Naturismegids

NaturViana - naturismo

8.4

Gemiddeld cijfer van de laatste 9 reviews.

Adresgegevens

NaturViana - naturismo
Estrada do Divino Salvador, EM540
Portela Susã
+49 15251691991
Lat: 41.668197 / Long: -8.679296
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

NaturViana is een privétuin waar het idee is om de natuurlijke omgeving en de naturistische manier van leven te delen.

NaturViana is begonnen als Naturistencamping, maar we houden er de voorkeur aan om het privé te houden en vooral voor degenen die het verdienen. NaturViana is nu alleen voor vrienden en voor degenen die de plaats, de natuur en de gezinsomgeving respecteren. Voor diegenen die het concept niet kennen en graag willen bezoeken, kunt u een e-mail sturen naar info@naturviana.com.

2019 alleen onder voorbehoud.

NaturViana is het idee van een natuurlijke, milieuvriendelijke manier van leven.

NaturViana laat zich leiden door het idee om zo groen en natuurlijk mogelijk te zijn, zich te bevinden in de bergen in het midden van het bos en niet te vertrouwen op elektriciteit of water van "beschaving". Het water komt uit ons eigen land en is zo puur mogelijk. We hebben al een volledig watersysteem gemaakt door de hele site, dus overal is stromend water dat kan worden gebruikt. Dit alles zonder elektriciteit.

We vertrouwen op zonnepanelen om onze eigen elektriciteit en batterijen te produceren om deze te behouden. Het kamp is allemaal verlicht met LED's en stopcontacten voor campers.

De toiletten zijn bio, dus we verspillen geen water en we kunnen de ontlasting gebruiken om Bio-compost voor de planten te maken, waardoor de noodzaak van septic tanks of vervuiling van de aarde wordt vermeden. Houd er rekening mee dat douchegels of shampoo niet zijn toegestaan, tenzij een kampeerder ze echt nodig heeft of omdat ze Bio Products zijn. We zullen indien nodig onze eigen douchegel of shampoo leveren.

We hebben ook een biologische pool, die geen chemicaliën of andere producten gebruikt. Dit zwembad ziet eruit als een meer en de planten en kleine wezens doen hun eigen schoonmaakwerk, met behulp van buizen en luchtpompen.

We accepteren ook donaties om dit project te helpen verbeteren, meer info: www.naturviana.com.

Reviews van bezoekers over NaturViana - naturismo

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met NaturViana - naturismo. Laat het ons weten!
Adriano, Nina met hun kinderen Dani (3) en Anna (8 mnd) hebben met hun team een paradijsje op naturistisch/ecologische basis gecreëerd. Mooie campingplekken, yurt, tenten en domes. Ecologische zwemvijver met vissen en kikkers. Composttoiletten. Heerlijke maaltijden met (indien gewenst) entertainment. Wij kregen karaoke en drumsessie. Plus yoga en massage. Als jij je open stelt voor hun manier van leven/denken heb je er een super tijd. Wij hadden het zeker! Volg wel de GPS aanwijzingen van Adriano want er zitten voor caravans wat linke bochtjes in de aanrijdroute. Met onze VW camper geen probleem.
Martin en Els | 02-06-2022
Meer recensies van Martin en Els (13)
Deze camping wordt nu uitgebaat door Adriano en zijn lieve vrouw Nina. Deze camping is toegankelijk voor caravans, camper en tentjes. Er is ook mogelijkheid tot glamping. Het is een biologische camping, beetje apart maar
Op een positieve manier. Zalig om tot rust te komen en te genieten van de natuur, vlinders en een prachtige zonsondergang op het dak van de bar!
Sandra govaert | 02-08-2020
Deze zomer een week bij Adriano, zijn vrouw Nina en hun fantastische 3 maanden oude zoon Daniel doorgebracht. iets heel anders dan de doorsnee (naturisten)camping. Je wordt feitelijk uitgenodigd bij een geheel andere manier elkaar en de prachtige natuur te beleven. Vandaar ook dat er goed wordt gekeken of je wel past in het concept en een verblijf van 5 dagen minimum op prijs wordt gesteld. Men denkt dan aan een totaalprijs per verblijf, eten en drinken inclusief, Adriano is dit nog aan het uitwerken, net het bouwen van fantastische huurobjecten. Naast de al bestaande tenten en Yurt.
Een echte aanrader.

