Naturismegids

Sasso Corbo

9.7

Gemiddeld cijfer van 60 beoordelingen.

Adresgegevens

Sasso Corbo
Località Casone – frazione Petricci snc
58055 Semproniano
0039 0564 19 11 355
Website
Lat: 42.760751
Long: 11.553728

Informatie

Afstanden

 • Brussel 1376 Km / 14:14
 • Utrecht 1501 Km / 15:17

Open

 • 20 April t/m 1 Oktober

Algemeen

 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 23
 • Aantal plaatsen: 30
 • Aantal plaatsen met elektra: 30
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • WIFI / internet
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Zwembad

Eten en drinken

 • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
 • Bar
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Geschikt voor kinderen

Meningen en ervaringen van bezoekers met Sasso Corbo.

Wij hebben 2 heerlijke weken genoten van al het mooie en fijne op Sasso Corbo, vooral door de hartelijkheid van Domenica, Bas en kids. Ook al was het weer niet Toscaans [de zon liet zich, zoals overal in Europa, maar mondjesmaat zien], het was puur genieten. Genieten van het mooie terrein, de bloemen en dieren, de groenten uit de moestuin, de eitjes van de kippen, de wijn uit het vat en de voortreffelijke en sfeervolle maaltijden op maandag en donderdag. De visie en missie van Bas en Domenica met hun camping inspireren en enthousiasmeren! Sasso Corbo is niet naast de deur, maar we gaan zeker terug!
Bert&Ingrid | 13-07-2016
Wat een pracht camping ruime plekken mooie omgeving en een fantastisch uitzicht . Schone toilet units met zeep en toiletpapier.
Eigenaar Bas en Domenica zijn zeer gastvrij en dat stralen zij ook uit..Ze serveren er twee keer per week een heerlijke maaltijd. Deze Camping is een aanrader voor mensen die ruimte en rust zoeken Wij hebben er een fantastische 8 dagen gehad , een komen zeker terug.
Dit is een TOP CAMPING.
Cor en Truus | 12-07-2016
Meer recensies van Cor en Truus (2)
Paar jaar geleden op deze camping geweest. Schitterende omgeving en grote plaatsen. Wij hadden een jaar van te voren gereserveerd, maar tot onze verbazing werden we naar een grote modderpoel in de struiken gestuurd. En daar wilden we niet staan met onze gloednieuwe van de waard tent. We moesten overnachten in een tent van de eigenaar als we een andere plek wilden. Deze was gescheurd en rijp voor de stort. Affijn we kregen een mooie grote plek. Helaas werd het de komende weken heel slecht weer, daar kan niemand iets aan doen. De plek was niet vlak en we voelden het water onder het zeil stromen. Het gevolg was dat er stenen voelbaar werden ondanks de lagen dik zeil. Verder is de capaciteit warm water te weinig, sommige pubers douchen en half uur, dus dan blijft er weinig warm water over. Als de eigenaars de waterafvoer en het warm water beter regelen dan wordt het wellicht een betere camping. En met een volle kruiwagen met boodschappen de berg af is niet bepaald een pretje. Ondanks de prachtige omgeving gaan wij er niet meer heen.
Aj. K
Aj k | 26-06-2016
Wij hebben ondanks het wat mindere weer begin juni, genoten bij op Sasso Corbo . Het terrein, de gastvrijheid van Bas en Domenica, het heerlijke eten, de excursie, zelfs de was is een feest geweest. Als wij in Italië zijn, gaan wij beslist weer op Sasso Corbo kamperen.
Thérèse Wolters | 24-06-2016
Wat een paradijsje! Heel veel ruimte voor 30 kampeerplekken waarvan de meeste met een geweldig mooi uitzicht! Gemoedelijke en gezellige sfeer nodigt uit aan te schuiven bij de gezamenlijke maaltijd. Uitstekend en schoon sanitair. Bas en Dominica hebben hier een gigantische klus geklaard. Ook de gastvrijheid en behulpzaamheid hebben we heel erg gewaardeerd. Komen zeker terug!!
