Naturismegids

Club le Peonie

7.8

Gemiddeld cijfer van de laatste 6 reviews.

Adresgegevens

Club le Peonie
Località Monteviore
I-08022 Dorgali

WebsiteContact
Lat: 40.238281 / Long: 9.563746
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

In Sardinie tref je aan de oostkust bij Golfo di Orosei, op een kleine twee uur rijden van de havenstad Olbia, de enige naturistencamping in Sardinie, Camping Club Le Peonie. De camping wordt gerund door het echtpaar Angelo en Marisa. Het is een klein terrein (ongeveer 15 plaatsen) met een prachtig zwembad en mooie kleine en middelgrote schaduwrijke campingplekken voor tenten. Een camperbus kan er ook komen. Verder niet geschikt voor caravans en grotere campers ivm de weg op het terrein zelf.

Aan de kust tref je Cala Gonone, een prachtig stadje waar je kunt genieten van de typische strandjes en kustlijnen van Sardinie. Indrukwekkend panorama over zee. Schitterend gebied om te snorkelen en te duiken. Je kunt er ook op excursie met de boot en zo de verlaten strandjes aandoen. Verder kun je mooie wandelingen maken in het berggebied bij canyon Gorroppu, al dan niet onder begeleiding van een gids.

In Dorgali kun je boodschappen doen bij wat grotere supermarkten en ook tanken.

Routeaanduiding:
Camping Club Le Peonie ligt ongeveer 8 kilometer ten zuiden van Dorgali vlak langs de SS125. De afslag vind je bij kilometerpaaltje 196. Vanaf daar daal je ongeveer 2 kilometer af tot de camping. Het adres van de camping wordt niet herkend door de navigatiesystemen. Om de afslag te vinden kun je de onderstaande coordinaten gebruiken:

40.238281°, 9.563746° (graden)

N 40°14.297', E 9°33.825' (graden en minuten)

N 40°14'17.8'', E 9°33'49.5'' (graden, minuten en seconden)

Contactinformatie:

0039 320 4415752 (Angelo)

0039 345 3442335 (Marisa)

Contact voor Nederlanders kan eventueel via Ecocampeggio Naturista Sasso Corbo verlopen. Angelo en Marisa spreken alleen Italiaans.

Afstanden

  • Brussel 1628 Km / 19:28
  • Utrecht 1770 Km / 20:45

Algemeen

  • NFN / INF kaart verplicht
  • Plaats voor tenten
  • Oppervlakte (ha): 5
  • Aantal plaatsen: 15
  • Aantal plaatsen met elektra: 15
  • Alle plaatsen hebben elektriciteit
  • Auto's op apart parkeerterrein

Faciliteiten

  • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
  • Zwembad

Eten en drinken

  • Verkoop vers brood

Activiteiten

  • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

  • Alleengaanden welkom
  • Huisdieren welkom
  • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over Club le Peonie

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Club le Peonie. Laat het ons weten!
Club Le Peonie is een paradijslijke camping voor rustzoekers.

Enigzins afgeschrikt door de vorige recensie vroegen we vooraf wel expliciet na per whatsapp of zwembad gevuld was en koelvriescombinatie in gebruik. Gelukkig was dat zo en er is zelfs een verklaring waarom dat in het geval van de vorige gast nog niet zo was. Omdat men niet de hele dag op het terrein is, is het belangrijk vooraf aan te geven hoe laat je aan denkt te komen.

De zeer vriendelijke, alleen Italiaans sprekende campingeigenaren Marisa en Angelo komen dagelijks twee keer een kijkje nemen en geven je als gast de kans ongestoord te genieten van het terrein en de faciliteiten. Dankzij de gedownloade google translate in het Italiaans is communicate geen enkel probleem.

Sanitair is basic en schoon. De plaatsen zijn netjes aangelegd, geen moeilijk gedoe met haringen, want zelfs aan goede ondergond is gedacht. Er is gratis WI-FI. Elke plek heeft een lantaren (die je zelf aan of uit kunt zetten), electriciteit en tafeltje&stoeltjes. Zwembad is mooi, schoon en met voldoende ligstoelen.

Boodschappen doen we in Dorgali.