Om verwarring te vermijden: van de overige reviews betreft alleen die van Petra ter Heide deze camping.
De overige reviews gaan over LimaNature, op 2 kilometer afstand, welke tot 3 jaar geleden door Adriano en zijn vader Manuel werd gerund en toen onder de naam NaturViana bekend stond.
Peter de Haan | 17-09-2019
24 augustus 2018. Wij zijn afgelopen 3 dagen op het nieuwe terrein geweest. Een berg waar een prachtige plek voor naturisme is gerealiseerd door Adriano. Het is een heerlijke plek voor rustzoekers die toch ook wel van gezelligheid houden. Het toillet was even wennen, dat is een bio toillet maar brandschoon. De camping is n.l. geheel zelfvoorzienend Onze caravan combinatie met auto is ruim 11 meter. Als je met de caravan of camper komt volg dan vanuit het dorp niet je navigatie, maar bel Adriano even dan geeft hij je een prima route. Kortom, wij hebben 3 heerlijke dagen beleefd. Dit is een plek die je niet uit kunt leggen, dit is een plek die je moet beleven. Wij komen hier zeker terug en dan voor een langere periode. Petra & Erik ter Heide Nederland
Petra ter Heide | 24-08-2018
Met onze tent hebben wij 2 weken genoten van deze camping en erg gastvrije eigenaar. Sanitair is voldoende voor deze kleine camping en vooral smaakvol ingericht en prima schoon. Mooi zwembad met (binnen- en buiten)douche en gezellige bar (met Portugese prijzen...). Het aantal plaatsen voor caravan en camper zijn beperkt. Voor onze grote tent (6 m. lang) konden wij kiezen uit 3 plaatsen. Wij konden niet met onze auto vlak bij onze tent komen, maar de eigenaar Manuel helpt meer dan prima om tent en spullen op je plaats te krijgen. Op verzoek verzorgt de eigenaar een maaltijd in de gezellige bar (bijv. met gegrilde makreel of Tortilla) en regelt 's-ochtends vers brood. Koelkast kan worden gebruikt en er is gratis wifi. :-) Camping heeft voldoende schaduw en erg mooi uitzicht. Vanaf de camping kun je mooi wandelen. In omgeving is veel te zien (20 min. vanaf mooi strand, 2 erg leuke plaatsen op 15 km, gebergte Peneda-Geres op ca. 45 min. rijden, Spaanse plaats Vigo aan mooi Ria op 1 uur rijden). Op terrein is 1 smaakvol Portugese huisje te huur). 1 aparte dome is nog in aanbouw. In begin september betaalden wij € 20 per nacht. Wij vonden het zeker voor herhaling vatbaar.
Hans Mulders + Ineke Nulle | 12-04-2017
Manuel,
Thanks for letting us use the guestroom, when our attempts to try park our "tienda-remolque" at the campingsite last july 2017 did not succeed. We really appreciated this !
Marc & Ilse, Antwerp, Belgium.
Marc Andries | 26-02-2017
Meer recensies van Marc Andries (5)
Afgelopen zomer een poging gedaan om er te kamperen met onze camping-car, maar die geraakte op geen enkele manier de camping binnen. Hadden nochtans vooraf gebeld met de vraag of er plaats was voor een "tienda-romelque"... Weg door het dorp zéér steil. Enige geschikte plek was benomen en belemmerde de doorgang naar andere plekken. Achteringang via zandweg enkel geschikt voor 4x4. Manuel wilde wel een tractor gaan lenen, maar omdat we uitstapjes gepland hadden zagen we het niet zitten om elke dag de zandweg te trotseren. Héél mooi terrein/plantentuin op terrassen, met hier en daar plekjes voor kleine tentjes. Mooi zwembad. Sanitair in open lucht : basic !
Na ruim twee uur proberen een plaats te vinden was het ondertussen avond geworden, en is Manuel zo vriendelijk geweest ons de gastenkamer (gratis!) aan te bieden, zodat we de volgende dag op weg konden om een andere camping te gaan zoeken. Dit hebben we echte geapprecieerd, en de kamer was ook ruim en netjes. Dank je wel daarvoor !
Kortom : mooi maar enkel voor kleine tentjes !
Marc & Ilse, Antwerpen, België
Marc Andries | 26-02-2017
Meer recensies van Marc Andries (5)
Afgelopen zomer verbleven we in het logeer huis bij NaturViana. Wat een prachtige locatie! De tuin was wonderschoon en Manuel en Adriano zeer gastvrij. We hebben een prachtige tijd gehad.
Esmee | 25-02-2017
Tijdens onze week in NaturViana stonden wij op de mooiste plek die we in Portugal hebben gevonden voor onze grote tent.; met schaduw en groen gras. Het klopt dat de camping niet geschikt is voor caravans, alleen al door de nauwe straat in het dorp. Voor campers zijn er twee of drie plekken. Het is een vooral een ideale stek voor kleine tentjes en voor een enkele grote tent. Er is ook een gastenkamer.
Omdat het een terrassencamping is, heb je een geweldig uitzicht over de vallei maar moet je bij aankomst en vertrek even sjouwen met je spullen, gelukkig waren er veel helpende handen. Het terrein is in feite een prachtige groene tuin. Op youtube staat sinds kort een filmpje vanuit een drone gemaakt.
Het sanitair is simpel, maar superschoon. Alsof je bij iemand in huis mag douchen. Je kunt met de lunch en diner mee-eten mits je het een dag van te voren aangeeft.
Vader en zoon zijn super gastvrij en bereid om alles te doen om het je naar de zin te maken. Ze werken aan een tweede terrein aan de andere kant van de berg, waar mogelijk in 2017 campers en caravans ontvangen kunnen worden.
Hemmo | 23-08-2016
Meer recensies van Hemmo (4)
NaturViana is een "belevenis" maar beslist geen naturisten camping. Vader en zoon zijn alleraardigst en papa heeft een prachtige tuin gemaakt maar de minimale randvoorwaarden voor een camping ontbreken (nog).
Er kunnen hooguit 2 kleine caravans c.q. campers staan op een plaats van ieder 25 m2! De toegang met een caravan is dramatisch. Parkeergelegenheid is er verder ook niet, dus waar laat je de auto als je met een tent(je) gekomen bent? Het sanitair is minder dan simpel.
Jammer, papa en zoon zijn lief en over enthousiast en gastvrij, maar dit moeten ze echt (nog) geen camping noemen.
Wim | 12-07-2016

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "NaturViana - naturismo" ?
Hoe waardeer je NaturViana - naturismo in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.022