Frits en Marlies | 19-06-2016
Meer recensies van Frits en Marlies (4)
Een indrukwekkende ervaring en zeer positief verrast. Voor aankomst hadden wij niet zo'n heel duidelijk beeld wat wij konden verwachten na onze wekenlange trektocht met onze camper over Sicilie en door Zuid Italie. En dan kom je hier toch echt in een paradijsje terecht. 30 plekken op 23 hectare. Daarmede is het karakter van de camping geschetst. Je vindt Mega ruimte, rust en privacy op een ongekend hoog niveau. Uitstekende en vooral praktische toilet en douche voorzieningen, waarvoor je overigens wel met een regelmatig klimmetje rekening moet houden, want het terrein is sterk geaccidenteerd. Zwembad weliswaar niet top (het is een opbouwbad met een diepgang van +/- 1,20 m) maar gezien de afmetingen kan je er nog steeds prima in zwemmen. Wij hadden een prachtige plek met een uitzicht dat bijna ongekend is in onze tientallen jaren lange kampeer ervaringen. In Bas en Dominica herkenden wij de gedreven ondernemers die een prachtig vakantie product kunnen en willen leveren (gastvrijheid / rust en ruimte ) als een soort "Spin-off" van het leven dat zij voor henzelf en hun gezin hebben gekozen.
Peter en Joleen | 19-06-2016
Het was een eind rijden en natuurlijk en in de middle of nowhere. Maar wat een verrassing was dat terrein. Sasso Corbo gerund door Bas en Domenica en hun vier kinderen die in het Zuid Toscaanse hun droomcamping hebben gerealiseerd. De ligging is geweldig, op een berg. Wat een weidsheid wat een uitzichten wat een rust. Verder geweldige staanplekken. De een al mooier als de ander. Het sanitair is gewoon 5 sterren. Schoon degelijk, comfortabel. Overal stroom. Het lijkt luxe en dat is het ook, maar het valt totaal niet op.
De bijzonder vriendelijke eigenaars runnen een ecologische camping. Dat is voor naturisten niks bijzonders, maar dat je uit andermans groentetuin hun biologische gekweekte groenten mag oogsten is dan weer wel bijzonder. Alles noteer je netjes en net als de drankjes en de flessen biologische wijn en het dagelijkse brood reken je dat op het eind van je verblijf af.
Wil je wijnproeven dan rijdt Domenica je er heen met de Landrover en ik verzeker je dat je een topmiddag hebt. Ook de gezamenlijke Toscaanse maaltijden met producten uit de tuin en uit de streek zijn een feest en super gezellig. Het lijkt of je bij vrienden op bezoek bent.
Ze hebben een vertrektent en dat is superhandig als je ’s morgens wil vertrekken. Slaap je ook eens in een echte Karsten opblaastent het liefst zou ik deze plek ook geheim willen houden, maar deze plek moet blijven bestaan dus ga er heen en oordeel zelf. Een Italiaans paradijsje met een Hollands randje.
Dré en Joyce
Dré en Joyce | 20-04-2016
In 2014 zijn we heerlijk drie weken in de huurtent geweest.Toen kon dat nog.Bas en Domenica waren geweldig gastvrij.Het zelfbedieningswinkeltje voor basisbenodigdheden is voorzien met biologische producten - de natuur heeft het daar goed.
Het landschap is fantastisch en de etruskische geschiedenis in de buurt is een mustsee.
Oebele | 15-01-2016
Meer recensies van Oebele (3)
Geweldige camping!! Het is een eind rijden, maar dan heb je ook een, naar mijn mening, perfect plekje!
Ik zou niet weten wat er veranderd zou moeten worden.
De maaltijden, de proeverijen, de sfeer, warme en schone douches, de ruime plekken enzovoort.
Tieners dragen kleding of een doek, heel natuurlijk en passend bij hun leeftijd.
Eigenaren altijd behulpzaam en vriendelijk.
Mieke | 18-08-2015
Het was even doorbijten op de weg naar de camping.
Maar dan kom je ook ergens????
