Le Mas d'Ayen

9.2


Gemiddeld cijfer van
24 beoordelingen.
Foto van Naturisten camping Le Mas d'Ayen in 19310 AYEN (1)


Afstanden

 • Utrecht 938 km
 • Brussel 773 km

Open

 • 1 Mei t/m 17 September

Algemeen

 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 7 ha
 • Aantal plaatsen: 25
 • Aantal plaatsen met elektra: 25
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Verhuur accommodaties
 • Auto's op apart parkeerterrein

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
 • Bar
 • Verkoop vers brood
 • WIFI / internet gratis
 • Zwembad

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Engels gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom
De gegevens van Le Mas d'Ayen corrigeren

Routekaart

Meningen en ervaringen van bezoekers met Le Mas d'Ayen.

Al vanaf het begin dat Le Mas d' Ayen zijn poort opende zijn wij frequent te gast! Samen met onze meiden (die vooral komen voor Arie en Bernadette) en tegenwoordig met onze hond, genieten we altijd enorm van de rust en de gezelligheid. Ruime plekken, mooie voorzieningen en heerlijke maaltijden! Mooie omgeving om te wandelen.
Zeer gastvrij verblijf!
Weten zeker dat we hier blijven terugkomen!
Fam. Brandt
Annemarie Brandt | 17-04-2017
Gite.
Juli 2016 hebben wij 2 weken mogen genieten van jullie prachtige gite ( de caravan is dit jaar thuis gebleven) . Wat hebben jullie er iets prachtigs van gemaakt. Super! Jullie gite is van alle gemakken voorzien en het geeft een weldaad aan rust en ruimte. Door de liggen van de gite is er veel contact met de binnentuin en de camping. Dit gaf voor ons het gevoel nog volop met de campinggasten in contact te zijn.Wij hebben uiteraard ons ook laten verwennen door Bernadette met haar overheerlijke maaltijden en de gastvrijheid van Arie en Bernadette samen. Wij kijken teug op een heerlijk tijd bij Le Mas d'Ayen. Een plek met een nooit te vergeten en om steeds weer naar toe te willen. Hartelijk groet.
Jan en Janny | 16-08-2016
Heerlijke camping, ruime plek voor onze tent en prima zwembad. leuk dorpje Ayen in de buurt.
Marja en Peter | 27-08-2015
Heerlijke plek. Grote plekken waar je ongestoord kunt staan. Heerlijke maaltijden die Bernadette om de dag serveert. Openheid en gezelligheid. Lekker dicht bij het dorp Ayen, lekker zwembad en weinig kinderen waardoor het heerlijk rustig is. Kortom, blijf allemaal weg, want anders wordt het er veel te vol hahaha!
Marjolein
marjolein meijers | 21-08-2015
Juli 2015 hebben wij, voor het 3e jaar op rij, weer volop genoten van een vakantie op Le Mas d' Ayen.
Wij hebben direct vanaf de camping prachtige wandelingen gemaakt. Niet alleen de bestaande routes zijn gevolgd. We hebben ook routes gecombineerd en hierdoor nieuwe geweldig mooie uitzichten ontdekt.
Na de inspanning komt dan de ontspanning; terug op de camping lekker zwemmen in het mooie zwembad, een drankje in de binnentuin samen met Arie en de andere gasten en s' avonds (3 keer per week) genieten van de voortreffelijke kookkunst van Bernadette.
De stilte, de vogels en overige dieren, de omgeving, de fijne gasten en natuurlijk Arie en Bernadette maken dat het een super plek is die door steeds meer mensen wordt ontdekt.
Met regelmaat hebben we in de binnentuin gebruikgemaakt van de sterk verbeterde wifi.
Om in 2016 van een plekje verzekerd te zijn gaan we vroegtijdig reserveren.
Janny en Jan
Janny en Jan | 12-08-2015