Het uitzicht, de serene sfeer, niet eerder waren we in Italië op zo'n prachtige camping.
Zoltan en Renée | 18-07-2023
Meer recensies van Zoltan en Renée (3)
Voor ons geen top ervaring. Het zwembad was nog niet in gebruik. Dat was ons tevoren wel gemeld, maar er zou snel vaart worden gemaakt na onze aankomst. Dat bleek niet het geval. Het weer zat niet mee, dat moet gezegd, maar we hebben ook in de drogere periodes geen activiteiten gezien die duidden op ingebruikname. De douche en toilet gelegenheid verkeren in verval. De eigenaresse komt iedere dag poetsen, maar daar is geen eer aan te behalen. Er komt bij de douche ongeveer 20 seconden warm water, en dan wordt het koud. Later bleek dat de eigenaar op een kleine afstand van de camping aan een andere klus bezig was. Dat kost 35 euro per nacht, zonder blikken of blozen. Er waren bijna geen andere campinggasten gedurende ons verblijf. Een echtpaar vertrok na 1 nacht. Begrijpelijk. We gaan niet nog eens.
Jan | 21-06-2023
Wij verbleven er 10 nachten eind september 2022.Temperatuur rond de 30 graden. Prachtige plek om te zijn. Klein, zes plaatsen voor tent en drie voor campers. Niet bereikbaar met een caravan achter de auto.
Het is even lastig te vinden. Pak de SS 125 en let op bij kilometer plaatje nummer 196 staat het bord met Club le Peonie. Hier gaat de afslag naar beneden. Volg de ( in slechte staat) weg en let op bij de bochten.
Eigenaars hebben het mooi en netjes gemaakt. Heerlijk zwembad met ligstoelen en parasols. In de avond gaat de verlichting aan en kun je nog lang bij het zwembad liggen lezen op je e reader.
Wij werden ontvangen door medegasten, de eigenaar komt in de ochtend en na de siësta. Hij spreekt alleen Italiaans. De eigenaresse een paar woorden frans. Toch alles duidelijk en vriendelijk, met de Google translate lukt het prima.
De omgeving heeft veel te bieden, de kloof, slingerwegen, dorpjes etc. prachtige wandelingen kun je in de omgeving maken.
Twee toiletten en twee douches, schoon. Geen winkeltje of broodservice.
Zelf boodschappen meebrengen is handig want het is een ritje van 10km heen en terug over de bergweg. Er is een koelkast met vriesvak voor algemeen gebruik.
In het dorp zit een traiteur! Goed en heerlijk eten.
Heel fijn verblijf gehad met slechts een nacht een paar druppels regen. De sterren en de maan zijn prachtig. Wij stonden met onze tent op de gebouwde burcht. Prachtig uitzicht. Bij elke plek staat een tafeltje en twee stoeltjes. Dat is fijn kamperen.
Een top vakantie op Sardinië.
(2)
Yvonne en Pieter Jan | 27-09-2022
Meer recensies van Yvonne en Pieter Jan (3)
Wat een paradijsje is dit! Deze kleine camping heeft ons hart gestolen. We zijn er voor de tweede keer en kunnen ons geen betere plek voorstellen. Klein en rustig, met prachtig uitzicht en een heerlijk zwembadje. De faciliteiten zijn eenvoudig, maar schoon en precies wat je nodig hebt.
Angelo en Marisa ontvangen je zeer gastvrij. Vertel van te voren even hoe laat je verwacht aan te komen. Normaal is er tijdens de siësta niemand op het terrein aanwezig, maar als ze weten dat je komt, dan is Angelo er.
De omgeving van de camping is geweldig. In een kwartier ben je in het stadje Dorgali of in het kustplaatsje Cala Gonone, met restaurantjes, winkels en natuurlijk het strand. Tegelijkertijd zit je middenin de bergen, waar je prachtig uitzicht op hebt vanaf de camping. Er is hier zoveel te doen!
De camping is geschikt voor tenten en kleinere campings. Angelo is de plaatsen voor de tenten groter aan het maken, die waren vier jaar geleden aan de kleine kant. Nu zijn er ook een aantal grotere plaatsen.
Voor ons is dit de mooiste naturistencamping die we kennen! We komen zeker vaker terug!
Petra | 23-07-2021
