zwembad erbij.
Onze tent stond heerlijk in het zonnetje op een grasveld waar menig golfliefhebber jaloers op zou zijn en de omgeving is prachtig. Wij komen er zeker terug, een tip, bel van te voren want er zijn maar 16 plaatsen en die staan zo vol.
Ed we hebben genoten, groetjes van Freke en Arnold de Haan.
Arnold en Freke de Haan | 29-08-2017
Meer recensies van Arnold en Freke de Haan (28)
Leuke kennismaking met nieuw terrein. Voorzieningen zijn voor startend terrein prima. Zeer gastvrij ontvangst door Ed. Omgeving prachtig om te fietsen of hard te lopen.
Deventer mooie stad om te bezoeken.
Arjan en Gé | 22-08-2017
Meer recensies van Arjan en Gé (2)
Wat een heerlijke dagen op de gastvrije camping hadden wij ( echtpaar 65+)! Alles nieuw, schoon en verzorgd. Heel vriendelijke gastheer, alles wat we fijn vinden om te kamperen. En... Deventer is een grote aanrader!!
Kitty | 19-07-2017
Leuk een nieuwe naturisten camping in de buurt.
Enige minpunt is 3euro voor de hond die niets gebruikt.en kinderen tot 4 jaar gratis die warm water gebruiken en afval leveren.
Laat De hond gratis meegaan en we zijn van de partij.


Groeten van een nieuw te komen gast.
Ruud Pouw | 16-06-2017
Meer recensies van Ruud Pouw (4)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Het Reterink" ?
Hoe waardeer je Het Reterink in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.038