Waar vind je een naturistenterrein met een leuk Frans dorpje op loopafstand? Slechts 2,5 km is de afstand van de camping naar de plaats Ayen. Hier vind je nog de ouderwetse kruidenier, die “alles” verkoop. Zelfs het brood van de plaatselijke bakkerij , want die is ’s middags dicht, en andere streek producten. Waar kun je voor een redelijke prijs enkele dagen in de week, gezamenlijk met de andere gasten, van de 25-30 kampeerplekken, dineren op een bloemrijke binnenplaats. Waar kan je ’s morgens na een heerlijk verfrissende duik in het prachtig gelegen zwembad, je bestelde croissantje en notenbroodje ophalen, om deze bij je tent of caravan, genietend van het ochtend zonnetje, op te peuzelen? Juist op Le Mas d’Ayen. Deze camping , van Arie en Bernadette, welke eerder een grotere camping runde, maar gekozen hebben voor een kleinere die zij als echtpaar, zonder personeel kunnen draaien. Die ervaringen en die persoonlijke sfeer vind je hier weer terug. Alle faciliteiten zijn aanwezig , waarbij de kracht ook zit in de ontmoeting plaats, de binnenplaats, waar het in de namiddag en avond goed toeven is en waar bij een lekker wijntje veel ervaringen door de gasten worden uitgewisseld over de wandel- en fietsroutes en de leuke marktjes in de diverse dorpjes in de omgeving. Voor ons de plek waar we eigenlijk alles vinden en tijdelijk kunnen leven als god in Frankrijk. Reserveren is wel noodzakelijk er is dan altijd een plek welke ?, dat is afhankelijk van de bezetting.
Peter Koning
Peter Koning | 07-08-2015
Net 3 weken gestaan op Le Mas d'Ayen; een heerlijke tijd. Oorzaken hiervoor zijn; het gastheerschap van Arie, de kookkunst van Bernadette, de ruime staanplaats met het prachtige uitzicht, het heerlijk zwembad, de ambiance en ligging van de camping, de nabijheid van het dorpje Ayen, de prachtige omgeving, de mooie uitgezette wandelroutes, de leuke medekampeerders eigenlijk te veel om op te noemen. Ik kom volgend jaar zeker weer.
Charles Broekhuizen | 29-07-2015
Le Mas d'Ayen is een prachtige, rustgevende camping waar we een ruime plek hadden en konden genieten van het uitzicht én de vele vogelgeluiden!
De sfeervolle binnenplaats was uitnodigend! Een drankje, een gesprek én om de meer dan lekkere kookkunsten van Bernadette te proeven. Het kon allemaal. We hebben het heerlijk gehad.
Kortom, een plek waar je je gauw thuis voelt!
J & J | 25-07-2015
Wij hebben in Juni van dit jaar een kleine week lekker uitgerust, gezwommen, relaxed en alles wat je in de eerste week van je vakantie doet. Geweldige ervaring! Zeker de verdienste van Benadette en Arie die een paradijsje hebben gemaakt van een plek die qua ligging en natuur al alles heeft. De aangeboden maaltijden zijn van hoog niveau en de gastvrijheid is top.
Je mag zelf je plek uitzoeken als je aankomt. De camping was bijna vol toen we kwamen en daardoor hadden we weinig keuze. Niet alle plaatsen zijn even mooi en ruim, dat is het enige minpuntje van een verder prachtige plek om je vakantie te 'vieren'. We gaan zeker terug.
Kees & Petra | 19-07-2015
Een heerlijke camping! Rustig gelegen, ruime plaatsen, prima sanitair en een fijn zwembad. We werden zeer gastvrij ontvangen en konden die avond meteen mee eten. Bernadette kookt om de dag een fantastische driegangenmaaltijd.
Kortom: we komen zeker nog een keer terug!
Toon en Ineke | 30-06-2015
Wie wil er een berichtje schrijven om de camping wat meer bekendheid te geven?
Dit staat op het bord bij de receptie van camping Le Mas D'Ayen.
Dagelijks lees ik deze oproep en ik vraag me af of ik dit kan en belangrijker nog of ik dit wil doen!