Een heerlijke natuurlijke camping met een excellent zwembad! Een beperkt aantal plekken voor tenten of campers die over het algemeen mooi beschaduwd zijn. De camping is kleinschalig want ik telde slechts 11 plekken. Een heerlijke plek van rust tussen overweldigend mooie bergen! Een leuk klein stadje )Dorgali) op 8 km afstand met leuke winkeltjes, supermarkten en aangename terrasjes. Nog 3 km verder bent u aan het strand in het gezellige en toeristische dorpje Cala Gonone. Angelo, de eigenaar van de camping, is een vriendelijke man. Met hem communiceren valt niet mee want Italiaans is zijn enige taal. De toegankelijkheid tot de camping is goed te doen voor personenauto's en niet al te grote campers. Voor caravans lijkt het mij geen haalbare kaart tenzij je over een 4-wielaangedreven Jeep en goede stuurkunst beschikt! Wij hebben er de maand augustus 2017 doorgebracht. Het is dan hoogseizoen in Italië en daarnaast was het bloedheet tot wel 40 graden. Een betere keuze lijkt ons mei-juni- tot half juli. Dan is het rustiger op Sardinië en de temperaturen meer aangenaam. Wij hebben de overtocht met de Ferry + auto gemaakt van Livorno (It) naar Olbia. Een aangename reis van 7 uur die er echter financieel wel behoorlijk inhakt. Voor vliegtuigpassagiers is de camping per openbaar vervoer (bus) goed te bereiken. Op verzoek stopt de buschauffeur langs de SS125 bij km-paal 196 bij het weggetje naar de camping. Vanaf de camping kunnen schitterende dagtochten per auto worden gemaakt over Sardinië maar houdt rekening met een gemiddelde rijtijd van 45 km/u. Het sanitair kan een update gebruiken maar werd dagelijks goed onderhouden en was schoon. Kortom, wat ons betreft een welverdiende 10 voor deze camping. Een paradijs voor rustzoekers. Rein.
Rein Middelburg | 05-09-2017
Kleine camping in de buurt van Dorgali (oosten van Sardinië nabij de kust) met een fantastisch zwembad en prachtige views. Van de 14 dagen die we er in juni verbleven, waren we 8 dagen de enige gasten. De sympathieke eigenaren, Angelo en Marisa, waren er elke dag voor onderhoud en schoonmaak en bij hen konden we brood bestellen. Vanaf juli is er een kleine bar met restaurant, gerund door Italiaanse vrienden van de eigenaren. Van alle naturistische campings die we hebben bezocht is dit de favoriet. We gaan zeker nog eens terug!
Jean & Puck | 14-07-2017
Camping Club Le Peonie is een fantastische naturistencamping dichtbij een van de mooiste kusten van Sardinië. De camping is even indrukwekkend als zijn omgeving. Schitterend panorama over een groene vallei met in de verte prachtige rotsformaties.
De camping is door Angelo en Marisa met hart en ziel opgebouwd en wordt met zorg onderhouden. Werkelijk een prachtig zwembad. Verder rustig, kleinschalig, natuurlijk en eenvoudig. Vaste campinggasten zorgen voor een kleine bar. Verder is er geen restaurant of winkel. Je kunt wel brood bestellen voor de volgende ochtend. De campingplekken zijn schaduwrijk en klein tot middelgroot.
Niet geschikt voor campers en caravans ivm de weg op de camping. Een wat kleinere camperbus kan er nog wel terecht.
In Dorgali, 8 km van de camping, kun je boodschappen doen.
In Cala Gonone – Golfo di Orosei - kun je naar het strand, snorkelen, duiken en met de boot op excursie. Dichtbij zijn prachtige kleine strandjes en je kunt er zelfs grotten bekijken. Leuke kade met veel barretjes, restaurantjes en winkeltjes. Heel gezellig. Verder kunnen fanatieke wandelaars alleen of met een gids lopen naar Gola di Gorropu, een mooie canyon.
Kortom: een pareltje waar je een mooie impressie krijgt van Sardinië en je heerlijk tot rust kan komen. Een absolute aanrader.
Bas | 14-09-2016
Eind juli deze camping bezocht. Ligt inderdaad aan de ss125 en de afslg naar beneden gauw gevonden. Het is ( zeker de eeerste keer) een toch wel erg steile weg naar beneden maar eenmaaal beneden kom je in het paradijs. Het is een knusse camping zonder toeters en bellen. Alles wat je nodig hebt is er aanwezig. Zelfs de broodjes kun je bestellen. 2 douches, 2 toiletten, 2 afwasbakken, 2 wastafeels en 2 koelkasten met vriesvak en een heerlijk zwembad heb je tot je beschikking. Angelo is de man die de praktische zaken uitvoert en is echt zeer behulpzaam ( behalve zijn engels ). 2x per dag maakt hij het zwwembad schoon waarna hij rond 20 uur vertrekt om de volgende ochtend je vers bestelde broodjes bij je tent legt. Al met al had ik dit niet willen misssen.
Henk-jan | 30-08-2016
Meer recensies van Henk-jan (4)
Paradijsje! Nagenoeg volledige privacy en zeer behulpzaam. Uitstekend diner in restaurant
Elena | 28-07-2011

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Club le Peonie" ?
Hoe waardeer je Club le Peonie in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.029