Wat een ruimte om je heen, heerlijk kunnen genieten van het mooie landschap. De sfeer op de camping is heel relaxed en gezellig. De gezamenlijke avondmaaltijden zijn top! En niet te vergeten de buitendouches met een prachtig uitzicht.
Wij stonden op het 'rustige' deel van de camping onder een grote eenzame eik. Een geweldige plek.
Met weemoed hebben wij jullie verlaten met grote bewondering dat jullie dit allemaal, door hard werken, voor elkaar hebben gekregen.
Annemarie & Wil | 13-08-2015
Meer recensies van Annemarie & Wil (4)
Een oase van rust en toch veel te beleven. We kwamen op donderdag aan en mochten meteen mee-eten. De kinderen eten dan gezamenlijk om 18:00, wat een vondst! Ze hadden gelijk aansluiting, ook door de cultuur die er heerst van vertrouwen, respect en iedereen mag meedoen, maar niks moet! de insecten die er zijn, zijn drukker met de natuur dan met de mensen bezig, daardoor geen last van muggen of dazen. Lekker koel snachts en twee reeën dichtbij de plek gezien.
Bas en Domenica deden me denken aan een balletvoorstelling: altijd goedgehumeurd alsof het geen enkele moeite kost, terwijl het keihard werken is om dit te bereiken volgens mij!
Sabine en Johan kinderen 11 en 14 | 12-08-2015
Voor het eerst dit jaar (afgelopen juni) in Italië geweest en gelijk op het mooiste plekje. Mooie camping op een prachtige plaats. Helaas hadden we het weer niet mee, veel onweersbuien en vaak regen. Bas was heel behulpzaam en zette de avond voor vertrek een aanhangwagen bij onze plek neer zodat wij zonder moeite omhoog konden komen van de steile glibberige paadjes. Al met al deze 2 weken heel erg genoten, ontzettend leuke nieuwe mensen ontmoet. Bas en Domenica hebben hun hele ziel in deze plek gegooid en dat zie je duidelijk terug. Wij kijken er nu al naar uit om over een paar jaar weer terug te keren. Het was genieten!
Lianne en Daan | 03-08-2015
Wat een waar paradijs. Na de 2,6 km lange afdaling(met niet al te best wegdek) met onze caravan werden we allerhartelijkst ontvangen door Bas en Domenica. We moesten ons geen zorgen maken over de terugreis, want Bas brengt je caravan weer naar boven. We kregen een prachtige plaats, waar Bas en Domenica zelf hun huis gaan bouwen. Wat een uitzicht, rust en ruimte. Vanaf de eerste minuut voel je je gast en is niets teveel. Ook toen na enkele dagen de klim naar boven wel erg lang was, zette Bas zonder problemen onze caravan op een plek op veld Panorama.
Het vertrouwen om zelf je consumpties bij te houden, geeft de ware naturistensfeer weer. Ook de maaltijden, door Domenica met liefde bereid met zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen tuin, waren erg lekker en gezellig. Onze planning van tien dagen werd uiteindelijk ruim drie weken. Volgend jaar gaan we beslist weer terug
Akkie en Rieg | 15-07-2015
Fijne camping in een prachtige omgeving waar je helemaal tot rust kunt komen. Ongedwongen sfeer. Voorzieningen zijn prima. Gezamenlijke maaltijden waren erg gezellig. Reparatie aan vouwwagen werd door Bas snel geregeld en op de staanplaats uitgevoerd. Zwembad viel bij eerste aanblik wat tegen, maar beviel toch prima. Onze kinderen (9-14 jr) vroegen op eerste avond al waarom we maar 2 weken bleven. Dit jaar gaan we weer.
Jan | 12-05-2015
Mijn dochter komt deze komende zomer met haar gezin naar Sasso Corbo. Ze hebben er zelf voor gekozen en zich niet door negatievelingen laten beinvloeden. Geweldig, want in onze herinnering is het nog steeds geweldig. Wellicht, komen we volgend jaar nog een keertje kijken hoe het gaat en vooral genieten van het prachtige Toscane, jullie uitmuntende gastvrijheid, de gezelligge maaltijden, kortom genieten!