Toen we vorige week aankwamen en voor het eerst camping Le Mas D'Ayen zagen, was het eerste wat me opviel de enorme stilte. We werden hartelijk ontvangen door Bernadette. Ze vroeg of we een goede reis hadden gehad en kregen iets te drinken aangeboden. We zaten op het binnenplaatsje in een tuin vol bloemen. Na het invullen van papieren, kregen we een korte rondleiding over de camping. De receptie, het toiletgebouw prachtig in authentieke stijl gebouwd en de ruimte om af te wassen. Het zwembad niet te vergeten, aangelegd boven op een heuvel met een prachtig uitzicht op het glooiende landschap.

Daarna mochten we een plekje uitzoeken om te gaan staan. Toen we geïnstalleerd waren kon onze vakantie pas echt beginnen. We maakten kennis met onze vakantie buren. En we kregen te horen hoe heerlijk het hier was en hoe lekker Bernadette kan koken! Dat doet ze om de dag voor de gasten die mee willen eten. En zo beleven wij heerlijke dagen op Le Mas D'Ayen. We lezen, luieren, zwemmen, doen een boodschapje en eten uiteraard mee. Om zelf te ervaren dat Bernadette een goede kokkin is!

Op een middag, als ik zit te lezen, leg ik mijn boek aan de kant. Ik luister een poos naar de stilte. Wat een verademing om alleen vogels te horen. De koekoek, de merel, de krekels en 's avonds de uilen. Die zich ook laten zien! Elke keer als ik gezwommen heb en een tijdje geniet van het prachtige uitzicht raak ik ontroerd. Zo mooi, zo stil en zo met aandacht aangelegd.
Wij gingen naar deze camping met het idee, we zien wel hoe lang we blijven. Na een paar dagen weten we al dat dit onze eindbestemming voor vakantie 2015 is. Wij willen een paar weken genieten van deze oase van rust.

En daar zit mijn twijfel om een stukje te schrijven, om meer bekendheid te geven aan camping Le Mas D'Ayen. Dat schrijven is geen probleem. Maar hoe is het als er veel mensen hier naar toe komen? Blijft het dan zo stil? Ik wil, egoïstisch als ik ben, deze plek voor mezelf houden. Maar hoe lang kan een camping bestaan, als er te weinig mensen weten van dit paradijsje op aarde.

Ik ga nog even zwemmen en genieten van het uitzicht.

Joke
Juni 2015.
Joke | 26-06-2015
Mijn man en ik zijn nog niet zo heel lang naturisten, zo’n drie jaar nu en het bevalt ons erg goed en dat wordt alleen maar beter nu we steeds meer campings met elkaar kunnen vergelijken.
Nu hebben we een pareltje ontdekt in de Correze, Le Mas d'Ayen.
De ontvangst door Bernadette en Arie waren zo warm en we voelde ons er zo welkom.
Daarom heb ik Bernadette belooft om een kleine recensie te schrijven om de camping
meer bekendheid te geven.
Het liefste zou ik het voor mezelf willen houden want het is een superplek en een heerlijke camping met zulke lieve eigenaren.
De camping zelf is niet enorm groot en daarom juist zo leuk, het hoofdgebouw is een paar honderd jaar oude boerderij, er daar gebeuren ook veel leuke activiteiten. Gezamenlijke maaltijden e.d. maar je kunt er ook gewoon iets gaan drinken of een ijsje eten op de gezellige binnenplaats en
je proeft overal de sfeer van weleer, ook het zwembad is bij mij in goede aarde gevallen ik kon er heerlijk mijn baantjes trekken. Wij gaan hier zeer beslist nog eens terug komen.

