Naturismegids

Domaine d'Enriou

7.3

Gemiddeld cijfer van 40 beoordelingen.

Deze locatie is niet meer naturistisch

Adresgegevens

Domaine d'Enriou
04500 Saint-Laurent-du-Verdon
0033 (0) 492 74 41 02
Website
Lat: 43.710571
Long: 6.058444

Informatie

In een prachtige omgeving, ligt direct aan de Verdon dat via een steil rotspad te bereiken is, Camping Domaine d'Enriou. Het 150 ha. grote bosrijke terrein biedt een naturistische wandelroute van maar liefst 10 kilometer. Rond de gerestaureerde oude boerderij bevinden zich 2 zwembaden en een apart kinderbad, de bar, receptie en de winkel voor uw dagelijkse benodigdheden. Op de sfeervolle binnenplaats vindt u in de schaduw van de bomen het terras waar u kunt genieten van de lekkerste Provençaalse gerechten. Want de keuken op Domaine d'Enriou is uitstekend. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals gemeenschappelijke barbecues, dans- en muziekavonden. Voor de jeugd is er in het hoogseizoen animatie en disco. Sportieve activiteiten zijn er volop mogelijk, zoals: volleybal, jeu de boules, tafeltennis, boogschieten, Kanoën en fitness. De camping organiseert onder leiding van een gids bergwandelingen, bergbeklimmingen, canyoning en rafting in de Gorges du Verdon.

Reviews van bezoekers over Domaine d'Enriou

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Domaine d'Enriou. Laat het ons weten!
Prachtige camping, grote plekken, waarvan vele met een schitterend uitzicht. Sanitair ondertussen opgeknapt en aangename bar. Heel mooie omgeving.
Alleen zoooo verschrikkelijk jammer dat practisch alle pubers (alleszins toen wij er waren eind juli) gekleed lopen, en dit al vanaf 9-10 jaar. Ik ben al heel lang naturist en op mijn gemak, maar als ik zo’n groepje geklede pubers zie naderen, voel ik me steeds weer naakt. (En dat is nu net een gevoel dat je niét wil hebben op de naturisten camping ;-) Het basis pincipe van het naturisme ‘naakt zijn als het weer het toelaat’ is hier wel heel ver weg. Het lijkt ook wel of pubers bijna verplicht zijn om door een ‘moeilijke’ periode heen te gaan. Als je immers geen bikini of allesverhullende short aanhebt ben je echt een buitenbeentje. Welke puber durft daar in godsnaam nog tegenin te gaan? Je ziet het ook zo gebeuren, nieuwe families komen aan, die kinderen lopen lekker in hun blootje en tegen dat de eerste dag ten einde is lopen ze gekleed. Dan vormen zich groepjes, die gekleed aan de rand van het zwembad gaan zitten puffen (want vooralsnog kan een bikini of zwembroek niet in het bad zelf) om dan helemaal verhit (maar o zo cool) weer weg te slenteren. Wie wordt daar in godsnaam blij van? Toch in het minst die jongeren zelf? Het lijkt wel of ouders zélf een big deal maken van dat naakt zijn van hun puberende kinderen. Dat is het toch niet? Als de regels wat duidelijker zouden zijn, zouden veel van die kinderen gewoon met plezier naakt blijven hoor. We zijn ook al op campings geweest waar dat anders was, en waar de pubers net zo graag naakt liepen, zonder aanstellerig gedoe. En als de meerderheid naakt is, doen de twijfelaars gewoon mee want da’s nu eenmaal ook eigen aan pubers.
Als je kind echt zo’n problemen heeft om naakt te zijn, forceer hem/haar dan niet maar doe in die periode dan alsjeblief iets anders; ga wat rondtrekken met de rugzak, doe een ontdekkingsreis, doe een trektocht door de bergen, neem ze mee naar een (vervelende ;-) texctielcamping, zodat ze daarna gewoon weer blij zijn dat ze naakt kunnen lopen, .... opties genoeg. Maar laat de naturisten terreinen alsjeblief aan de naturisten. Ik denk dat er heel wat meer leuke terreinen zijn waar je aangekleed mag lopen, dan dat er terreinen zijn waar je naakt kan dus er is geen enkele reden om aankleed te zijn op een naturisten terrein, toch? En de mythe dat het niemand zou storen, vergeet het. Het stoort vele mensen heel erg. Iedere naturistische ouder zou, denk ik toch, graag hebben dat zijn kinderen naturistisch blijven. Ook tijdens de pubertijd. Maar door niet duidelijk te zijn over wat naturisme inhoudt (en da’s toch net iets meer dan een goede prijs/ruimte verhouding op de camping) maken sommige ouders dat onmogelijk. En dat is doodjammer. Nu ja, vind ik toch.
Dat nu net deze mooie camping, met zijn authentieke naturistische traditie en paradijselijk omgeving op deze manier 'behandeld' wordt, is alleen maar extra spijtig.
Karin | 04-08-2011
Meer recensies van Karin (35)
topper van niveau, maar blijf er aub weg, dan blijft het er lekker rustig voor wie wil genieten van rust, natuur, joie de vivre, ...
en laat het meer aub ook zonder ligplaatsen of welke accomodatie ook, dan blijft het tenminste puur ..
Bud | 23-06-2011
In juli 2010 voor de eerste keer deze camping bezocht. Genoten van de ruimte en de rust. Op het van stroom voorzien gedeelte stonden maximaal 10 caravans. En dat veld is enkele voetbalvelden groot!Dus je waant je alleen. Heerlijk. Alleen jammer dat ik de auto onder een paar schaarse bomen parkeerde. Bij thuiskomst bleek deze helemaal onder de hars te zitten en dat krijg je er bijna niet meer vanaf!! Verder zijn de mensen van de camping vriendelijk en kun je er uren in je blootje wandelen en klauteren. Voor de zwemmers jammer dat er geen goede voorzieningen rondom het prachtig meertje zijn. Met wat fantasie zou de eigenaar hier wel wel ligplekken kunnen maken.Deze camping moet je een keer bezocht hebben. Totaal anders dan welke camping dan ook.
carla en guus | 23-07-2010
In 2008 nog topfavoriet, in 2009 terug geweest en toen eigenlijk een beetje teleurgesteld omwille van het inderdaad toch wel vuile en verouderde sanitair. Wij zijn wat dat betreft niet veeleisend, maar het is nu toch stilaan echt beneden alle peil, vooral als je bekijkt wat je moet betalen. We voelden ons een beetje bekocht. Jammer, want het terrein en de omgeving blijven natuurlijk fantastisch.
Karin | 14-07-2010
Meer recensies van Karin (35)
Heerlijk groot en genieten van rust en natuur. Vooral de afdaling naar de Verdon is geweldig, met een verfrissende duik als beloning. Verwacht geen luxe. We hebben er in 2008 de laatste week van september gestaan. Alles dicht, de eigenaar in Marseille, de beheerder slechts een uurtje per dag aanwezig, maar we konden wel brood bestellen. We stonden met in totaal zes man en een kudde wilde paarden op de camping. Da's pas genieten :-)
Floris | 13-07-2010
MvE
++Enorm veel ruimte, krekels, zon...
--Zeer smerig en te weinig sanitair!,
Kinderen werden dagelijks geprikt door de invasie wespen bij het zwembad...Daar werd dus niets aan gedaan door de eigenaar.
Zeer veel ruimte maar weinig stroompunten..
Winkeltje???