Dick Falkena | 15-03-2015
Meer recensies van Dick Falkena (2)
Wij zijn als gezin met twee kinderen (9 en 11), minder lyrisch over deze camping. Het terrein moet bereikt worden via een slecht begaanbaar rotssplit pad van 2,6 kilometer. Onze dakkoffer was losgetrild en de auto kreeg het zwaar te verduren. Het is niet aan te bevelen om over dit pad te fietsen. De plaatsen zijn ruim en liggen ver uit elkaar. Toch hebben wij moeten puzzelen om onze vouwwagen er te plaatsen. De grond is vrijwel nergens egaal en de plaatsen zijn omzoomd door brandnetels en ander (on)kruid. Prachtig om te zien maar hinderlijk om er tussendoor te moeten naar je tent. Wij vinden het een groot voordeel dat er geen auto’s op het terrein blijven staan. Maar de kruiwagen oplossing om de boodschappen naar de tent te brengen, die wij op andere campings ideaal vinden, is op dit zeer geaccidenteerde terrein een meer dan zware beproeving. Het zwembad is niet meer dan een groot formaat opbouw bad. Een zak in een buizen frame. Op zichzelf nog geen probleem maar de kinderen werden misselijk als ze erin gespeeld hadden. Ook mijn eigen pogingen in het bad hadden datzelfde resultaat. Jammer, want in het heerlijke Toscaanse klimaat hadden wij niets liever gedaan dan de hele dag in het zwembad spelen. Het paardrijden bleek ook een beetje tegen te vallen voor de kinderen. Er kon mondjesmaat op één paard gezeten worden. Het andere beet. Tenslotte viel het eco-karakter ons een beetje tegen. Zeker, er waren septic-tanks onder douche en toilet aangelegd. Maar het afval moest voor 22.00 uur bij de sanitair hutjes staan om opgehaald te worden voordat de vossen het plunderde. Op de verzamelpunten stond daarvoor één huis, tuin en keuken afvalemmer. Wat daar, al snel, niet in paste stond in zakjes, ongescheiden, tussen de afvalemmer en de wastafel. Niet fijn.
Bij vertrek hebben wij Bas en Domenica verteld van onze bevindingen en naar beste inzicht een paar goed bedoelde suggesties gedaan. Die werden allerminst op prijs gesteld. Al helemaal niet omdat ik begrip getoond had voor de ongemakken in de opstart fase van deze camping. Dat moest ik van de inmiddels boze Domenica terugnemen. Zij vindt dat ze de opstartfase echt wel voorbij zijn. Van restitutie voor ons ingekorte verblijf kon absoluut geen sprake zijn. Wij bezoeken iedere zomer drie tot vier verschillende campings, groot en klein, maar komen deze inflexibiliteit op naturisten terreinen eigenlijk nooit tegen. Als de weg meer begaanbaar, het zwembad een echt zwembad wordt, het terrein en de sanitaire voorzieningen iets meer aandacht krijgen en we de boodschappen even met de auto naar de tent mogen brengen, dan wordt Sasso Corbo een fijne camping in Toscane en komen wij graag terug. Als we nog mogen na onze goed bedoelde kritiek.
Harry en Janneke | 08-11-2014
Sasso Corbo vinden wij een waar paradijsje. Bij aankomst waren wij meteen onder de indruk van de enorme overkapping waar wij bij aankomst allerhartelijkst ontvangen werden door Bas, van de prachtig grote campeerplekken die opgaan in de Toscaanse heuvels en van het op een ook zo natuurlijke manier aangelegde sanitair inclusief buitendouches met een machtig mooi uitzicht.
Wij hebben de laatste avond deelgenomen aan de gezamenlijke maaltijd die erg lekker en zorgvuldig door Domenica bereid was. En het was een hele gezellige avond! De andere dagen hebben wij gekookt met groenten en kruiden uit de groentetuin die afgelopen half jaar vakkundig is opgezet door Talmar.
Bovendien mag je zelf je groenten en kruiden plukken uit de tuin op 2 tijdstippen per dag. Erg leuk! Onze complimenten hiervoor!