Ria Heijmans
Ria Heijmans | 20-06-2015
We waren dit voorjaar al voor de derde keer op Le Mas d' Ayen, bij Arie en Bernadette. En dat is niet voor niets. Wat een heerlijke sfeer heerst er, met rust op het terrein en gezelligheid op de binnenplaats. Waar we veel mooie gesprekken met de eigenaren en de medekampeerders gevoerd hebben. Een prachtige ligging in een erg mooi gebied, met het dorp op loopafstand en toch midden in de natuur. Wat een weldadige stilte, met alleen de vogeltjes om je tent. Ook de verrukkelijke maaltijden van Bernadette mogen niet onvermeld blijven. We troffen mooi weer, en dan is zelfs begin mei het zwembad al heerlijk.
Ruud en Brigitte. | 23-05-2015
Gelukkig is deze fijne camping nu weer vanaf 1 mei geopend! We hebben in de meivakantie op Mas d'Ayen genoten van de rust, de mooie omgeving, de heerlijke maaltijden van Bernadette, de mooie fietstochten het heerlijke zwembad..... we komen van de zomer zeker weer terug! Joop Pauel
Joop Pauel | 18-05-2015
Deze nazomer hebben we 10 dagen met veel plezier op de camping gestaan,we hebben genoten van de gastvrijheid van Arie &Bernadette en niet te vergeten de heerlijke maaltijden! In de omgeving kan je heerlijk wandelen. Wij komen zeker terug! Alleen jammer dat dit niet in de Meivakantie kan want dan is de camping nog dicht!
Wick&Joke | 02-10-2014
Naar aanleiding van alle positieve berichten hier Mas d'Ayen bezocht. We zijn zeer vriendelijk ontvangen. Arie en Bernadette hebben de voorzieningen prima voor elkaar. De Mas is opgeknapt tot een charmante binnenplaats, het sanitair is top en in tegenstelling tot eerdere berichten is er gratis Wifi. Het zwembad, nog niet helemaal af, ligt op een mooie plek.

Toch viel het ons tegen dat er maar 8/9 plekken liggen op de berg met het beschreven weidse uitzicht. De overige plekken liggen tegenover elkaar op een rijtje met weinig privacy. Jammer.
Mavi | 07-08-2014
.... Genieten met een Hoofdletter.

En dan hebben ze nu ook nog een zwembad met fantastisch uitzicht.
Eén vakantie is tekort.
Els en Louis.
Louis de Schepper | 15-06-2014
Als je dagelijks geamuseerd wil worden met een activiteiten-programma, zwembad, glijbanen, trampolines en muziek, ga dan niet naar Camping Le Mas bij Ayen!
Een sfeer van rust en warme gastvrijheid staat centraal bij de hard werkende Arie en Bernadette. Wat een prachtige lokatie hebben ze daar gecreëerd: 25 ruime plaatsen met zon en schaduw van de notenbomen en een modern en schoon sanitair in een vleugel van het centrale gebouw.
Deze 400 jaar oude boerderij bestaat uit en aaneenschakeling van diverse gebouwen die een rustieke binnenplaats omsluiten. Rondom de prachtige binnentuin zijn diverse zitjes, waar tijd en ruimte is voor een drankje en een praatje en waar om de dag een fantastische maaltijd geserveerd wordt door Bernadette.

Uit nieuwsgierigheid naar hun nieuwe camping wilden m’n vriendin en ik er een paar dagen kamperen om te ontdekken of het wat was... toen werd het een week en uiteindelijk zijn we de twee resterende weken van onze vakantie gebleven. Volgend jaar gaan we zeker weer!

Zoveel liefde voor mens en natuur, persoonlijk contact en welgemeende gastvrijheid van Arie en Bernadette, goede service en fijne andere kampeerders (die niet voor niets meeverhuisd zijn naar deze nieuwe lokatie), wat voor positiefs kan ik nog meer schrijven? Deze mensen werken vanuit hun hart en dat voel je!

Tja, als God in Frankrijk een plek zocht dan werd het ongetwijfeld Le Mas!