Oftewel; Wij komen niet meer, ik hoop dat de eigenaar zijn winst omzet in minimale kwaliteitsverbeteringen.
We waren er in juli 1 week.
MvE | 15-03-2010
Het is een perfecte camping voor mensen die de rust, de natuur en zeker ook de ruimte weten de waarderen. Er zijn natuurlijk ook wat minpunten.
Wat ons betreft zijn er twee punten die wij als minder prettig ervaren hebben.
Als eerste de tegels rond het zwembad. Die zijn zo grof dat het niet uitnodigd op blote voetem te lopen.
Zelf heb door een voetprobleem zeer gevoelige voetzolen. Het was voor mij dan ook onmogelijk, op blote voeten rond het zwembad te lopen, iets wat niet volgens de voorschriften is.
Ook is het jammer dat met ingang van een september nagenoeg alle service (denk aan bar, restaurant en winkelkeuze) naar een bijna nulpunt daalt.
Onze conclusie is:
Fijne camping, maar weg zijn met ingang van een september.
Jo | 06-09-2009
Reeds al meerdere naturistenvakanties gedaan in frankrijk - we vinden het leuk telkens ergens anders te gaan ; maar voor de eerste keer in ons leven zullen we een plek terug opzoeken : dit Domaine d'Enriou, omwille van de ruimte, het authentieke, het ongedwongene in alles .......de wat onverzorgde afwerking van ons huisje, het wat koude zwembad...doén er echt niet toe, de kersenboom in ons voortuintje vol rijpe rode zoete kersen, waar we zoveel mochten van eten, als we wilden....zo zàlig...het weer was schitterend in de eerste week van juni, en de omgeving biedt heel wat mogelijkheden, zowel op cultureel vlak als op sportief vlak !