Campinggasten mogen drankjes en andere aangeboden levensmiddelen zelf pakken en opschrijven. Het siert Bas en Domenica in hun vertrouwen in hun gasten. Dat schept meteen een band. Wij wensen hun vele leuke campinggasten toe en succes voor de toekomst. Wij komen in ieder geval weer terug!
Ingrid en Tineke | 10-09-2014
Sasso Corbo is een paradijsje. Door de prachtige natuur, de ruimte, de gezelligheid, het gemak, de gastvrijheid van Bas en Domenica. Dit is het ware naturisme!
Run en Marc | 14-08-2014
In juni 2014 een paar heerlijke dagen gestaan met onze camper op Sassa Corbo. Hartelijk ontvangen, goed verzorgd sanitair, zeer ruime plaatsen en een ontspannen sfeer: zo moet een naturistenterrein altijd zijn. Een regelrechte aanrader!
Rob en Monique, juli 2014.
Rob en Monique | 21-07-2014
14 dagen werden er 19. Het is ronduit een geweldige camping.
Gastvrij, gezellig, idyllisch. Alle ingrediënten voor een zeer ontspannen tijd.
Jac. en Margriet | 16-07-2014
Wij hebben 9 fantastische dagen gehad bij Domenica en Bas. Rust en een schitterende omgeving. Je merkt en ziet dat er met zorg en liefde aan deze camping is gewerkt...en nog wordt gewerkt. Je ziet de eigenaren stralen als het de gasten naar hun zin kunnen maken. Dit doen ze met absolute gedrevenheid. We hebben een heerlijke wijn proeverij gehad en ook de kookkunsten van Dominica: onze complimenten.
Jan en Lisette | 30-06-2014
In augustus waren we 19 dagen te gast bij Domenica en Bas op hun prachtig gelegen camping. Zeer ruime plaatsen, opgenomen in de glooiing van de heuvels, met een schitterend uitzicht en met je buren op 40 à 50 m. De sanitair-units liggen nergens te dicht en zeker niet te ver van de plaatsen. De gastvrij is top. Domenica en Bas verstaan uitstekend de kunst om niet aanwezig te lijken als ze niet nodig zijn. Maar is dat laatste wel het geval dan staan ze direct voor je klaar. De gezamelijke maaltijden smaakten heerlijk en het was bovendien erg gezellig aan de lange tafels.
Tiny en ik hebben prachtige fietstochten over de Toscaanse heuvels gemaakt en daarbij vele mooie dorpjes bezocht met elk hun eigen Italiaanse charme.
Kortom, we hebben een heerlijke vakantie gehad mede dankzij een prachtig verblijf en de bijzonder fijne en spontane gastvrijheid van Domenica en Bas.
Veel succes en tot weerziens.
Tiny en Jo | 09-09-2013
Genoten van een prachtige ruime plek voor ons en onze bus, leuke mensen en heerlijk eten. Een aanrader voor mensen die ruimte en rust zoeken. In de buurt is van alles te bezichtigen en te doen.
Samen met vrouw een heerlijke tijd gehad, grote kans dat we terug komen ! Dank Domenica en Bas en kinderen
Ron | 08-09-2013
Ruim2 1/2 week genoten op deze heerlijke ecologische camping. Buitengewone gastvrijheid van Bas en Domenica. Voor tweede seizoen is de camping al heel compleet. Camping is prima uitvalsbasis voor het prachtige Toscane. Rust en ruimte om echt te ontspannen. Een aanrader!!
Gé en Arjan | 12-08-2013
Meer recensies van Gé en Arjan (2)
Wat een heerlijke camping! Wij hebben het met onze meiden van 12 en 8 heel erg naar ons zin gehad op Sasso Corbo. Ruime plek, fantastisch uitzicht, erg goed sanitair, goede sfeer, prima zwembadje en een prachtige omgeving. Je moet wel even een stukje rijden voordat je ergens bent, maar in ruil daarvoor zit je op de camping midden in de natuur. Een aanrader! Marcel, Annemieke, Lotte en Meike
Annemieke | 10-08-2013

Geef hier jouw beoordeling

Wat is jouw ervaring met "Sasso Corbo" ?
Hoe waardeer je Sasso Corbo in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.028