Volgend jaar weer!
Harry

PS
Er was (en is) een eiland in Griekenland dat Amorgos heet. Toen ik daar (ook) per toeval, in de begin 80-er jaren terecht kwam zeiden we, een handjevol backpakkers, tegen elkaar: don't talk about Amorgos, just whisper.... Het was een prachtig stil, sereen eiland met nauwelijks toeristen, onbedorven, zo authentiek. 
Ik denk nu hetzelfde: we hebben Le Mas bij toeval gevonden en hebben genoten van de ruimte, de rust, het persoonlijke. Dat houden we graag zo, maar ja, we gunnen veel meer mensen deze plek dus zullen we heel erg hard fluisteren hoe mooi en goed het is daar!
Harry van Nie | 28-08-2013
Bernadette en Arie vernieuwd.

In 2011 wilden we nog eens, maar konden niet, 2012 wilden we en konden we, maar toen bleken Bernadette en Arie kun paradijsje te hebben opgedoekt. Geen grote verassing, want het was in 2008 al bekend dat Moulin de Gany te koop was. Maar we wilden zo graag nog eens die heerlijke zorgzaamheid van Bernadette ervaren. Haar (vegetarische) BBQ liet tongstrelende herinneringen na en samen met vele anderen, een pot rode wijn en Marjolein Meijer (v/d Berini's) was het rond het open vuur onder een prachtige sterrenhemel; het decor wat je in een theater wel zou wensen, maar nooit zou krijgen, een droom die werkelijkheid werd.

2013 is het jaar van Mas d'Ayen. In het dal van van het sympathieke dorp Ayen hebben Bernadette en Arie een jaar keihard gewerkt om hun volgende footprint af te drukken. Op geheel eigen wijze hebben zij daar een prachtig nieuw paradijsje gecreëerd met een heuse poorttoegang tot hun herenboerderij met een binnenplaats wat als decor door de beugel kan voor menig Frans spektakel of chanson. Het sanitair is geheel nieuw opgetrokken. Het dak laat zien dat de tijdgeest er doorheen heeft gedwaald. Zo lieten bij de BBQ Inneke, Jan en Paul van zich horen en deden na hun concert op zaterdag 17 augustus nog een ode aan Bernadette en Arie, met een geheel op hun lijf gecomponeerd lied. De oude familiale sfeer was er alsof het niet was weggeweest, doch slechts was verplaatst. Met de spirit van een Smitshoekse rechtsbuiten is Arie in staat om de gast zich goed op zijn of haar gemak te laten voelen. Niet alleen andere gasten, maar ook wij bleven langer hangen dan de bedoeling was.

Het terrein is nieuw, dus nog in opbouw. Het kent prachtige uitzichten op het dorp (20 min. lopen), op de Mas zelf en in het dal, waarvan Ronald zei: "je ziet zo de mammoeten en de sabeltand tijgers de hoek om komen".

NB wifi is inmIddels afgeschaft. Alleen maar appende mensen op het terrein schiet het sociale en menselijke doel van Mas d'Ayen volstrekt voorbij, aldus Arie. In het dorpje is het zo nodig op het terras van de plaatselijke kroeg goed electronisch toeven; er kan naar hartelust worden gewifi-ed.

Bernadette en Arie, fijn dat jullie er weer zijn.

Ronald en Eric
Ronald & Eric | 27-08-2013
Dankzij een kort bericht in de zomereditie van magazine UIT! zijn mijn vriend en ik deze prachtige nieuwe camping op het spoor gekomen.

Direct bij aankomst werden we aangenaam verrast door de gastvrijheid en betrokkenheid van de eigenaren, de ruime kampeerplaatsen en de gezellige sfeer.

Met als gevolg dat er van onze oorspronkelijke rondtrekplannen niets terecht kwam.. Tot onze laatste vakantiedag hebben we genoten van de mooie omgeving, de kookkunsten van Bernadette, de boeiende gesprekken met Arie, en de gezelligheid met andere campinggasten. En dat alles in een oase van rust en ruimte.

En dan te weten dat dit pas het eerste seizoen van deze camping was en de eigenaren de komende winter nog veel meer moois gaan realiseren.

Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!
Karin van der Burgt | 27-08-2013
Eind juni waren wij 10 dagen op Le Mas d'Ayen. Genoten hebben wij van de prachtige plek met uitzicht op Ayen, de vele vogels die ons verwelkomden met hun mooie concert, waarvan wij 1 met name willen noemen, de wielewaal. Prachtig !
Op een heerlijke avond zaten wij voor de caravan in de schemering, en daar vloog een meter boven de grond een kerkuil op zoek naar prooi. Hij viel op door zijn witte kleur. Heel bijzonder om dat eens te zien.

De ontspannen en rustige sfeer op de camping is aangenaam. De gezellige binnentuin (waar Wifi is) nodigt uit tot een drankje en een heerlijke maaltijd, door Bernadette bereid.

Dit gedeelte van de Correze is prachtig, heel afwisselend qua landschap en mooie
dorpjes. We namen de kleine weggetjes en dan was het alleen maar genieten.

En vanaf de camping zijn er diverse mogelijkheden om een wandeling te maken,
waar je verrast wordt door mooie uitzichten en bloemen en planten.
Kortom: een heerlijke plek om te verblijven en waar we graag terugkomen.
Peter en Dineke | 25-08-2013
Wij hebben 3 weken genoten van een heerlijke vakantie op de nieuwe camping “Le Mas d’ Ayen” van Arie en Bernadette Rijkee.
De sfeer en de gastvrijheid was weer als altijd; super!!

Een mooi ingericht toiletgebouw, ruime plaatsen, met gravel verharde paden en een gezellige binnentuin met veel uitstraling van rust en intimiteit. Dit jaar waren nog niet alle faciliteiten voor 100% gereed, maar dat zal in 2014 zeker wel het geval zijn.
Een compliment aan Arie en Bernadette dat zij in een korte tijd zoiets moois hebben gerealiseerd.

Natuurlijke schaduw is er altijd te vinden onder de prachtige notenbomen die op het terrein staan.
Van de kookkunsten, ook vegetarisch, van Bernadette hebben wij optimaal genoten.
Ook hebben wij genoten van een nest met jonge uilen. Wij zagen ze per dag groeien en op een nacht uitvliegen: Super om te zien!

De heuvelachtige wegen rond de camping bieden veel mogelijkheden aan fanatieke fietsers.
Diverse wandelroutes, met prachtige vergezichten, lopen vanaf of langs de camping.
In een straal van 20 kilometer rondom de camping is er veel te bewonderen op vergezichten en cultuur.
Wij kijken nu al uit naar de zomer van 2014.
Jan en Janny | 25-08-2013
Zeer gezellig,goed schoon sanitair en mooie ruime plekken. Als het te warm was hebben we heerlijk in de schaduw van de notenboom kunnen zitten. Bernadette kookt 3keer in de week heerlijke maaltijden. Wij voelden ons echt thuis! Zeker aanteraden als u van ruimte, natuur en gezelligheid houdt. We komen volgend jaar zeker weer.
Danielle Klaassen | 24-08-2013
Nieuwe camping, geen schaduw, geen wifi, geen zwembad.
Na regenbui zakten wij tot de enkels n de modder voor de caravan.
Voor mensen die slecht ter been zijn, zeker geen aanrader maat sanitairgebouw alleen via een klim te bereiken is.
Prijzen niet in verhouding tot hetgeen geboden wordt.
Nel van Zwol | 15-08-2013

Geef hier jouw beoordeling van Le Mas d'Ayen.

Wat is jouw ervaring met "Le Mas d'Ayen" ?

Hoe waardeer je Le Mas d'Ayen in het algemeen?

Je naam

Het e-mail adres is alleen voor controle en komt niet op de site te staan.

E-mail adres

Het veld hieronder svp leeg laten.

-

Achtergrondfoto: © Dartigeas

Le Haut Chandelalar, ultieme ontspanning

http://www.le-haut-chandelalar.com


Time: 0.025