Van ons 5 dikke verdiende sterren ! !
dorothy en herman | 17-07-2009
Voor mij nog altijd een van de toppers in de Provence, wanneer je tenminste van rust en ruimte houdt. Ben hier al diverse keren geweest. Vriendelijke ontvangst en goed restaurant.
Je kunt er uren lang naturistisch wandelen.
Jan de Jong | 08-07-2009
Meer recensies van Jan de Jong (14)
Wij kwamen daar in september 2007 zonder afspraak terecht nahet rijden van de Napoleon route. Mooie camping, zeer rustig. Wij hebbendaar een huisje gehuurd, de bedden waren goed, dekeuken stelde niet zoveel voor. Het zwembad is niet verwarmd maar soms wel heel erg privé, als druk was zaten er 5 echtparen, het wateris niet verwarmd. Mooie camping,je kunt er goed wandelen. De omgeving is ook erg leuk, oude dorpjes/stadjes.
Bea Beek | 11-03-2009
Meer recensies van Bea Beek (2)
Het terrein is prachtig mooie en lange wadelingen in je blootje,maar het sanitair is niet om over naar huis te schrijven in de 14 dagen in juni dat we daar verbleven zijn ze nauwelijks of helemaal niet schoon gemaakt.de electra is een ramp voor een leek,bij aankomst krijg je een zekering mee van 3 of 6 amp. en de sleutel van een kast,en zoek het verder zelf maar uit,in het voor seizoen is er weinig te doen voor kinderen,wel een aanrader als je de min punten voor lief neemt,en alleen voor het terrein komt.
g.h.geist (den helder) | 27-07-2008
Wat een rust en ruimte op deze camping!. De mooiste plekken zijn voor tenten/caravans zonder elektriciteit. Maar ook op het grote veld (electriciteit) was het voor ons goed toeven. Daar is dan wel weinig schaduw, hoewel het een populierenbosje wordt genoemd: helaas zijn de meeste bomen dood en geven dus geen schaduw. Maar het was nu niet heet, dus goed te doen.
Deze camping is een echte aanrader als je van ongedwongen, rust en ruimte houdt!
Hans en Ria Verbeek | 07-07-2008
Meer recensies van Hans en Ria Verbeek (6)
Vooral het gedeelte zonder electra is heel ruim en goed bedekt met bomen die schaduw geven. Je buurman zit vaak pas 25 meter verderop of verder. Gezellig open binnenterras waar je lekker kunt eten en in de avond kunt genieten van de muziekanten die er regelmatig optreden. Ik heb er een heerlijke tijd gehad en ga er graag weer naartoe.
Hans Bouman, Almere | 04-07-2008
Oze absolute topfavoriet. Enige reden om daar soms weg te blijven is hittegolf/brandgevaar, maar als het een 'normale' zomer is: gewoonweg prachtig.
Karin | 02-07-2008
Meer recensies van Karin (35)
Jammer dat het dit jaar erg heet was toen wij er stonden. Wij zijn gevlucht volor de warmte. Over de camping niets dan lof. Mooie paatsen, een leuk zwembad en een prachtig plaatsje bij het restaurant met leuke houten zitjes en een gezellig barretje.
Toen we 's avonds laat nog iets wilden eten (na sluiting van de keuken) werd ons nog een heerlijke (vegetarische) maaltijd salade gepresenteerd met een vriendelijke glimlach!!
Het sanitair vond ik echter iets minder. Beetje rommelig en niet altijd even schoon.
Jannie de Wit | 10-09-2007
Meer recensies van Jannie de Wit (2)
Het is inderdaad een oase van rust en men kan er behoorlijk lange naturistische wandelingen doen op het terrein en in de onmiddellijke omgeving ervan. Jammer dat de mogelijkheden om te zwemmen in het meer beperkt zijn: er zijn nauwelijks enkele stenen waarop men kan zitten en de weg naar het meer is moeilijk begaanbaar. Voor het overige niets dan lof voor de camping met zijn ruime plaatsen, gezellige bar, leuk zwembad (ook voor kinderen), goede ontvangst en familiale sfeer. 8/10
jan Seurinck | 06-08-2007
Het is een pracht camping waar het een eldorado is van rust en ruimte,met een prachtige natuur .
En je kan er heerlijk wandelen en alles naturisties,dat is toch een zalig iets hoor . Het is een aan rader voor mensen die van de natuur houden.
M.H | 21-06-2007

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Domaine d'Enriou" ?
Hoe waardeer je Domaine d'Enriou in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.025